Inlägg från: Anonym (m) |Visa alla inlägg
  • Anonym (m)

    Nyförlöst, ligger på sjukhus och rumskompisens kille är här hela natten?!?

    Jolt skrev 2014-07-30 13:39:50 följande:
    Dom andra två är väl inte heller patienter?

    Fy fan vad folk är ego idag. Jag jag jag är vad som gäller. Kräks
    Pappan ska ju oavsett visa ts respekt/hänsyn enligt sjukhusets gällande regler.

    Ts har full rät att klaga i och med att pappan inte håller sig till sjukhusets gällande regler.


  • Anonym (m)
    Jolt skrev 2014-07-30 14:01:44 följande:
    Absolut, var det jag menade.
    Synd att en del i tråden inte verkar förstå det bara.
    Jag har förstått att du har förstått det vilket ju är bra.
  • Anonym (m)
    Anonym (...) skrev 2014-07-30 14:04:47 följande:
    Ts slipper det när hon ammar om hon går och sätter sig i någon amningsfåtölj på avdelningen.
    Varför ska ts behöva göra det när det är pappan som inte följer sjukhusets regler genom att inte visa ts hänsyn?

    Pappan har rätt att vistas i rummet men ska följa sjukhusets regler som bland annat innefattar att visa hänsyn/respekt.


  • Anonym (m)
    Jolt skrev 2014-07-30 14:26:45 följande:
    Varför ska patienten (barnet!) behöva lämna rummet vid matdags? 
    Dagens bästa inlägg!
    Jag resonerar ju precis som dig.


  • Anonym (m)
    Anonym (trebarnsmamma) skrev 2014-07-30 15:30:15 följande:
    Att visa ett bröst när man gör något så naturligt som att amma sitt barn, är det nästan samma sak som att visa könet? Ja om det är en allmän uppfattning så förstår man ju att en del är väldigt upprörda. Själv kan jag inte alls jämställa de två sakerna med varandra.

    Visst har jag varit topless på stranden, som många andra. Men det har jag aldrig sett som att jag visar könet, eller tyckt att nån annan gjort heller som solar topless.
    Fast hu förklarar du att det faktiskt finns mammor som går undan och ammar sin bebis?

    Ts ska inte oavsett hur hon ser på amning behöva lämna rummet och amma sin bebis.


  • Anonym (m)
    Moonis skrev 2014-07-30 15:51:41 följande:

    Hänsyn går åt båda hållen faktiskt.

    Pappan har väl full rätt att vara där för sitt barn precis som mamman eller ts. Det är inte ts som ska avgöra vem som ska sova eller vara med deras barn. Tycker det är en trist syn på pappor faktiskt eller dom blir kanske inte pappor fören bebisen är hemma enligt er Jag tycker han verkar vara en bra engagerande pappa som försöker vara där för både sitt barn och sin tjej.

    Och ja man ska absolut visa hänsyn men ts verkar ju störa sig på hans blotta existens i rummet.

    Ts du skriver att dom har avskärmning så varför ber du då inte om egna? Behöver inte vara svårare än så.


    Fast nu har ts beskrivit klart och tydligt hur pappan stör genom att prata högt i rummet,vanka av och an i rummet osv.Ansvsret ligger på pappan att inte störa ts och hennes nyfödda barn.
  • Anonym (m)
    Moonis skrev 2014-07-30 16:22:15 följande:

    Ts stör sig på det mesta och att han är där överhuvudtaget så kan tänka mig att det ligger lite överdrift i den beskrivningen. Ts har möjlighet att tex. fråga efter egna avskärmningsväggar som dom har men istället gnäller hon här. Hon har även all rätt att klaga om dom inte följer reglerna men antingen finns det inte mycket att klaga på eller så väljer hon att bara vara tyst och det gör ju ingen nytta.

    Jag tror faktiskt det kan ligga en grund bakom till att han är där som inte ts vet. För hade dom brutit mot reglerna så hade dom blivit tillsagda vid detta laget.


    Fast vad hjälper avskärmningsväggar i rummet ts när både pappan och mamman pratar alldeles för högt+att pappan går omkring i rummet hela tiden?
  • Anonym (m)
    Moonis skrev 2014-07-30 16:42:50 följande:

    Fast det där med att prata för högt är ju svårt att avgöra för det är högst individuellt vad man anser vara högt. Dom pratar kanske högt men ts kan lika bra vara känslig för ljud, vad vet vi.

    Det finns ju saker man själv kan göra då också för att underlätta för sig själv för man kan ju inte begära att andra nästan ska viska heller.

    Sen hjälper det ju visst om hon får upp skärmväggar om han vill gå runt lite i rummet. Hon får vara lite mer ifred bakom.

    Ts behöver börja se lite lösningar istället för problemen bara.Ja, då följer dom ju reglerna 


    Ts ligger på en avdelning på sjukhuset med sitt barn som kräver särskilt krav på hänsyn och respekt.Ts har beskrivit upprepade gånger i tråden att pappan och mamman inte visar ts respekt och jag utgår inte från något annat.
  • Anonym (m)
    Moonis skrev 2014-07-30 17:09:52 följande:
    Hänsyn och respekt går åt båda hållen och ts verkar störa sig på att han ens är där. Det är inte heller bara hon som har ett litet barn att ta hand om och försöker få allt att fungera för det har även dom.
    Dom verkar inte ha brutit mot några regler för då hade dom fått tillsägelser och nu när den mamman blivit utskriven från hennes avdelning så åker pappan hem.
    Sen är det upp till henne att fråga om skärmvägg om hon känner att hon vill få vara lite privat. Det kan ju inte det paret ansvara för.
    I detta fall tror jag ändå att det är pappan som är det största problemet då han verkar ha svårt att respektera att mammor och barn på en sån avdelning kräver särskild visad hänsyn och respekt.


  • Anonym (m)
    Anonym (Anonym signatur) skrev 2014-07-30 16:57:34 följande:

    Ett barn som är fött för tidigt behöver extra lugn och ro. Miljön ska försöka efterlikna den i livmodern.


  • Anonym (m)
    Anonym (???) skrev 2014-07-30 17:47:07 följande:
    Nej det är respektlöst att skicka hem pappan som är där för sitt barn, mamman var när detta skrevs enl ts fortfarande på bb, barnet är inskrivet på neo och ska ha nån förälder med sig där och i detta fall är det pappan
    Men mamman finns ju där för sitt barn?
    Vad ger pappan rätt att störa ts?
  • Anonym (m)
    Anonym (???) skrev 2014-07-30 18:21:49 följande:
    Mamman var ju på bb enl ts utom inatt då hon blivit utskriven men då klaga ts på att pappan kom för tidigt istället.

    På neo måste barnet ha en som är kvar på neo och inte går till bb vilket mamman alltså gjorde enl ts på natten medan pappan var kvar på neo med bebis.

    Helt enligt de regler som finns.

    Sen måste vara upp till varje familj att avföra vem av föräldrarna som skall stanna på neo och vem som skall åka hem, mamman är inte alltid bäst lämpad till det och skall hon sen inte amma så men som sagt det måste familjen få bestämma inte ts el neo el regeringen el riksdagen utan familjen precis som ta familj bestämde att ts skulle vara den som är kvar
    Hur reglerna en må vara kring detta fattar jag ändå inte varför pappan och mamman inte kan visa ts respekt genom att t.ex prata tystare i rummet?


  • Anonym (m)
    Anonym (Nybliven mamma) skrev 2014-07-30 17:36:46 följande:

    Nu måste jag bara klargöra att min rumsgranne och hennes kille är gulliga och trevliga och de pratar inte HÖGT men det är inte tyst nästan någon gång. Framför allt är det inte stilla, då killen hela tiden måste hämta papper (???) till mamman, gå på toa, hämta vatten, jag vet inte allt. (Och nej, personen som skrev här är inte min rumsgranne. Men jag anade att sådana inlägg skulle komma, det är alltid någon lam människa som försöker skapa lite låtsasdrama i såna här trådar.)

    Kort sagt: jag hyser ingen som helst avsky mot dessa människor, men jag är utmattad och osäker och rädd att inte få igång amning så att vi blir kvar här längre än nödvändigt. Och jag tror inte att de begriper situationen sett från mitt håll.

    För övrigt: visst är jag ledsen över att min man hellre håller på och fixar hemma och bestämmer träff med kompisar än att vara här hos oss en längre stund. Men det har inget att göra med att jag känner mig begränsad beträffande amning osv. Och ni som framhåller att pappor har rätt att vara här: ja det har de. Det vet jag. Men jag skull önska att han inte vore här nästan hela dygnet (åh, lite lugn och ro!!!) och att han inte sprang runt så mycket.

    Btw har jag aldrig skrivit att telefoner och datorer inte är tillåtna på avdelningen. Jag skrev att man inte får prata i telefon på rummet! (Med andra ord ljuger den som utger sig för att vara min rumskompis i tråden för de pratar fortfarande i telefon då och då - hade det varit hon så hade hon ju lagt av med det efter att ha läst tråden...)


    Hur går det för dig?
  • Anonym (m)
    Anonym (???) skrev 2014-07-30 18:41:54 följande:

    Vem vet de kan ju viskat men ts med sina hormoner hör det ändå, istället för att vara koncentrerad på sitt det vet ju inte vi så länge vi inte får båda sidornas historia kring detta


    Jag utgår inte ifrån att ts överdriver i varje fall.
  • Anonym (m)
    Anonym (j) skrev 2014-07-30 18:45:21 följande:
    Sen när hör man med hormonerna?

    Dumt inlägg.
    Ja,exakt!
  • Anonym (m)
    viseversa skrev 2014-07-30 19:01:46 följande:

    Inte det minsta löjlig, ts säg ifrån till personalen hur du mår.


  • Anonym (m)
    Anonym (Nybliven mamma) skrev 2014-07-30 22:45:50 följande:

    Tvärtom har vi fått skriftlig info om att det går bra att använda mobiler, surfplattor, datorer på hela avd. men vi FÅR INTE PRATA I SALEN, nu orkar jag inte säga det en gång till. Och sluta tjata om avundsjuka, jag skulle gärna ha honom här mer men vad har det med min ovilja att visa brösten för en okänd man att göra???

    Ni som undrar hur det går: min bebis mår bra och det är det viktigaste, men jag får problem med mjölkproduktionen när jag känner mig pressad, det är tydligt. Men: imorgon ska vi härifrån, vi ska bo i föräldrarum i samma byggnad - och vi får ett familjerum där bara jag, maken och lilla dottern bor!!! Så skönt!!!

    Tack för allt stöd, tråden har hjälpt mig uthärda de sista dagarna genom den sympati jag fått från flera håll. Tusen tack.


    Vad skönt att höra att ni snart kommer att få ett eget familjerum i samma byggnad!Det kommer att gynna er gott.Lycka till med allt nu!
  • Anonym (m)
    Anonym (barnet) skrev 2014-07-31 00:18:23 följande:
    Där också barnets mamma är. Så om han inte vill sitta ner bakom avskärmningen utan måste gå omkring så kan han väl göra det i korridoren.

    Om den andra mamman(s barn) inte har ett akut behov av något just den studen som ts pumpar/ammar så kan väl de hålla sig stilla den tiden.
Svar på tråden Nyförlöst, ligger på sjukhus och rumskompisens kille är här hela natten?!?