• frumamma

    rutiner?! hjälp!

    Åh vad svårt det är! Att vara konsekvent och hålla fast i de rutiner man en gång påbörjat. Jag vill ha det så mycket bättre än vad jag har det just nu.. Vill känna att jag klarar av ett vardagsliv utan att behöva tvinga mig till att göra saker och ting.

    * Städningen, jag behöver ha ett fast och rullande schema som gör att jag tex varje måndag gör detta och varje tisdag gör de andra, osv. Ni förstår. Helt enkelt ett schema på när jag ska städa vad, soporna, tvätten, disken och sådant.

    * Borsta tänderna och annan personlig hygien, detta är något som bör vara så inövat hos folk att det går på automatik. Det gör det inte för mig. Jag är så lost i att man faktiskt bör borsta tänderna två gånger om dagen minst, barnens D-droppar glöms ofta och likaså att få in en rutin på deras bad/dusch...

    * Maten, jag behöver dels bli bättre på att faktiskt veckoplanera och att veckohandla men även på att komma ihåg att laga maten på vissa bestämda tider... Allt för att underlätta!

    Hur ska jag få framförallt få dessa tre punkter att flyta på?! Ligger och funderar på hur jag ska få de punkterna att dessutom fungera ihop med skolan och mitt företag. Och helst bör jag även kunna träna/motionera 2-3 gånger i veckan. Och detta bör också fungera ihop med att hämta och lämna på förskolan...

  • Svar på tråden rutiner?! hjälp!
  • pigglet

    Göra ett schema åt dig själv? Dels över dagen, tex vad som ska göras på morgonen innan man åker till förskola/skola/jobb. Och så ett schema över veckan, vad som ska göras vilken dag.

  • frumamma
    pigglet skrev 2014-08-04 22:35:39 följande:

    Göra ett schema åt dig själv? Dels över dagen, tex vad som ska göras på morgonen innan man åker till förskola/skola/jobb. Och så ett schema över veckan, vad som ska göras vilken dag.


    Bra ide. Men då ska jag ju få det till en rutin med. Och att bara komma igång med schemaläggningen behöver planeras för min del. (Misstänker i hög grad att jag har ADD).
  • mammalovis

    Om ni är två finns det väl en till part som kan puscha på att nu gör vi det här!

    Sedan gäller det väl att inte ge upp, det sägs ju ta minst 3 veckor att etablera goda vanor som t ex träning. Bara för att man missat en punkt är det dumt att fortsätta missa nästa. Så ta nästa först om det går så du "klarar" dagens uppdrag och beröm dig själv och sedan kan du ta det missade när du hinner beroende av hur akut det är.

    Jag tycker det är svårare att få till allt hushållsarbete när jag jobbar olika tider varje vecka, annars försöker vi skriva matsedel och veckohandla på söndagar, en tvättid på helgen och ibland en mitt i veckan. På kylskåpet sitter en lista vad som tagit slut som en påminnelse inför nästa handling. Ett tag försökte vi till stor del nyttja en 8-veckors matsedel som vi gjorde. Då slapp man grubbla över vad man skulle äta. Matlagningen sköter sambon mest och jag handlar, planerar mat, tvättar mitt och barnens samt dammsuger nog mest.

  • 890622

    Har du övervägt lite avlastning också?


    Att ta hjälp av någon som kan hantera vissa ärenden för att ge dig lite mer lugn och ro i kropp och själ?

Svar på tråden rutiner?! hjälp!