Inlägg från: Anonym (?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (?)

    Är detta hot?

    Tom Araya skrev 2014-07-23 16:55:38 följande:

    Jag uppfattar det som att han menar att ni måst lägga ner vad ni håller på med nu på en gång och att ni då kanske slipper att fallet uppmärksammas mer av kollegan och därefter ev disciplinnämnd samt att även du kan råka illa ut då du faktiskt tagit emot otillbörlig hjälp för studieresultat av en lärare du har sex med, vilket inte alls är orimligt.

    Jag skulle mer beteckna det som en varning och uppmaning än ett hot. Han verkar ju inte vilja dig något ont.


    Du uppfattar det helt fel. Vi hade lagt ner "det vi höll på med" vid detta tillfälle. Kollegan eller snarare släktingen har inte uppmärksammat något utan läraren har berättat det för honom. Det är förstås inte släktingen som vill anmäla utan han kommer endast att "göra saker" mot mig via Disiplinnämnden ifall JAG väljer att berätta. 
  • Anonym (?)
    Tom Araya skrev 2014-07-23 17:10:11 följande:
    Snarare en varning.
    Hot är det om personen ifråga avser ha påverkan i att skada dig och därmed påverka dig till att följa personens vilja.

    Vill läraren dig något ont?
    Är det något han kräver av dig att göra för honom (och som du annars inte hade/skulle/vilja/borde göra) för att han ska göra vad han kan för att förhindra detta?
    Han kommer ju att skada mig genom att använda sin kontakt på Disciplinnämnden. Varför ens nämna denna person? Vad är syftet om inte hot?

    Ja, han kräver ju att jag låter bli anmäla vilket är det som jag vill göra.
  • Anonym (?)
    Tom Araya skrev 2014-07-23 17:14:17 följande:
    Varför ska du anmäla?

    Har han hjälpt dig att få bra betyg så kan det ha skett på ett godkänt sätt eller ett icke godkänt sätt och det sistnämnda räknas troligen som fusk att ta emot.
    Du får spekulera om varför jag ska anmäla, jag tänker inte förklara mina motiv här.
  • Anonym (?)
    Tom Araya skrev 2014-07-23 17:20:03 följande:
    Påstår du att han hjälpte dig på ett sätt du inte förstod innan var otillbörlig hjälp/fusk, men som ändå skulle kunna klassas så av någon granskning?
    Den hjälpen skulle jag gärna vilja veta mer om i detalj...

    På vilket sätt utnyttjade han dig? För att du behövde hjälp, han gav dig hjälp och ni hade sex? Gjorde du inga egna medvetna val här?
    Nej, det är inte det jag påstår.

    Jag tänker inte gå in mer på det och förklara hur han utnyttjade mig.
  • Anonym (?)
    Tom Araya skrev 2014-07-23 17:22:48 följande:
    Du får närmare beskriva hur det endast kan vara lärarens fel till att du fått otillbörlig hjälp till bättre betyg.
    Det tänker jag inte göra här på FL.
  • Anonym (?)
    Tom Araya skrev 2014-07-23 17:31:48 följande:
    Om vi nu förutsätter att detta gått till på ett sätt där du anses ha medverkat i detta med "otillbörlig hjälp" i lika hög grad som läraren så anses det vara fusk från din sida, vilket anses mycket allvarligt för en studerande.

    Det han gjort anses även det allvarligt, men han har endast indirekt påverkat resultatet, om han inte medvetet satt ett högre betyg än vad dina studieresultat motiverat.

    Dessutom så är en uppsägning från en sådan tjänst oerhört hårt och kan följa med hela livet, medan en avstängning för dig mest har kortsiktiga konsekvenser. Du har ändå all möjlighet att slutföra dina studier, efter avstängningen eller på ett annat universitet.
    Du kan förutsätta det och spekulera så mycket du vill. Jag bjuder på det.

    Menar du att de låter bli att ge läraren hårdare straff för att det kan ha långsiktiga konsekvenser? Och att därför är det studenten som får få hårdare konsekvenser? Det låter inte speciellt rimligt.
  • Anonym (?)
    Indianica skrev 2014-07-23 17:45:36 följande:
    Om jag minns rätt så lessnade läraren på att försöka förklara för henne hur saker och ting låg till och slängde till henne facit på tentafrågorna som hon tog med sig hem och pluggade in. De hade i samband med detta ett förhållande och TS kom senare att känna att läraren utnyttjat henne sexuellt då facit typ sågs som en betalning för sexet de hade i sitt förhållande (obs, min tolkning)
    Om du minns rätt eller är detta din tolkning? Hur ska du ha det?
  • Anonym (?)
    Indianica skrev 2014-07-23 17:49:50 följande:
    Men lägg av. Det är ju upp till ledningen att bedöma eventuella påföljder. Att ge någon sparken är generellt otroligt svårt, men visst skulle han sitta knivigt till. Vad som händer med dig vet jag inte, varför ringer du inte anonymt och frågar någon på disciplinnämnden vad som händer om fusk uppdagas efter examen?
    Vad ska jag lägga av med? Jag har ju skrivit att jag kommer att berätta sanningen för ledningen och låta dem avgöra fallet.

    Det är inte aktuellt för mig att fråga Disciplinnämnden om fusk då jag inte fuskat och därmed inte har detta problem.
  • Anonym (?)
    Indianica skrev 2014-07-23 17:56:41 följande:
    Försök förstå saker. Det finns två skilda delar i denna soppa som du inte ska blanda ihop och del 1 är det allvarliga.

    Del 1: En lärare på universitetet har gett dig facit till tentafrågor, dvs istället för att göra sitt jobb och lära dig saker har han gett dig facit. Han har pga det låtit en student utan relevant kunskap slinka igenom systemet som befinner sig i toppen av det hierarkiska utbildningsväsendet. Ytterst allvarligt och av stort intresse för universitetet att få veta.

    Del 2: Mindre allvarlig händelse. En lärare har haft ett förhållande med en student och som i så många andra förhållanden, har de också haft sex. Olämpligt, men som jag förstår det, inte förbjudet.

    Egentligen tycker jag du helt kan stryka del 2 och bara rikta in dig på del 1 när du kontaktar universitetet. Att gå in på sex och sådant känns bara som att man vill hänga ut en annan person på ett för intimt sätt.
    Håller med om del 1 även om vissa detaljer inte stämmer. Men jag förstår tanken.
    Angående del 2 så har vi inte haft ett förhållande vilket jag skrivit väldigt många ggr. här utan han utnyttjade mig sexuellt. Jag anser att universitetet vill veta detta. Och vill de inte så får de helt enkelt bortse från informationen som de fått av mig.

    Tror du inte att de kommer att fråga varför han har hjälpt mig med att få ett högt betyg? Ska jag ljuga då enligt dig och låta bli att berätta om sexet?
  • Anonym (?)
    LisajonasLisa skrev 2014-07-23 18:07:57 följande:

    Ja, läraren hotar dig ja. Han är rädd om sitt eget skinn och försöker få dig att bli rädd och därmed tysta ned dig. Anmäl innan han gör något värre än att bara "prata hot" till dig. Det kan bli fysiskt till slut om han misstänker att du inte köpte hans hotande och tänker anmäla honom.
    Det är ju helt uppenbart! Han vet att han ligger jäkligt risigt till och därmed spelar han lite cool*.

    Till er som säger att man är två i en relation - Sure, men det finns en anledning att det är framförallt läraren som blir straffad och inte eleven. Det är han som gör felet, i lagens namn och enligt många i moraliska fall, då elever kan bli desperata efter bra betyg och läraren kan utnyttja detta.

    TS - anmäl. Om inte, så blir han misstänk om något faktiskt "skulle hända dig." Eller så får han det straff han förtjänar.


    Han blev tyvärr fysiskt vilket han senare bad om ursäkt för. Han sa att han var väldigt rädd eftersom detta kan förstöra hans liv. Så han vet mycket väl att han har gjort fel annars finns det väl ingen anledning att vara rädd för.
Svar på tråden Är detta hot?