• maka011

    Hormonbehandling med sputor, nån mer??

    Jag ska påbörja hormonbehandling med sprutor i augusti. Nån mer än jag som sitter i denna förbannade båt? Ska vi följas åt?

    Och finns det kanske någon som gått igenom detta som har lust att dela med sig av sin historia?

    Jag vet inte mycket alls om detta. Läkaren sa att jag får full info när vi träffas i augusti.

    Antar att det jag vill är att känna mig mindre ensam i detta.

  • Svar på tråden Hormonbehandling med sputor, nån mer??
  • maka011

    Åh vad härligt att se svar i tråden! Missförstå mig rätt, önskar ingen detta, men skönt att slippa vara ensam. :)

    Jo tiden går förbannat långsamt. Är nog första gången som jag längtar efter att sommaren ska vara över. Men jag försöker att njuta och slappna av. Inget blir bättre av att jag är knäckt av stress och oro.

    I norrland hos mina svärföräldrar har jag äntligen funnit lugnet. Och jag riktigt känner hur kroppen behövde det.

  • maka011
    ikala skrev 2014-07-11 23:20:41 följande:

    Enboll, i och med att jag redan tagit ett varv i den här karusellen innan så har mannen redan lämnat spermaprov med bra resultat.

    Jag gjorde varken en spolning innan Fia lr nu, jag antar att det inte behövts.

    Med puregon börjar man spruta på mensdag 2 vet inte om det är samma med gondal...

    Maka 011 ja det är skönt att vara några som är i samma sits, jag tror inte riktigt att nån som inte varit här kan förstå. Jag tycker att det är ett bra stöd och kanske ännu mer när det är människor man inte "känner" man kan vara mer ärlig då.


    Men precis! De som inte varit i vår sits kan inte förstå sorgen och vanmakten.

    Framförallt sörjer jag att vi inte kan vara ensamma i det här. Alltså bara vi som har bebisverkstad. Inga tabletter, sprutor, vul etc etc. Att inte behöva blanda in massa andra som ska tycka och tänka.

    Blir det provrör så blir det, men kan inte låta bli att känna att så här skulle det inte gå till. Inte så här kliniskt.
  • maka011
    ikala skrev 2014-07-13 20:53:20 följande:

    Ja det är klart att det var väl inte riktigt så här man hade tänkt sig att det skulle bli, och man blir lätt knäckt av alla piller, sprutor, vul och läkarbesök men det är bara att bita i det sura och kämpa på.


    Jag har varit riktigt knäckt. Så jag tror att det på sätt och vis är bra att vi måste vänta till augusti så jag hittar mig själv lite igen innan det är dags.
  • maka011
    ikala skrev 2014-07-28 11:57:26 följande:

    Här har det varit tyst ett tag nu, jag förstår att alla väntar på att semestrar ska ta slut.

    Jag började med primolut nor idag och mensen bör komma om 12-13 dagar. På blödningar 2 börjar jag med puregon. Längtar och hoppas på ett plus i höst!!!


    Nä jag har liksom försökt att fokusera på annat ett tag, att njuta av sommaren. Vi står ju och trampar på samma ställe innan vi får varit på gyn igen.
    Är jätte nervös. Ska träna på att sticka mig själv och jag hatar nålstick. Har sagt till sambon att det blir nog han som får sköta det där. Förstår inte hur jag ska kunna sticka mig själv när jag vill gömma mig när någon annan ska göra det.. :(

    Hoppas och längtar också innerligt på ett plus i höst
  • maka011
    ikala skrev 2014-07-29 10:14:05 följande:

    Maka001. Vad skönt att du har kunnat koppla bort detta lite och njuta av sommaren, det är inte lätt det ska gudarna veta men man måste försöka.

    Själva stickande i sig är jag inte så rädd för men det känns så drastiskt och påtagligt att allt inte är ok när man måste spruta i sig grejer.

    Enboll. Jag kommer att börja med 50 iu, men det lär ju behövas vrida upp en del.

    Lillajag86. Ja hoppas du får tid snart så du får nån ordning på mensen, har du några andra pco/pcos symtomer?


    Det varit riktigt tungt de 2 första veckorna, men sen släppte det. Är först de sista dagarna jag börjat fundera på det igen. Men beror väl på att det snart är dags att gå dit igen.
    Men har fått ladda batterierna. :)
  • maka011
    ikala skrev 2014-07-31 07:12:16 följande:

    Maka011 vad skönt att du känner att dina "batteri " är laddade, det behövs inför hösten med hormonbehandlingen för det tär på krafterna.

    Hur ställer sig alla här till ivf? Är det nått ni tänker på? Jag känner att nån ivf för oss kommer nog inte vara aktuellt även om inte puregon skulle funka.


    Jag känner lite what ever it takes. Av olika anledningar är adoption uteslutet för oss, så this is it.

    Men försöker att ta det lugnt. Stress och oro kommer inte att hjälpa oss.
  • maka011

    På torsdag är det äääntligen dags för besök på gyn.. Kan knappt bärga mig.. Men är samtidigt så extremt nervös. Nu är det liksom skarpt läge.

  • maka011
    Lillajag86 skrev 2014-08-12 20:03:42 följande:
    Ska också till gyn på torsda och är jättenervös.
    Vad var det du skulle dit för nu igen?
    Jag ska börja med hormonsprutor. Så ska dit för att få det utskrivet, träna på att ta sprutor och sambon ska boka tid för att lämna prov.

    Är så sjukt nervös så jag kan knappt tänka på annat.

    Samma för dig? 
  • maka011
    Lillajag86 skrev 2014-08-14 16:29:35 följande:
    Hur gick det för dig idag?

    Jag fick konstaterat att jag  har pco. Trots att jag misstänkte det själv så är jag jätteledsen just nu och känner mig värdelös.

    Att jag dessutom inte kunde få någon hjälp med att sätta igång mensen gör inte att jag mår bättre (finns anledning till att jag inte fick någon hjälp och det känns skit).
    Åh vad jag känner igen den känslan! Sa senast idag till sambon att jag känner mig så oduglig och värdelös.
    Det är inget vi kan hjälpa, men fan rent ut sagt vad man känner sig usel.

    Ja hur gick det egentligen..? Sambon fick remiss till att lämna prov. Jag blev undersökt och de tog blodprover. Vi kom överens om att vänta med hormoner tills vi vet om hans prov är bra. Läkaren ville inte pumpa mig full med hormoner i onödan och jag håller väl med om att det är en sund tanke.
    Så på måndag ska han ringa och boka tid för att lämna prov, så får vi ta det därifrån.

    Pratade om hur vi vill göra, om vi vill försöka själva med hjälp av sprutor eller om vi vill direkt till ivf. Läkaren tyckte väl att ivf var en bra idé för oss.
    Vi själva vet inte riktigt. Vi tänker oss nog att ställa oss i kön och försöka själva under tiden. 
    Men en del av proverna inför ivf är tagna så är en bit på vägen.

  • maka011
    Lillajag86 skrev 2014-08-19 22:43:55 följande:
    Mmm, så himla hemsk känsla det där. Känner mig inte "kvinnlig" längre. Hela meningen med livet (för min del iallafall) försvann på något sätt efter i torsdags.
    Troligtvis blir det ivf med pgd för våran del. Och det gör mig inte gladare. Chansen att bli gravid med ivf tycker jag inte är så stora och med ivf med pgd är chansen ännu mindre.

    Hoppas att utredningen går snabbt för eran del så ni snart får sätta igång.
    Samma här. Känner mig inte som "en riktig" kvinna. Som grädde på moset fick jag reda på att en kollega är gravid nyligen. Det tog ett tag innan jag lyckades känna glädje för hennes skull. Som tur är vet hon om vår situation och förstod varför jag inte blev sådär glad som alla andra.

    Han ska lämna prov nästa vecka. Åh skjut mig vad tiden går långsamt!!!

    Jag vill väldigt gärna vara glad för er som fått börja med sprutorna redan, men jag är not in a happy place just nu. Ge mig nån dag..

    Verkar dock som att jag har mens på g.. Vul visade en stor slemhinna så är väl den som behagar att komma ut.
    Funderar på att ringa dem och fråga om jag inte kan börja med sprutorna redan nu när jag får blödning naturligt. Så slipper jag de extra hormonerna.
  • maka011
    Lillajag86 skrev 2014-08-21 21:27:08 följande:
    Så himla sjukt hur mycket det här påverkar än. Orkar knappt höra folk prata om graviditeter. Min sambos syster är gravid. Sen skrev min svärmor något på facebook i stil med känner mig nyfiken. Och då var det någon annan som "vadå? Är *** och *** gravida?" Kanske är löjligt att ta åt sig men jag tycker det är jobbigt.

    Förstår att du vill sätta igång direkt. Känns ju bättre än att bara gå och vänta. Tycker absolut att du kan ringa.

    Jag känner mig inte heller in a happy place och kommer nog inte att göra förrän jag får besked om när jag kan sätta igång med ivf.
    Nej men eller hur! Känns som vart jag än tittar så kommer det en bebiskula vankandes..
    ikala skrev 2014-08-22 12:41:16 följande:

    Maka011 man får vara bitter det är ok, jag vet verkligen hur det känns. Det är så skönt för alla om man kan hitta ett ställe där man kan ventilera alla känslor, ibland tar det tid innan man kan vara glad för andra.

    Medan vi försökte blev 3 av min sambos vänner gravida och min lillasyster, det blir så sjukt påtagligt att man själv inte kan bli gravid när alla runt en blir det.

    Jag tycker absolut att du ska ringa läkaren och höra om du kan börja på en gång.

    Lillajag86 jag förstår dig helt och fullt med vad du menar med adoption, vem vet din syn kanske kommer att ändras men jag tror inte att den gör det förens nan känner sig "klar" med att försöka få biologiska barn. Eller så blir aldrig adoption ett alternativ det går inte att förutspå nu.

    Jag hoppas verkligen och håller tummar och tår för dig att det ska funka att bli gravid med hjälp av ivf för er!!!!



    Har varit tunga dagar. Sambon fick ju lite restriktioner nu innan han ska lämna provet och jag känner mig som världens hemskaste person. 
    Jag vet att det är löjligt, för det är en fjärt i rymden jämfört med vad jag kommer att genomgå, men jag har så dåligt samvete.

    Har inte ringt. Verkar inte bli någon blödning av det här. Har haft "hintar" om att det är blödning på g i flera dagar, men inget händer. Får väl vänta snällt tills det är dags. Tror jag behöver det om inte annat. Att få coola ner och försöka hitta lugnet igen.
  • maka011

    All väntan gör mig galen!

    Hörde idag av mig till gyn då jag en spontan blödning började igår.(Senaste ul visade en stor slemhinna så är den som kommer.)
    Pratade med barnmorskan om att jag och min sambo vill börja med sprutorna trots att vi inte fått svar på hans prov ännu. Så slipper jag äta hormoner för att få en blödning. Hon verkade inte jätte positiv till detta, men skulle prata med läkaren och ringa och se om resultatet var färdigt och återkomma till mig.
    Är 4 timmar sen vi pratade och jag går som på nålar.

    Jag förstår hennes resonemang, det gör jag. Det är onödigt att pumpa mig full med hormoner om sambon inte kan leverera. Men samtidigt så krävs det bara en endaste spermie för att det ska bli ett plus, så jag känner att det är värt att påbörja den behandlingen.

    Jag vet hur man ska ta sprutorna, så behöver ingen lektion i det. (jobbar i vården och har gett injektioner i både mage och lår)

    Gud hjälpe mig för jag blir galen av all väntan.
    Vågar inte gå någonstans ifall de ringer. Vill kunna prata ostört och kunna bege mig direkt till apoteket om jag får behandling nu.

    Är 1 ½ år sen vi bestämde oss för att det är dags att börja försöka, men är ständigt något vi måste vänta på.
    Kan vi inte bara få börja?!

    Sorry för långt inlägg med massa frustration, men jag håller på att förlora förståndet.

  • maka011

    Förövrigt.. Om man läser mitt första inlägg så blev jag lovad att få börja med sprutorna i augusti, vi går in i september nu..

  • maka011
    ikala skrev 2014-09-01 15:34:41 följande:

    Maka men måste få lov att bli frustrerad, bitter, arg och besviken. Jag började till och med att gråta hos min gyn förra veckan.

    Hela tanken med en grupp här är att få nånstans att ventilera allt bra och dåligt.

    Jag var hos gyn igen idag, höjde ju från 50iu till 75iu förra veckan. Det har inte hänt nånting på 1 vecka och från och med imorgon ska jag spruta 100iu, slipper åka på nått mer besök den här veckan utan har ett inbokat nästa måndag. Nu har jag 14:- kvar till högkostnadsskyddet slår i högsta taket.


    Håller verkligen tummarna för dig!

    För oss blir inte det aktuellt. Sambon prov var inte bra. Så vi hamnar i kö till ivf. Så vi måste återigen vänta.

    Fördelen är väl att det går under vårdgarantin, men det är likväl i värsta fall 3 månader som vi måste vänta.

    Då vi inte får adoptera pga att jag är manodepressiv är detta sista alternativet för oss. Och i slutändan kommer det bli en kostnadsfråga om det inte skulle på de fria försöken.

    Jag kommer nog att hålla låg profil i denna tråden ett tag. Orkar inte läsa.. Förlåt, jag önskar er verkligen all lycka!
  • maka011
    EnBoll skrev 2014-09-01 20:49:36 följande:

    Så tråkigt maka001, önskar dig all lycka med ivf!


    ikala skrev 2014-09-01 21:21:37 följande:

    Å maka vad tråkigt att höra, jag hejar på er och hoppas att ivf är er väg till ert barn.



    Tack ska ni ha. Det värmer. Läkaren är väldigt positiv till ivf för vår del. Fick svar på min blodprover igår och de såg åtminstone bra ut. Ja frånsett sköldkörtelproverna, men det är bara att justera min Levaxindos.
  • maka011

    Hej!

    Ville bara höra hur det går för er? Har det blivit något plus? :)
    Tillhör väl egentligen inte detta gänget längre, men ville bara höra hur det går för alla.

    Påbörjade ivf behandlingen idag.. Wish me luck! :)

  • maka011
    ikala skrev 2014-10-29 17:50:22 följande:

    Hej maka!!

    Jag fick mitt efterlängtade plus förra veckan!! Är i v 5(4+5) har bf 2 juli, 17/11 är det dax för vul. Ska bli kul och spännande då det fanns två ägg när jag tog ovitrellen.

    Lycka till med ivfen hoppas att du snart får ett + oxå!!


    Vad kul, grattis! :) Det går framåt iaf. Började med sprutorna i måndags och vul idag visade 15 ägg som höll på att växa till sig. :)
Svar på tråden Hormonbehandling med sputor, nån mer??