• Smecker

    Singeltjej.

    Anonym (Kille) skrev 2014-08-02 23:50:32 följande:

    De hade kondom. I övrigt är han moralisk, förutom denna vilja att bli bekräftad vilket resulterade i sexköp. Men jag får väl nöja mig med det svar du gav mig.


    Vilket resonemang. I övrigt, förutom att han kan tänka sig att utnyttja en annan människa sexuellt mot betalning, så är han moralisk?

    - I övrigt, förutom att han gillar att sparka ihjäl katter, är han moralisk.

    - I övrigt, förutom att han är notoriskt otrogen, är han moralisk.

    - I övrigt, förutom att han stjäl på jobbet, är han moralisk.

    Du ser inte hur snett det är?
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Anonym (Kille) skrev 2014-08-03 19:02:06 följande:

    Det handlar om att se helheten och inte vara snäv. Även motiven är viktiga att se på. Visst, köpet var förkastligt och han ångrade det säkert, men skall man kolla på det ur ett större perspektiv så är snarare felet att prostitution är lagligt. Det är ju snarare fel att horor skall behöva sälja sig, än specifikt den här mannen som köpte sex och är en av många "kunder" till den specifika horan. Och han gjorde det därför att han ville ha sex, snarare än att han objektifierar kvinnor. Men det är komplext såklart, och vi skall vara försiktiga att inte avfärda allting med förenklade slutsatser.


    Finns inget komplext med det, och inga förenklade slutsatser. Det är omoraliskt och olagligt. Motiven är helt ointressanta, det blir inte lagligt med sexköp oavsett om man är oskuld, inte fått knulla på x veckor eller fått armarna amputerade. Och det större perspektivet, hur är det relevant? "Ja alltså, ur det större perspektivet är det mer fel att inte pengar är gratis för alla än att min klient rånade pensionären"..?
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Anonym (Kille) skrev 2014-08-03 19:25:04 följande:

    Jag menade bara att man kan inte baga skylla på torskarna. Problemet är större än så, även om dessa upprätthåller problemet likt marknadsekonomi som du sa. Och visst är det ett utnyttjande, men roten är ju att dessa personer måste sälja sig. Det är där man måste kika till syven och sist. Jag skulle vilja hävda att en våldtäkt är värre ur ett moraliskt perspektiv än att köpa sex. I övrigt är jag ingen etisk analfabet, men försöker att se saker nyanserat och skapa en debatt, snarare än att avfärda allt med "omoraliskt", och på så sätt försöka avsluta hela debatten.


    Han köpte sex. Många finner det omoraliskt, många finner det smutsigt och många finner det tyda på en vidrig kvinnosyn. Detta försöker du alltså argumentera emot. Varför? Okej, så enligt ditt resonemang är det värre att döda dig, så att bara lemlästa dig är därför okej, moraliskt, och borde vara lagligt?
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Anonym (Kille) skrev 2014-08-03 19:39:18 följande:

    Nu är du onödigt provokativ. Men alright, varför inför vi inte dödsstraff, right away, t ex?


    Blir du provocerad av dina egna argument? Vi har inte dödsstraff av samma anledning som otrohet inte är olagligt.
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Anonym (Kille) skrev 2014-08-03 19:40:47 följande:

    Du är inte förmögen att ta en intelletuellt djupgående debatt om ett allvarligt samhällsproblem, correct me if I'm wrong?


    Vilket är det allvarliga samhällsproblemet? Att kvinnor ogillar sexköpare?
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Anonym (Kille) skrev 2014-08-03 19:44:57 följande:

    Nu förenklar du igen. Jag sade att grundfelet är de som bedriver koppleriverksamheten överhuvudtaget. Inga horor, inga torskar, right? För att använda mig av en mer auktoritär debattstil.


    Eller så vänder vi på det. Inga torskar, inga horor. Koppleriverksamheten är något annat. Förenklar? Det är återigen dina egna argument, varför är det okej i ena fallet men inte i andra?
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Anonym (Kille) skrev 2014-08-03 21:48:43 följande:

    Jag blir provocerad av personer som argumenterar populistiskt, applicerar sin förklaringsmodell på allt osv.

    Vad har dödsstraff med otrohet att göra? Det är ändå två vitt skilda ting?


    Nej, det var din förklaringsmodell jag applicerade på ett liknande scenario. Är det populistiskt att anse att sexköp är förkastligt? Ja i så fall..

    Anledningen till att otrohet inte är olagligt och att Sverige inte har dödsstraff är densamma. Du kan nog lista ut det själv.
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Anonym (Kille) skrev 2014-08-03 21:50:29 följande:

    Du verkar vara beklämd av det, vad har du upplevt egentligen?

    Nej, naturligtvis koppleriverksamhet överhuvudtaget.


    Jag är inte ett dugg beklämd av någonting alls, så sluta upp med den härskartekniken.

    Nej, koppleriverksamhet är inget samhällsproblem. Torskarnas kvinnosyn däremot är ett samhällsproblem ur jämställdhetssynpunkt. För att inte skuldbelägga prostituerade är alltså köp av sexuella tjänster olagligt, men inte försäljning.
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Anonym (Kille) skrev 2014-08-03 21:53:50 följande:

    Jag vara gav igen med samma mynt. Det du säger att felet enkom ligger i torskarna. Jag vill hävda att det inte BARA ligger där, utan i hela prostitutionsverksamheten generellt. Inte tänker horor; "vilket härligt jobb, härlig hallick, men ack så vidriga män jag ska ligga med idag". Se helheten.


    Varför måste man se helheten? Ibland är det delarna som är problemet. Eller någon av delarna som är det största problemet. Bara för att någon tillhandahåller en tjänst så betyder det inte att någon måste köpa. Om torskarna gav fan i att köpa offer för trafficking så skulle det problemet inte existera. Men nej, trycker det i pungen så är alla medel tillåtna, och helst så billigt som det någonsin är möjligt, för att få runka av sig i någon annan. För vi skall väl inte låtsas att det är någon ömsesidighet inblandad. Vad säger det om kvinnosynen? Bara det att man kan tänka sig att stoppa in den i någon som egentligen inte är kåt på en, det brukar vara ett no no. Och så ifrågasätter du varför kvinnor är anti sexköpare? Tja, där har du ett av svaren.
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Anonym (Kille) skrev 2014-08-03 22:24:11 följande:

    Nej, du blev ju uppenbarligen själv provocerad av att jag råkade ha synpunkter på din åsikt, här har ju du alltid rätt, eller hur? :)

    Sexköp är per definition lika förkastligt som att sälja sex, för att sälja krävs det någon som köper, allt hänger ihop. Du kan inte bara fokusera på torskarna. Nu kommer du säkert slänga ur dig; "fy fan, att du tycker det är bra med sexköp", bara för att jag råkade inte tycka exakt som du... När sa jag att sexköp är bra eller ens moraliskt försvarbart?Nu gör du flera generaliseringar. Har alla sexköpare per definition en unken kvinnosyn? Den brännskadade oskulden med? Så alla försäljare tycker sig vara skuldbelagda? Tro mig, jag är för jämställdhet, men även inom områden man känner avsky, måste man kunna penetrera sakämnet och finna lösningar. Det finns små brott och det finns stora. Tänkvärd mening.Du är oerhört känslobaserad och fundamentalistisk när du debatterar. Du pådyvlar mig saker som du gräver fram, som jag aldrig har påstått. Jag är också kritisk till prostitution. Men väljer att ha en nyanserad bild och försöker se helheten. Det är aldrig ens fel när två träter.


    Varför kan jag inte bara fokusera på torskarna? Det är de som anser sig ha rätten att köpa sig tillgång till en kvinnas könsorgan, det är de som gör att trafficking är lönsamt, det är de som med sin kvinnosyn står för efterfrågan utan vilken tillgången skulle bli meningslös. Frågan var inte "Hur löser vi problemet med prostitution", utan ifall och varför kvinnor ser ner på män som köpt sex. De är torskar. Där har du svaret.

    Ja, varje man som anser sig ha rätt att köpa tillgång till en kvinnas könsorgan att runka av sig i har per definition en förkastlig kvinnosyn. Nej, det handlar inte om sex, det handlar om att tömma sig i en annan människa, en annan människa som man är fullt medveten om att man köpt sig tillgång till.

    Måste man penetrera (höhö, där fick du till det) sakämnet? Varför? Finna lösningar? På att kvinnor är negativt inställda till män som köpt sex? Varför måste man finna lösningar på det? Tvärtom är det väl bra och självsanerande, det ger män incitament att inte bli torskar.

    Det brukar låta så. När man inte kan bemöta sakargument så går man på sättet man argumenterar på, "känslobaserad och fundamentalistisk" är en klassiker. Nästa steg är att gå på personen.
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Svar på tråden Singeltjej.