Inlägg från: lantlivet |Visa alla inlägg
  • lantlivet

    Någon annan med PCOS som försöker bli gravida som vill följas åt?

    Pco_1_2 skrev 2014-12-16 09:47:27 följande:

    Hej hej!

    Tjej 26, pcos!

    Är på cd 19 och har BIM på julafton.

    Har ätit pergo+ovitrelle så nu är det ständig väntan....


    Hej å välkommen till oss :)

    Håller tummarna för den bästa julklappen!

    Har funderat på dehär med kub test. Är de någon som fundera på att göra det. Risken är typ 1 på 800 att få det tydligen.
  • lantlivet
    Anonym (Sommar) skrev 2014-12-16 10:12:51 följande:
    Jag kommer nog aldrig göra kub-test. Det är framförallt för att det skulle inte förändra något, även om det skulle visa stor risk för downs så skulle jag inte göra abort.
    Nä de är samma här. Jag skulle inte göra abort trots att siffror kanske visade en höjd risk för att det va så. Utan ja funderar mest :)

    De är ju ganska liten siffra så ja tro vi kommer skippa det oxå faktiskt.

    Dock lockar det ju att se bebisen . Men ja kan lika gärna vänta till rul :)
  • lantlivet
    Pco_1_2 skrev 2014-12-16 21:38:51 följande:

    Tack :)

    Jag tror jag testar kvällen den 23:e så man slipper ångesten under julafton :p om det inte tar sig.

    Vi gjorde kub med vår son, ville ju se bebisen! Jättehäftigt:)


    Ja de är kanske smart :)

    Okej, jo de vill man ju såklart. Men ja tro vi skippar kub. Har mailat min bm om att ja fortfarande inte fått blödningar som hon sa ja kunde få en v efter provtagningen. Å säger hon så att ja ska testa igen om en v så säger ja att ja vill ha ETt vul så kan dom bekräfta m ett pickande hjärta ist. De är dyrt med tester!
  • lantlivet
    Pco_1_2 skrev 2014-12-18 15:42:42 följande:

    4 dagar kvar till test!


    Spännande!! :)
  • lantlivet
    Anonym (prover) skrev 2014-12-19 01:28:26 följande:

    Hej! Jag ska påbörja utredning för pco och ska imorgon ta hormon prover för att den 15/1 kolla med vul hur det ser ut.

    Jag har letat som en galning efter trådar som kanske kan ge mig svar på några frågor.. kanske ni som är i den sitsen kan hjälpa mig? Hur fort får man veta resultatet från hormon proverna? Fungerar äl test för er? :)

    Hoppas ni snart får era små, jag hoppar nog in här när det är min tur att påbörja pergo.. :)


    Halloj! Efter en vecka fick jag första provsvaren. De andra som endast va progesteron fick jag dagen efter.

    Äl test fungerar även om du har pco. Dock körde jag med cb digitala lila test vilket visar de 4 mest fertila dagarna. Visade att jag hade österogenet som behövdes för att få blinkande gubbe. Men fick aldrig fast gubbe som indikerar att ägglossning skulle ske. Vilket inte va så konstigt då jag saknade den höjningen av hormon. Efter pergotime fick jag den fasta gubben , vilket stämde jag jag blev gravid.

    Önskar Dig lycka till med allt :)
  • lantlivet
    eagle87 skrev 2014-12-18 20:40:07 följande:

    Hel får jag vara med här? Är 27 år o har pcos, bor i England. Har haft oskyddat sex sen oktober 2013. O försökt aktivt sen april 2014. Har alltid haft regelbunden mens men sen juni har min cykel varit kaos o legat mellan 45-76 dagar trots att jag äter nyttigt. Får ingen hjälp av läkare då mitt BMI ligger på 25,8. O de vill att jag ska gå ner 6 kg trots att jag är relativt smal. Har storlek 36 i kläder. Är så ledsen o nere pga detta. Har Tempat sen i juli. På dag 19 Idag. Väntar på äl. Orkar inte köra äl tester då jag har så oregelbunden mens. Har fått tag i pergotime från Sve som hjag ska börja me nästa cykel.


    Välkommen! :)

    Låter konstigt med din vikt tycker jag. :/

    Deppa inte utan kämpa å få bort dedär 6 envisa kilona. Rör på dig , skippa all gotta och dricka. Inget bröd och väldigt lite kolhydrater. Ät massor av grönsaker istället :)

    En fråga bara, hur fick du pergotime från Sverige när du bor i England? :)
  • lantlivet

    Tro att man får 3 månader i rad sen ska man väl helst ta ett uppehåll om de inte går för de är inte bra att äta för många kurer på rad. Kroppen måste få vila.

  • lantlivet
    Jonna86 skrev 2014-12-21 23:04:49 följande:

    Ok, ja passande nog ska min läkare gå och bli pensionär nu så jag måste byta klinik och läkare men att få tag i någon nu så nära jul o nyår är omöjligt. Jag vill ju ta ett blodprov för att se om ja ens hade ÄL denna månad och veta om jag ska fortsätta med pergotime. Suck!


    Åh va typiskt.. Då blir man frustrerad. Han kunde inte ge dig några lervägar då. Om mensen kommer ta samma eller nå?
  • lantlivet
    eagle87 skrev 2014-12-23 00:09:12 följande:
    Hej, tro mig äter väldigt nyttigt, inget ris inget bröd inget pasta. Socker typ en gång i veckan aldrig läsk, tränar 3 dagar i veckan. Är ganska smal o när ja säger till folk att ja måste gå ner i vikt enligt vården blir de chockade. Vill helst inte berätta hur jag fick pergotime då vet jag vet att folk kan vara dömande på nätet. På dag 23 idag o fortf låg temp. Känner att min kropp alltid försöker ägglossa runt dag 16-17 då jag får äl flytningar o mjuk tapp, men ägget släpper Inte. Oftast får jag sen äl 2 v senare. Äter inte pergotime denna månad. Har inte börjar me de än.
    Så konstigt. Då tro jag att de är musklerna som väger så ja tro inte du behöver tappa vikt utan vården har missuppfattat dedär.

    Okej, behöver du inte, men va försiktig att ta receptbelagda medel om du inte fått rekommendationer på dos av gynläkare, för dosen kan bli för stor.
  • lantlivet
    Anonym (prover) skrev 2014-12-28 21:29:23 följande:
    Åh. Jag var riktigt snabb på att springa och köpa clearblue dubbel hormon äl test efter att du skrev.. fick blinkande gubbe i 2 dagar och igår fick jag fast gubbe..sprang idag och köpte ett till paket och den visade även fast gubbe direkt jag fick även starkt på testlagrets sticka. Hoppas det fungerar som du säger och att jag faktiskt har ägglossning.. :) har inte fått något provsvar än.. man går nästan på nålar.. :)

    Jätte stort grattis till plusset! :)

    Hoppas ni andra får era efterlängtade plus nu! :)
    Dom är verkligen bäst. Då har du haft äl om du fått fast gubbe ;)
Svar på tråden Någon annan med PCOS som försöker bli gravida som vill följas åt?