Inlägg från: Ludaca |Visa alla inlägg
  • Ludaca

    BF Mars 2015

    Hej! Får jag också vara med? :) 

    Är 27 år och väntar vårt första barn med BF 28 mars enl. egna beräkningar. 
    Bor i Västergötland, nygift. Har varit på hälsosamtal och  ska på inskrivningssamtal den 19/8. Har gjort ett VUL i samband med ett läkarbesök och såg ett litet tickande hjärta :) 

    Mina symtom kom väldigt tidigt. Hade då väldigt ömma bröst som växte i storlek. Huvudvärk, trötthet, ett väldans humör ;) och allmänt virrig. I förra veckan avtog samtliga symtom och jag började må illa istället. Både morgon och kväll. inte så att jag kräks, men tillräckligt för att aptiten ska rubbas. 

    Ser fram emot att följas åt! 

  • Ludaca
    Sanna&J skrev 2014-08-14 21:20:31 följande:
    Vi har samma bf :) fick vårt av bm men hade själv räknat ut samma innan!

    dina symtom är väldigt lika hur jag haft det, hade väldigt ömma bröst ett par veckor innan plusset och dåligt med ork (flyttade in i vårt två veckor innan jag plussade och kunde inte förstå att jag inte orkade ta tag i uppackandet)
    Åh, vad roligt! Ska bli kul att följas åt :) Hur mår du nu då? Var i Sverige bor du?

    Jag tycker för övrigt att det hade varit lite roligt med bilder också. Magar, UL-bilder, planerade inköp eller redan inköpta grejer... vad som helst egentligen. Fast det kanske är en annan (bild)tråd? 
  • Ludaca
    Sanna&J skrev 2014-08-14 21:40:33 följande:
    Skrev ett inlägg precis innan jag svarade dig :) Blev sjukskriven idag pga mitt illamående, enligt dr ska jag inte köra bil på medicinen jag fick, blev svårt då mitt jobb går ut på att köra bil. Jag bor i Skåne, vi flyttade från Malmö för en månad sedan, till hus i Höör (mitten av Skåne)

    Jag antar att bilder är ok, är ganska ny här.. Kanske upp till Prill86 som startat tråden?
    Men åh, det ser jag ju! Virrpanna har jag blivit, som sagt! Skrattande  Tråkigt att du är så pass illamående att det påverkar jobbet, men samtidigt är det väl bra att du får vila dig ordentligt. Spännande med hus! Det är en del som hänt i ditt liv på sistone alltså... :) 

    Vi får väl se hur det här med bilder utvecklar sig. Det var bara en liten tanke. Sätta lite färg på tråden :) 
  • Ludaca
    sobrio88 skrev 2014-08-16 07:12:22 följande:

    Hej. Jag väntar också mitt första barn. Sambon har ett sen tidigare (kille 7 år i december). När jag var hos barnmorskan för ett par veckor sen så räknade vi ut BF till 15/3 ungefär men är lite osäker på mensen så det blir väl mera bestämt vid ultraljud senare Skrattande

    jag tänkte göra ett tidigt ultraljud för att kolla att allt ser okej ut (annars är det inte förrän vecka 18 häromkring). nån mer som gjort det? ska in till barnmorskan till veckan så får väl tid till det då Skrattande


    Jag gjorde ett tidigt UL för tre dagar sedan. (7+4). Allt såg normalt ut hittills iaf, tack och lov! Skrattande Lycka till med allt!

  • Ludaca

    Där vi bor erbjuds inte KUB om mamman inte är över 35. Däremot finns en "om vi hinner med er"-lista (utöver alla över 35 år) vad jag förstått. Så jag ska ringa imorgon och försöka få en tid. Är 27, så risken är ju inte hög, men vi känner också att det är skönt att veta i alla fall sannolikheten...

    Förresten, vilka fina bilder på era små! Solig

  • Ludaca
    Nixe skrev 2014-08-28 18:26:01 följande:

    Någon vars symtom blev svagare kring vecka 10-11 här inne? Ska man bli orolig eller är det helt normalt? :-/


    Hej! Åh, här är en till! v. 10 nu och symtomen har verkligen avtagit. Känner mig faktiskt ganska orolig... :/
  • Ludaca
    Nixe skrev 2014-08-29 06:11:25 följande:
    Usch då är vi två :-/ idag kändes brösten lite större igen men det är nog bara inbillning. Kan bm lyssna på hjärtljuden så här tidigt? Har su pratat ngt med någon om försvinnande symtom? Har inskrivning på tisdag och går då in i v 12 (11+0). Sen förra veckan (10) känner jag mig inte gravid alls. Den där förlamande tröttheten bara försvann över en dag typ. Hoppas allt är bra med de små för oss båda!
    Jag tyckte också att jag kände mig lite illamående idag igen, men det är verkligen inte som det har varit. Jag har inte pratat med någon förutom min mamma som säger att hon kände likadant i perioder när hon var gravid. Jag går in i vecka 11 imorgon och ska på inskrivning 9:e sept. Kommer då, om allt går som det ska, vara i v. 12+3. Jag har också funderat på om bm kan lyssna på hjärtljuden och jag tror att det ska gå, men jag vet inte om dem gör det under inskrivningen? Du kanske kan uppdatera mig om det eftersom du ska dit innan mig. 

    Lycka till! 
  • Ludaca
    Sanna&J skrev 2014-08-30 09:23:52 följande:
    Mina symtom har börjat avta lite, dock medicineras jag mot mitt illamående och är sjukskriven ett par veckor till. Vet inte om bm kan lyssna på hjärtljudet, men om jag förstod min bm rätt så kan man inte det förrän v 16 så jag har fått tid till det 17/10... Lång väntan innan man får höra eller se det lilla livet!

    Ngn som drömt om bebisen? Själv drömde jag att jag födde en son för en vecka sedan.
    Har också drömt att jag fick en son och han var på pricken lik pappa. Men jag har ända sen början tänkt att det är en liten tjej där inne, så jag blev förvånad i drömmen Skrattande
  • Ludaca
    Sanna&J skrev 2014-08-30 10:40:44 följande:
    Hehe, ja jag har också tänkt tjej :) Har ni tänkt ta reda på kön?

    Vi vill inte veta innan, spännande med överraskning :)
    Vad roligt! Blir spännande att se om vi hade rätt. Hoppas att allt går bra bara! Vi hade också en liten tanke i början om att inte ta reda på könet, men jag tror inte att vi kommer kunna hålla oss :) 
Svar på tråden BF Mars 2015