Inlägg från: Teresiat |Visa alla inlägg
  • Teresiat

    Gravid igen - gick det bättre andra gången?

    Önskar jag kunde svara, men vet inte ännu hur graviditet nr två slutar då jag bara är i vecka 7-8 än så länge.. Fick MA förra gången för ett drygt år sedan.. Inte kul ;/ Det är bara att hålls tummarna :) trot jag har lite mer symtom hittills denna gång och det känns ju positivt.

  • Teresiat

    Då får vi hoppas att du slipper tröttheten och allt det andra. Men än så länge kan ju mkt symtom tillkomma.. Jag har ömma bröstvårtor och i bland hela brösten, ryggont och molvärk som kommer och går. Känner även av lite illamående och utmattning, det gjorde jag inte alls sist :) Får du göra något tidigt vul/ul där du bor?

  • Teresiat

    Är det ökad möjlighet för tvillingar då? :) jag kommer inte få ngt innan rul utan vi får betala 800 kr på privatmottagning.. Men det känns värt pengarna då jag omöjligen kommer kunna slappna av efter erfarenheten av MA.. Man kände sig så lurad, och det vill jag inte uppleva igen. Kommer boka ett ul när jag är i vecka 13. Längtar :) Känns bra att ha något i närtid att se fram emot.. Har ni berättat för vänner, familj eller håller ni den glada nyheten hemlig än så länge? :)

  • Teresiat

    Oj vilka odds :D spännande!!! När är ul bokat? Blev genast nyfiken.. Vilken vecka fick du missfall i förra gången? Tycker vi borde ha lite bättre odds denna gång, rent statistiskt borde det vara det..

    Precis, planen är att berätta för chefen vid vecka 13. Ska på konferens den veckan och h*n kommer sannolikt fatta om jag inte dricker eller fejk dricker. Kollegorna lär vara mer på lyset så de är lättare att lura. Sen är tanken att jag och min kompis ska berätta för våra närmsta tjejkompisar i vecka 16 då alla är samlade. Hon blev oplanerat men ändå önskat gravid EXAKT samtidigt som mig. Vi har tom BF på samma datum och upptäckte tillsammans att vi var gravida då vi var på en lång resa kring BIM.. Min graviditet var också ganska otippad då jag och sambon slutat försöka/anstränga oss kring ÄL efter 10 månaders försök. Tidigare månader har vi legat i som tusan, denna månad/ÄL hade vi knappt sex kändes det som. Mysko sånt där...

  • Teresiat

    Vecka 33 är inte långt bort :)

    Aha, förstår det. Man fasar verkligen att måsta återuppleva samma visa igen. Sen så jämför man konstant med förra gången. Jag tappade typ alla symtom i vecka 10. Oroade mig inte då utan blev mycket chockad när jag började småblöda i vecka 12.. Så vecka 10-12 kommer bli jobbiga denna gång, eller om alla symtom försvinner.. Fy, det ska vi inte tänka på.. Ja det vore ju extremt trist om det bara går bra för en av oss ;s.

    Jag tror också att fertiliteten påverkas hur man mår psykologiskt. När man tänker på det som minst så händer det plötsligt..

    Jag har bf 10 mars. Kan ev vara någon dag senare då jag har en oregelbunden cykel. Du då?

  • Teresiat

    Jo det var hemskt.. De utredde aldrig vad som hänt. Som du säger är vecka 6 en kritisk vecka då hjärtat ska slå, men även vecka 10 är kritisk. Det är då moderkakan ska ta över näringstillförseln från gulesäcken. Många missfall sker i vecka 6 och 10.. Antar att det var övergången mellan gulesäck och moderkakan som inte funkade för mig och att fostret där med dog i vecka nio, sen upptäckte inte kroppen det förens tre veckor senare. Funderar nästan på att köpa en doppler och lyssna efter hjärtljud i vecka 10-11.. Men har hört att doppler kan stressa barnet :s vet du ngt om dopplers?

    Oj 8 april är många dagar övertid. Hoppas du känner fel ;) varför tror du på tjej? Något tecken eller magkänsla? Har inga känningar ännu. Kan tänka mig att det kommer lite längre fram. Har hört att om killen inte tömt pungen på många dagar innan sexet så är det större chans på att det blir en tjej. Tjejspermier lever längre och är pungen otömd så är det fler tjejspermier kvar.. Haha, om detta stämmer så har vi nog störst chans på tjej. Jag var bortrest veckan innan vi hade sex och när sambon läste detta så blev han säker på att det är en tösabit i magen..

    Kommer ni kolla könet vid rul? :)

  • Teresiat

    Hej linnis! Kul att vi är fler som hittar hit :) vad hemskt med ma i v 14... Man tycker verkligen bm borde vara mer generösa med ultraljuden.. Hoppas din bm är förstående, annars kanske du kan göra det privat..

    Bella, vadå vägra innan vecka 12?! Gör dom det inte ens om du betalar för det? Hmm.. Men men, oavsett om du gör det innan så kommer du inte kunna pusta ut helt och hållet förens efter v12. Fast jag förstår hur det känns att måsta vänta. Jag har tänkt boka in mitt den 1-2 september... Känns som en eeeeeevighet tills dess ;/

    Jag vaknar också en - två ggr på natten av att måsta gå och kissa.. Vilket mysko gravsymtom... Så var det inte förra graviditeten :)

    Bella oroa dig inte för magontet. Det är fullt normalt. Jag önskar jag hade ont i magen också ;)

  • Teresiat

    Men herre Gud vilken taktlös och okänslig bm.. Är det henne du ska gå hos??? Byt bm?

    Haha, jag hade inte heller tackat nej till lite mer illamående... Haha.. Idag har jag verkligen haft liiiite symtom.. Jätte lite ömma bröst och yrsel. Hoppas på mer i morgon.

  • Teresiat

    Jag har börjat blöda lite :( ringde sjukvårdsupplysningen och de kopplade mig vidare till gynjouren. Hon jag pratade med sa att de absolut inte gör några ultraljud om jag inte blöder så mycket att jag behöver åka in till akuten för att jag farfar för mitt eget liv... Förklarade att jag har haft sent MA tidigare men det spelade ingen roll.. "Finns inget att göra, är det missfall så är det. Och det ska vi vara tacksamma för då det är kroppens sätt att göra sig av med ett missbildat foster".. HERREGUD vad frustrerad och ledsen jag blir på vår sjukvård. Att de inte kan ge oss en tid så att vi kan få veta svart på vitt om det är kört eller inte..

  • Teresiat

    Jaa imorgonbitti kommer jag ringa till kvinnokliniken och böna för ett ul. Jag VILL veta om det är dött så att jag kan mentalt ställa in mig på det. Ovissheten är läskig och jag orkar fan inte med den :/ har precis förlorat en nära familjemedlem som dog i förtid och jag känner verkligen att jag inte är speciellt mentalt stark just nu.. Skulle verkligen må bättre av att veta. Plus att man blir så SJUKLIGT förbannad på det otrevliga och okänsliga bemötandet man får av gyn/sjukvården... Ett ul-besök tar tio - femton min max att göra. Herregud, det borde vara en självklarhet att få göra det i lägen som dessa, ingen ska behöva undra eller oroa sig i onödan.

Svar på tråden Gravid igen - gick det bättre andra gången?