Inlägg från: Sensitiveguy |Visa alla inlägg
  • Sensitiveguy

    Socialdemokraterna eller Moderaterna?

    Vilka väljer du? Även om man sympatiserar med något annat parti kan man svara här ändå.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Socialdemokraterna eller Moderaterna?
  • Sensitiveguy
    Gert skrev 2014-07-29 20:01:18 följande:

    Pest eller kolera.


    Håller med. Båda ligger långt ifrån mina värderingar.
  • Sensitiveguy
    assim skrev 2014-07-29 20:10:13 följande:

    Moderaterna utan tvekan! :)


    Varför då? Gillar du inte social trygghet?
  • Sensitiveguy
    assim skrev 2014-07-29 20:23:16 följande:

    Inte till den kostnad som det skulle bli med S i ledningen. Jag värderar eget ansvar och den frihet det ger att leva som man vill, mycket, mycket mer.


    Väldigt mycket floskler, men av Stefan Löfvéns "profil" att döma kommer nyliberalismen i stort återstå efter maktskiftet i september.
  • Sensitiveguy
    Serum skrev 2014-07-29 23:01:50 följande:

    Socialdemokraterna


  • Sensitiveguy
    assim skrev 2014-07-30 11:01:29 följande:

    Floskler? Snarare ideologi. I Socialdemokratins värld betalar de som har för de som inte har, till helt orealistiska nivåer. Det är utan tvekan en bidragspolitik de driver.

    Den politik som Socialdemokraterna driver behövs inte om folk kunde lära sig att ta mer ansvar.


    S accepterar ju jobbskatteavdragen, så inte blir det någon större skillnad. Bidrag är bra för de svaga, så är det bara.
  • Sensitiveguy
    UCharlotte skrev 2014-07-30 12:27:26 följande:

    Problemet är väl att vi har bidrag även för de lata och det är mindre bra.


    Förvisso, men avskaffa välfärdsstaten är väl ändå ingen vision?
  • Sensitiveguy
    assim skrev 2014-07-30 12:50:13 följande:

    Socialdemokraterna accepterar det bara upp till 60 000, över det är det kört. Jag anser att om man är bra på att tjäna pengar, då ska man också få behålla pengarna. Oavsett hur många hundralappar man tjänar så ska man få behålla lika mycket av varje hundralapp.

    Vidare finns det många andra skatter som ligger Social varmt om hjärtat. T.ex. lovar de jobb, utbildning eller "åtgärder" för unga inom 90-dagar. Enda möjligheten för Socaldemokraterna att hålla ett sådant löfte är om de själva betalar för det. Det lär bli genom skatter.

    Vem klassar du som svaga? Jag har flertalet bekanta som under flera års tid har sökt jobb efter jobb utan att få något. En del har utbildning, andra inte. Det är tråkigt, men jag tycker inte att de är svaga och jag tycker inte heller att staten skall gå in och hjälpa dem. Flertalet av dem har spenderat sin arbetslöshetstid med att fika och umgås med polare. Ingen av dem tänker på sparande. Den dagen de får jobb på en annan ort måste de säga nej, för de har inte råd att flytta.

    Eget ansvar! Inte bidrag och "hjälp" om och om igen.


    Med svaga menar jag cancersjuka bl a. Och pensioner som betalar högre skatt än löntagare är också en märklig idé av M.
  • Sensitiveguy
    assim skrev 2014-07-30 15:23:58 följande:

    Ingen här har skrivit att den skall avskaffas helt, endast att Socialdemokraternas och vänsterns idé om välfärdsstaten inte har några realistiska gränser.

    Socialdemokraternas och vänsterns lösningar på klyftorna har alltid varit att straffa de som är bra på att tjäna pengar, istället för att göra det lättare att tjäna pengar.

    Och når man den punkten att skatten på inkomst måste höjas då ska den höjas för alla. Jag ogillar starkt den progressiva skatt vi har idag.


    Du tror inte på solidaritet, så är det väl bara. Och det är inte "stöld" även om du skulle använda det ordet för allt som inte är nyliberalism.
  • Sensitiveguy
    UCharlotte skrev 2014-07-30 15:26:20 följande:

    Det bästa vore om alla gjorde sitt yttersta med sina förutsättningar, och de som behövde extra stöd fick det. Tyvärr är inte folk funtade så utan lathet kommer ofta före ambition när möjlighet ges.

    Så vi får se vart Sverige är när jag blir pensionär.


    Hur kan du bunta ihop alla ickeförvärvsarbetande till "lata"?
  • Sensitiveguy
    assim skrev 2014-07-30 16:02:19 följande:

    Jag tror på varje människas egna ansvar. Vart får du stöld ifrån?


    Du ville att de som tjänar mycket pengar skall behålla varenda krona.
  • Sensitiveguy
    Anonym (*) skrev 2014-07-30 17:46:44 följande:

    Jag funderar på att taktikrösta på Miljöpartiet.


    På vilket sätt är det en taktikröst? F ö funderar jag på att göra detsamma.
  • Sensitiveguy
    Moonis skrev 2014-07-30 18:14:02 följande:

    Socialdemokraterna utan tvekan.

    Det är ingen nyhet att klyftorna ökat mellan låg och höginkomsttagare. Man har stramat åt för dom som är utsatta i samhället och hjälpt höginkomsttagare att få ännu mer.

    När man pratar om alla bidrag vi har till "lata människor" så har man missat att fusket visade sig vara mycket mindre än Alliansen ville ge sken av. När detta kom fram så hörde man inte ett knyst från Alliansen.

    Dom införde ROT och RUT som tillåter dom som faktiskt har råd att få göra avdrag och därmed tjäna in mer pengar. För att inte tala om avdraget för läxhjälp som även där mest förekommer hos höginkomsttagare.

    Så denna form av "bidrag" är tydligen helt okej för jag hör ingen som benämner dom som parasiter för samhället eller "jag vill inte betala skatt för att dom ska leva ännu mer flott".

    Men när man står där barskrapad, utsatt och utan jobb hos soc så får man tydligen bli kallad allt.

    Det är tydligt att det är skillnad på folk och folk och Alliansen visar verkligen vilka som har högre status i vårt samhälle.

    Att sen större företag kan fiffla undan mycket mer pengar än en på soc kan pratas det inte heller högt om och det gäller även dom som tjänar väldigt mycket som kringgår att skatta här i Sverige.

    Om jag hade haft lön så skulle jag gärna betala mer skatt så barnen får bästa förutsättningar i skolan, att alla som behöver sjukvård får detta och även att dom som jobbar inom sjukvården slipper gå på knäna för att det inte finns pengar att anställa fler. Att dom som av en eller annan anledning inte kan jobba också kan få leva någorlunda drägligt och att dom som plötsligt står där utan jobb ska kunna få mat på bordet och tak över huvudet.

    Men något jag verkligen inte vill att mina skattepengar går till är välbärgade familjer som anställer en barnflicka eller som anställer läxhjälp för dom har redan råd med detta ändå och behöver inte skattebetalarnas hjälp. Att bygga om sin ville med ROT-avdraget gynnar också mest dom som redan har mycket pengar för låginkomsttagare har ofta inte råd att renovera på samma sätt.

    En bra syn är att behandla andra som man själv vill bli behandlad vare sig man är miljonär, vanlig knegare, blir/är sjuk eller plötsligt står där utan jobb. Hur skulle du vilja bli behandlad i dessa olika liv och hur skulle du vilja att andra såg dig?

    Man behöver helt enkelt hjälpas åt i ett samhälle för att det ska gå runt.


    Problemet är ju att med Stefan Löfvén så står S bara för socialliberalism istället för socialism som med Palme.
  • Sensitiveguy
    Anonym (*) skrev 2014-07-30 19:33:43 följande:

    Nej, det är inte om att taktikrösta, som man gör med C eller KD. MP har ju inga problem med att komma in. Valde fel ord.

    Men genom att rösta på MP så kan de få fler röster än SD, och därmed bli Sveriges trejde största parti.


  • Sensitiveguy
    Moonis skrev 2014-07-30 23:35:33 följande:

    Han är bättre än Göran Persson i alla fall som jag tyckte va mer blå än röd nästan. Men dom brukar ju samarbeta med vänstern som är väldigt röd så det blir nog en bra balans ändå.


    Stefan Löfvén är betydligt blåare, I can guarantee. Och han är osäker på om han vill ha med V i nästa regering, så känns osäkert.
  • Sensitiveguy
    Moonis skrev 2014-07-31 00:22:15 följande:

    I så fall lägger jag min röst på Vänstern.


    Gör du det, själv blir det nog MP.
Svar på tråden Socialdemokraterna eller Moderaterna?