Inlägg från: Anonym (^^^) |Visa alla inlägg
  • Anonym (^^^)

    Lat/lata släkt/släktingar på er partners sida

    Anonym (Motvalls käring) skrev 2014-07-27 14:14:04 följande:
    Men om det inte är okej för deras partner då? Och det är du som får ta alla ångestmail och sena samtal (utifrån trädgården eller på väg hem från jobbet eftersom man inte kan tala inför sin partner) fyllda med frustration över den här människan som de lever med och som bara inte får ihop sin skit.

    Nu har den utan jobb varit bortrest några veckor under våren och partnern känner det faktiskt som en lättnad, att h*n kan andas igen och känna lite glädje. Deprimerande...
    Jag förstår precis hur du tänker och resonerar!

    Det är sällan tror jag som det bara berör den berörda personen.
  • Anonym (^^^)
    MxMeNow skrev 2014-07-27 14:19:59 följande:
    Du vet inget om vad jag är utbildad till eller var jag arbetar ser jag tydligt.
    Du kan omöjligt uttala dig korrekt angående detta då du bara vet en bråkdel av det som jag vet om denna person.

    Så jag ber dig att hålla dig till ämnet i trådstartaren och inte låta dina egna känslor bubbla över för mycket.


  • Anonym (^^^)
    Anonym (L) skrev 2014-07-27 14:27:09 följande:
    Fast hur ska man kunna diskutera om man bara får till svar att man inte kan uttala sig eftersom man inte vet hela sanningen? 
    Självklart har man rätt att uttala sig men jag kan dock tillägga att det är inte avgörande för hur Soc sen eventuellt kommer bedöma/agera.

    Jag har förstått att många i denna tråd lever efter mottot "sköt dig själv och skit i andra" men samhället ser inte alltid ut så som väl är.

  • Anonym (^^^)
    Anonym (Ignorerar) skrev 2014-07-27 15:49:14 följande:
    Absolut. Hade vi haft bättre kontakt och träffats oftare hade jag varit rakare. Om ho. Tex började prata om vad hon vill göra som kostar pengar så skulle jag säga att det inte kommer att gå att göra om de inte har 2 löner. Och fråga lite om jobbsökande och framtidsplaner.
  • Anonym (^^^)
    Anonym (Ignorerar) skrev 2014-07-27 15:49:14 följande:
    Absolut. Hade vi haft bättre kontakt och träffats oftare hade jag varit rakare. Om ho. Tex började prata om vad hon vill göra som kostar pengar så skulle jag säga att det inte kommer att gå att göra om de inte har 2 löner. Och fråga lite om jobbsökande och framtidsplaner.
    Är jag verkligen så hemsk bara för att jag försöker påtala vikten av att vara självförsörjande eller åtminstone göra det lilla man kan för att vara med och bidra ekonomiskt?
  • Anonym (^^^)
    Anonym (Motvalls käring) skrev 2014-07-27 16:41:26 följande:

    Precis. Samtidigt finns det väl inget som är så skambelagt som att lämna någon som sitter i skiten, oavsett hur den beter sig.


    Det har du helt rätt i tycker jag!
  • Anonym (^^^)
    Jeaninne skrev 2014-07-27 18:30:27 följande:

    Fast att det skulle handla om barn som far illa, skrev du ju inte i din trådstart. Jag undrar om det är sant? För det brukar vara så: en person lägger ut en trådstart, får inte det medhåll den hoppas på - och då fyller den på med allt hemskare och mer fantasifulla detaljer i hopp om att få medhåll...


  • Anonym (^^^)
    Jeaninne skrev 2014-07-27 18:32:13 följande:

    Ja, för du har inte med det att göra. Jag är lite känslig på den här punkten, eftersom jag fick en del skit på den tiden då jag var hemmafru. Dock inte från släkten som tur var, men från t.ex. grannar som bara MÅSTE veta hur vi klarade oss, hur mycket min man tjänade o.s.v.. Helt galet...


    Jag respekterar att du blir upprörd över att du tycker att jag lägger mig saker som jag inte har med att göra men när det finns och kommer att finnas fler barn med i bilden har jag all rätt att både reagera och agera.Jag ändrar inte innehållet i tråden allteftersom utan jag vill bara förtydliga att jag varken överreagerar eller är bitter.
  • Anonym (^^^)
    Jeaninne skrev 2014-07-27 19:00:20 följande:

    Fast jag hoppas att du inte kommer att anmäla till soc, att barnet far illa för att mamman inte yrkesarbetar..? Dom får så mycket tokanmälningar ändå - och sedan hinner dom inte med de brådskande fallen, och då kanske något barn dör under tiden...


    Självklart kommer jag inte anmäla till Soc bara för att mamman inte yrkesarbetar utan det sker i så fall om jag misstänker att barnet sen far illa.
  • Anonym (^^^)
    Anonym (Hemmamamma) skrev 2014-07-27 19:00:15 följande:

    Fast personerna I förhållandet själva tex. bestämt att ena parten ska vara hemma o. ta hand om hus o. hem?

    Vi har sådana som liksom du TS tycker saker om vårt liv och hur vi valt att leva vårt liv - och vet du, det är inte något du har något med att göra.


    Sålänge det finnas barn i bilden som jag misstänker far illa har jag med det att göra genom att t.ex anmäla till Soc Så enkelt är det.
Svar på tråden Lat/lata släkt/släktingar på er partners sida