Inlägg från: s0me1ne |Visa alla inlägg
  • s0me1ne

    Samhällsplikt efter dyr utbildning?

    Vi har fri rörlighet av tjänster, därför ska vi få arbeta var fan vi vill. Antingen betalar landsting vad folk kräver, eller så står de utan personal. Folk som inte tvingas ta slavarbete bara för att staten/landstingen är för snåla. Det dog ut med Sovjetunionen. 

    TIll och med jag som inte ens jobbar inom vård blir upprörd över att låsa in folk. 

  • s0me1ne
    Runes skrev 2014-07-29 15:41:23 följande:
    Men Australien mfl har haft det så och är knappast ett straff att få arbeta till full lön på en svensk anvisad arbetsplats, när man fått en utbildning för miljoner av skattebetalarna.

    Akutvården funkar inte idag och regeringen plus MP och V prioriterar pengar till massinvandring av vårdtagare istället

    Klart det är ett straff att nekas den fria rörligheten som EU instiftat i vårt land. Klart det är ett straff att inte få arbeta där jag fått arbete. Alltid ett straff när du inte själv får välja. Det är kommunistfasoner att tvinga folk att arbeta inom ett land de inte vill arbeta.


    Ska Polen/Danmark göra likadant med alla svenskar som pluggar till sjukvårdsyrken på deras universitet?

  • s0me1ne
    Runes skrev 2014-07-29 15:54:29 följande:
    Det ska givetvis villkoras innan man börjar läsa här och är samma problem med braindrain i andra länder. Minns inga kommunister som styrt Australien och vilka fler länder gör så?
    Tror de har 6-12 månader bara.

    Vi kan inte styra hur andra länder gör men jag tror vi har utbildat dessa elever 13 år innan.

    Australien må inte ha kommunister, men att låsa in folk innanför landets gränser är något jag enbart förknippar med forna Öststaterna under sovjetunionen. Kan ett land inte tillgodose lönekraven ens för låglöneyrken har de all rätt i världen att lämna landet för vettigare löner. Och är nu Sverige det nya Polen som folk flyr från pga de kassa lönerna så får det ske. Marknaden ser till att det löser sig med tiden.

    Det enda ditt förslag antagligen kommer leda till är att folk skyr svenska utbildningar, inga fler utbildas och vi får ännu större brist än tidigare. MEd tanke på att folk offrat livet för slippa bli inlåsta tror jag att folk kan tänka sig att plugga lite danska innan de ska utbilda sig. 


     


    Statligt förtryck är inte vackert, oavsett om det kommer från Sverige Australien eller nordkorea, och vi ska inte ta efter värdelösa stater där ute i världen. 

  • s0me1ne
    Runes skrev 2014-07-29 19:23:02 följande:
    Tyvärr kan vi inte ens låsa folk ute, ännu mindre inne i landet. Det är fler än Australien. Man kan kalla det som en del av utbildningen att avsluta här, eller betala utbildningen och dra. Bjuder de andra länderna och vi betalar inget?

    Det finns många andra som bjuder på utbildning här förutsatt att man stannar antages. Läkare är livsviktigt när inte ens våra akuter fungerar, då måste man tänka om eller sluta skänka bort 55-250 miljarder till missbruk av asylrätten.
    Fast då frångår man principen om gratis utbildning. Jag kan förstå att praktik och liknande ska göras i Sverige då det ska vara knytet till din utbildning. Men när jag är klar med min utbildning så är jag klar och mina skyldigheter är avklarade. Jag ska få jobba var jag vill, inte jobba om jag så vill det och det ska staten inte ha ett dugg att göra med. 

    De där 55-250 miljarder du talar om har ej heller med sjukvården att göra. De är statliga pengar, landstinget som har hand om vården har egen budget. 
Svar på tråden Samhällsplikt efter dyr utbildning?