• ekman200

    Urinvägsinfektion hela tiden!

    Hejsan!


     


    Jag är en tjej på 26 år som har lidit av urinvägsinfektion princip hela mitt liv, jag har det flera gånger per år. Men nu på senaste har jag gått på 5 olika antibiotika kurer å det har pågått sen i april och det har gjort mig väldigt sliten, och idag är det tillbaka igen(14.07.14) har hemma test så det visar att jag har bakterier i urinet, jag vaknade inatt av hög feber, rejäla kramper i magen, ryggen och att det svider när jag kissar, jag hade så ont så det svartnade till för ögonen och jag hyperventilerade av smärtor och jag var på väg att svimma. har tatt smärtestillande men det fungerar inte.


    Jag är till läkaren hela tiden och jag har tagit massa blodprover, urinprover som har sänts in på dyrkning, har även fått en remiss till urolog men det fanns inte tid fören efter sommaren, så jag ringde till en privat urolog å fick komma dit på 1 veckas varsel, var där för 2 veckor sen och fick svar på pröverna. (blandingsflora - merknad forurensing) men han sa att det inte var så farligt. Men det jag trodde man skulle göra hos en urolog var att undersöka mig helt å verkligen finna på varför jag åker på det hela tiden, Nej- det var exakt samma som jag gjorde hos min fastlege, (blodpröver å sände urin till dyrkning)


    Har även varit på röntgen men njurarna ser bra ut och dom såg efter om jag tömde blåsan ordentligt å det gjorde jag.


    Har även startat med akupunktur å ser om det hjälper men det fungerar inte för urinvägarna men det fungerar för min trötthet, slitenhet å koncentrationen.


    Jag ska till läkaren nu igen men det kommer inte hjälpa mig nånting för hon skriver bara ut antibotika kurer å jag har fått prover på att jag är resident mot väldigt många kurer men ändå får jag samma mediciner hela tiden å jag säger att det inte fungerar men hon lyssnar inte på mig.


    Har även ofta ont när jag har sex å jag blir så påverkad av hela situationen, mindre kåt men döljer ofta att jag har ont, (har pojkvän som oxå blir påverkad av att jag har så ont)


    Nu vet jag inte längre vad jag ska göra å vem som kan hjälpa mig? Ska jag ringa ambulans som kan ta in mig akut, för min fastlege kommer inte på några lösningar.


     


    Det är säkert nån som har samma problem som mig som kan komma med tips.


     


    Vad ska jag göra? Vem ska jag kontakta?


     


    Orkar inte med dessa smärtor längre, det gör mig ännu sjukare, deprimerad, ångest, sömnproblemer.


     


    Hjäääälp!


     


    Tacksam för seriösa svar!Skäms


     


     


     


     

  • Svar på tråden Urinvägsinfektion hela tiden!
  • Aimee68

    Usch va jobbigt för dig! Har de kollat så du inte har Candida? Då får man bl.a. Upprepade urininfektioner och flera andra symptom. Hoppas du får hjälp för så kan det ju inte fortsätta :(


    Att älska sig själv är början till en livslång kärlekshistoria...
  • ekman200
    Aimee68 skrev 2014-07-14 10:33:24 följande:

    Usch va jobbigt för dig! Har de kollat så du inte har Candida? Då får man bl.a. Upprepade urininfektioner och flera andra symptom. Hoppas du får hjälp för så kan det ju inte fortsätta :(


    Takk för svar!=)


     


    Jag var hos legen nu å jag har gjort samma tester igen, urin prov å det visar urinvägsinfektion så nu har jag utskrivet selexid, men kan inte ta mer antibiotika kurer för blir helt utsliten i hela kroppen, å nu är det 6e kuren sen april.


     


    Jag nämnde Candida å bad att dom skulle göra tester men det kunde dom inte göra.


    Så nu fick jag sjukskriving hela veckan så det blir att dra hem till Sverige å underssöka mer så hoppas jag kan få hjälp.


     


    Tacksam för alla tips!

  • iceball

    Har du svamp? Det kanske är det som är candida? Testa att köpa receptfri medicin mot det, jag hade själv sjukt ont vid sex under flera år och det visade sig svamp. Jag hade uvi-känslor men kollade aldrig upp om jag hade det.

    En vän fick höra att hon har väldigt lätt för att få uvi pga hur hon är "byggd", har någon i din familj samma problem? Det är tydligen ärftligt.

    se till att du torkar dig åt rätt håll, framifrån och bak.

  • ekman200
    iceball skrev 2014-07-14 15:23:18 följande:

    Har du svamp? Det kanske är det som är candida? Testa att köpa receptfri medicin mot det, jag hade själv sjukt ont vid sex under flera år och det visade sig svamp. Jag hade uvi-känslor men kollade aldrig upp om jag hade det.

    En vän fick höra att hon har väldigt lätt för att få uvi pga hur hon är "byggd", har någon i din familj samma problem? Det är tydligen ärftligt.

    se till att du torkar dig åt rätt håll, framifrån och bak.


    Jag vet inte helt om det är svamp, har receptfri salva och piller som man stoppar upp men det har inte hjälpt mig, Det visar att jag har UVI på testerna som jag har gjorts hos läkaren men kan inte gå mer på olika kurer så vet inte helt vad man ska göra.


     


    Men har även spiral med hormoner undrar om det kanske har nån betydning.


     


    Min mor hade en del urinvägsinfektioner när hon var ung men inte så som jag har det.


     


    Har tagit kontakt med tidningen så får se om dom skriver öppet om mina smärtor å jag får hoppas nån kontaktar mig och att nån vet vem jag kan kontakta.


    Håller tummarna=)

  • Kristina8403

    Hej!

    Jag har jämt ont och svedande ungefär 3 år. Efter jag hade sex, fick alla de hemska symptomerna. Jag var på sesam flera gånger men de kan inte hitta någon könsjukdom. Även bad jag de att ta prov för svamp, men de uppgav att det är omöjligt att svamp ger såna symptomerna. Fast, jag läste på anndra språk att svamp kan framkalla cystit. Mitt liv är helvete, jag provade allt som möjligt, akunpunktur , Silverklorid, cortison, uracyst i urinröret . Diet, massor antibiotiker, smartlindrande. Inget hjälper. Jag har ångest, isolerades av samhället, jag kan inte ha sex from den tid s jag fick sjukdomen. Jag orkaaaar inte mer. Jag är ensamstående mamma som lider och vill bara ta bort det fucken urinblåsan. Sjukvård bara hånar .

  • replica

    Usch! Lider verkligen med dig!

    Jag hade ofta UVI när jag var yngre och fick tips av en sjuksköterska att gå på toaletten och kissa efter varje gång jag har haft sex.. Detta har jag gjort och jag har inte haft någon UVI sedan dess heller..

    Det vore kanske något att testa (om du inte redan har gjort det dvs.)?


    "Practise makes perfect"
  • engiraff

    Hej!

    Jag fann ditt inlägg nu och ser att det var länge sedan du skrev inlägget. 
    Men om du ser det här skriv gärna tillbaka till mig. Jag har haft/har exakt samma problem som du beskrev. Mitt besvär började för 1,5 år sedan. Jag åkte på en urinvägsinfektion som läkarna i Sverige skrev ut antibiotika efter antibiotika. Och oftast samma. Det pågick i ca 6 månader. Varje gång jag återvände till läkaren efter att ha avslutat kuren så fick läkaren mig att känna jobbig och inte betrodd på mina besvär. Tillslut bad jag läkaren att göra en analys och odling på mitt urin vilket resulterade i att jag hade en resistent bakterie. Men inget "larm" gjordes. Jag fick google och leta mig fram själv, och det var en känslomässigt jobbigt med den information jag fann. Utav all antibiotika och ej rätt antibiotika blev var det faktiskt lärarens fel som gjorde mig resistent mot medicinerna. Jag sökte hjälp utomlands och där tog lade de in mig direkt och utredde mig. Fick träffa specialister och fick vara med i deras utredning och resonemang. De visade sig att de fann en antibiotika som har gett goda resultat till den sk "superbug". Fick introvenöst antibiotika i 7 dagar och sedan var det borta! Men jag lider idag av ständiga urinvägsinfektioner, får 1 gång i månaden och tampas även med kraftiga underlivsbesvär såsom svamp och bakteriell vaginos. Jag äter probiotika, massor med vitaminer och tranbärstabletter m.m. Men den ständiga återkommande infektionen driver mig till vansinne. Jag har ingen resistent bakterie kvar men tampas vidare med infektioner. Det försämrar hela min livskvalite. Då läkaren ser det som en urinvägsinfektion så blir jag inte sjukskriven vilket har påverkat mitt jobb så pass mycket att jag tillslut sa upp mig själv för att enbart fokusera på hälsan. Mitt förhållande blir lidande då jag ständigt är sjuk och avsaknaden från sex.

    Jag är väldigt nyfiken på att höra hur det har gått med dig? Kanske vi kan utbyta erfarenheter och tips? 
    Det var skönt att höra att man inte var ensam med detta...

  • Lindasyla

    Hey, jag har exakt samma problem. Får uvi hela tiden plus svampinfek.. Man får bara antibiotika och inget annat.. En grej som hjälper är att bada i varmt väldigt varmt vatten med Kamomillte.. Testa det:)

  • Elna

    Prova Arborescens FRZ. Finns på Facebook under Cobra Cure .

    Det var det enda som hjälpte på mig. Tog bara tre dagar innan jag kände klar förbättring. På 7 dagar var infektionen borta helt.
    Du skall dock inte ta det om du är gravid.
    Lycka till

  • ekman200

    Hallå folkens!


    Det var jag som startade trådet och nu har mina smärtor försvunnit å jag har varit symptom fri i 7 månader. Jag har gått igenom massa undersökningar men dom har fortfarande inte funnit ut exakt vad det är, Men det lilla dom har funnit är att jag har liten blåsa kapacitet så jag har fått en medicin som heter BETMIGA (1 gång dagligen), det förstorar min blåsa så jag slipper gå på toa så ofta som jag har gjort, och jag har även fått en medicin som heter HIPREX (2 ggr dagligen), det är för att jag inte ska få urinvägsinfektionen tillbaka, funkar hur fint som helst, =) Hoppas detta kommer till hjälp. om ni undrar nått mer så är det bara å ta kontakt=)

  • maddelithoo

    Hej ekman200!

    Funkar det fortf bra för dig med hiprex?

    Jag har nämligen samma problem och var haft de nu i 4 års tid. Igår fick ja hiprex utskrivet som ja ska prova 3 gång dagligen.

    Mvh Madde

  • maddelithoo

    Idag är de hemskt! Kan inte tänka på något annat än hur jävla ont det gör!! Det brinner o svider konstant! Hur blir man av med detta?? Kan inte leva såhär. De tär på hela mig o hela min familj. Nån som vet hur man ska gå till väga!?

    /Madde

  • Melissa0852

    Hej!

    Jag kör HIPREX men de hjälper ej, nu har jag haft ont konstant i 2 veckor varje dag så jag vet inte hur länge jag klarar de...

    Har haft UVI sen jag var 6 år och nu är jag snart 19, läkarna vägrar utreda och förra året var jag med i en hästolycka som skadade min ena njure. Förra gången jag va hos en läkare så sa dem att min ena njure håller på att kollapsa pga alla UVI och då olyckan. Men de gör inget åt de...

  • ekman200

    Hejsan alla!

    Nu var det ett tag sen jag skrev här. Men ni undrar säkert hur det går för mig med min urinvägsinfektion och med HIPREX.

    Kan säga till er att jag har slutat med HIPREX för att jag fick tillbaka mina smärtor efter flera månader då blev jag riktigt frustrerad över att nu är det tillbaka, men när jag gick på medicinen så blev jag oxå trött å sliten å detta märkte jag längre in på TIDEN DÅ jag gick på medicinen, jag pratade om den medicinen med min akupunktör å han sa direkt att jag ska sluta med den för det gör mig trött å sliten. Jag lyssnade på han för jag har ett stort förtroende till honom, medans min läkare tycker jag ska fortsätta med den, men jag lyssnade på honom istället. Jag vill ju ha svar på varför jag får dessa symptom, så svårt kan det ju inte vara, jag går ju till specialister som borde kunna detta, har till och med pratat med en professor.

    MEN JAG KAN NU MEDDELA ATT JAG HAR SLUTAT MED HIPREX OCH URINVÄGSINFEKTIONEN ÄR HELT BORTA Å SÅN HAR DET VARIT I CA 1 ÅR.

    Har fått ett erbjudande av att starta med en behandling som är helt naturlig utan biverkningar och det påverkar inte dig och ditt humör. MEN KANSKE LITE OBEHAGLIGT MEN SÅN ÄR DET BARA I NÅN MINUT Å DETTA ÄR DET VÄRT SÅ SLIPPER DU GÅ MED URINVÄGSINFEKTION.

    (DOM STOPPAR IN EN KATETER I URINRÖRET OCH TÖMMER BLÅSAN OCH SMÖRJER MED SALTLÖSNING. THATS IT. =) =) =) OCH JAG LOVAR ATT DETTA FUNGERAR, DÅ KAN DU SLUTA MED ALL SORTS MEDICIN SOM ANTIBIOTIKA SOM FÖRSTÖR DOM NYTTIGA BAKTERIERNA I KROPPEN OCH ÄVEN MED HIPREX.

    JAG HAR VARIT EN LITEN FÖRSÖKA KANIN OCH NU ÄNTLIGEN HAR JAG FUNNIT EN BEHANDLING SOM FUNGERAR, MEN JAG HAR INTE SVARET PÅ VARFÖR, jag har urinvägsinfektion men jag tänker inte Så mycket på det när jag är symptom fri.

    Men det är nånting annat jag sliter med som är väldigt ovanligt, och det har jag säkert fått pga alla antibiotika kurer, ( 10 st totalt från april-november 2014).

    LICHEN SCLEROSUS ET ATROPHICUS. Jag har inte det svenska ordet.

    www.1177.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Lichen-sclerosus-et-atrophicus/

    Det är bara att läsa om den. Är det nån mer som har detta och vad har ni gjort för att bli Frisk från det?

    det är en hudsjukdom i underlivet, det kliar, det svider, obehagligt i köns öppningen. Har pojkvän men vi kan aldrig ha sex pga det. Har provat men då blir jag svullen och får sår.

    ALLA TIPS Tack, hur jag kan bli frisk från detta. =)

    Vi blir starka tillsammans om vi hjälps åt. =)

    Ha en fin dag allesammans. =)

Svar på tråden Urinvägsinfektion hela tiden!