• Kimsan82

    Utredning Hösten 2014, följas åt?

    Men så slarvigt av mig jag glömde ju svara på din fråga! Nej jag äter ingen medicin, har ganska regelbunden mens mellan 27 och 31 dagar och såvitt jag kan känna och mäta med ägglossnings test även regelbunden ägglossnings

  • Kimsan82
    fladdertanke skrev 2014-09-16 12:47:17 följande:

    Med dina ord i huvudet gick jag dit och gjorde det. Kraftig mensvärk men inte mer, nu är remissen till ivf skickad.


    Ni ger mig hopp och tro på att jag fixar det jag med ? Igår fick jag min kallelse och recept. 2 tabletter med antibiotika kvällen innan och en stolpilla diklofenak 1 tim innan samt texten, utan smärtlindring kan undersökningen inte utföras!! Känns tryggt. .
  • Kimsan82
    FrökenFredriksson skrev 2014-09-22 08:06:44 följande:

    JAG ÄR GRAVID!!! Jag kan inte fatta det! Jag är helt skakig och har gråtit till och från i 45 minuter! Nu hoppas jag bara att den lilla vill stanna där inne!!

    Spolning och levaxin gjorde susen i mitt fall. Jag hoppas det går bra för er andra och jag ska hålla mina tummar för er!!


    Grattis grattis, så underbart ?
  • Kimsan82

    Välkommen Sassa84

    Hurra jag överlevde kontrast ultraljudet. Tydligen upplevs det oftast lättare av dom som fött barn tidigare och det verkar stämma i mitt fall. Visst kändes det, speciellt när dom sprutade in själva kontrast vätskan men det var helt ok. Nu blöder jag men det var normalt hon kunde även se att jag skulle ha ägglossning de närmaste dagarna. Dock ska msn undvika att ha oskyddat samlag denna månaden eftersom man inte vet hur vätskan påverkar fostret. Nästan skönt att få en månad där fokus inte ligger på en eventuell graviditet.

    Hur mår ni alla?

  • Kimsan82

    Ja denna väntan. .alla prover vi lämnat var ju ok så vi ska börja med hormonstimulerad insemination. .om bara den förbaskade kallelsen vill komma Dock sa sköterskan när jag ringde att det är ca 7 veckors väntetid och det har vara gått 2 Dock rädd att vi ska missa även nästa cykel. .

    vill börja NU! !

  • Kimsan82

    Vad roligt att det händer saker för flera av er och välkommen ni nya

    Här händer det också grejor, nyss ringde telefonen och det var rmc!! Jag höll på att ramla ur sängen hehe..hon erbjöd oss tid 3 november men då protesterade sambon då kan börjar nytt jobb den dagen. Så istället fick vi tid den 5 november. .vi ska få info angående behandling och jag ska träffa sköterskan som visar hur injektionerna fungerar Tjohoo! ! Min ända oro är att min mens är beräknad till dagen efter eer samma dag eller 2 dar efter. .min kropp är så oberäknelig. Nån som vet hur det fungerar med sprutorna? Måste man förbeställa eller brukar det finnas i lager..dessutom är min ägglossning beräknad till en lördag och då görs väl ingen insemination. .Känns som det mesta talar mot oss i denna cyklen en det händer åtminstone något

    Trevlig helg alla

    kram

  • Kimsan82

    Nu kör vi
    Idag har vi varit på förbredande  besök på Rmc och vi ska få börja behandlingen direkt med start idag Sagt och gjort så åkte jag till apoteket och hämtade min medicin.
    Imorgon ska jag till sköterskan som visar hur sprutorna ska tas och på fredag ska jag ta pergotime tabletten (tydligen bara en), dag 7 el 8 ska jag ta gonal-f spruta och dag 10 är det dags för UL för koll av äggblåsor. Har även fått hem otreville äglossningsspruta som ligger och väntar i kylen. OJ va verkligt det blev nu.

    Läkaren var nästa löjligt positiv och trodde att det kommer ta på en gång, jag försöker dock vara lite mer realist.. 3 försök får man göra och sen är det upp till oss o vi vill fortsätta med inseminationerna eller gå vidare med IVF..läkaren har redan gjort en preliminär behandlingsplan på IVF så et känns skönt med en "backup"

    Ashurst Klara-
    tråkigt att det blev så, hoppas det går snabbare när ni väl kommer dit. Från första besöket (med prover tagna innan) inkl. kontrastUL av äggledare till behandlingsstart idag tog det 2 månader, ganska snabbt tycker jag

    Decibel84 - Efter ägglossning brukar jag vara extremt känslig i underlivet, min sambo får knappt röra mig en stackaren Värk  tjejmagen brukar jag få ca 2 dagar innan mens, då vet jag att dt är på gång annars ar jag inga direkta känningar

  • Kimsan82
    Emelie92 skrev 2014-11-05 23:09:34 följande:
    Oj vad spännande :) kan tänka mig att det känns overkligt också? Lycka till!!!! :)
    Ja väldigt overkligt. Jag har ju varit mamma i snart 9 år och nånstans och på vissa plan har man förlikat sig med tanken på bara ett barn. Visst har vi försökt länge nu (snart 2 år) att få ett gemensamt barn men det har ändå känts diffust på nått sätt..Tänk att inom en månad kan jag faktiskt vara gravid, en liten augusti bebis!! Tänk va galet  
  • Kimsan82
    Ashurst Klara skrev 2014-11-07 07:32:50 följande:

    Det låter ju bra! Fast jag misstänker att det tar längre tid för mig. Eftersom jag inte har svarat på behandlingen med Pergotime som jag har gått på i över ett år, så vill dr. remittera mig till Sahlgrenska. Men då måste man visst ha gjort genomspolningen först. 

    Men jätte roligt att det går så snabbt framåt med din behandling! Går du privat eller offentligt? Det verkar som att de har lagt upp en bra plan för dig. Stort lycka till!


    Ah okej, ja spolning lär du antagligen behöva göra.Liten tröst är att inte alla upplever det som jobbigt. Min gick helt ok..lite mens värk när dom sprutade in vätskan och mens värk efter men man fick smärtstillande både inför och efter.

    Jag går via landstinget på Rmc i Malmö
  • Kimsan82

    Tycker nog inte heller att avgiften är nått att hänga upp sig på. Som sagt så söker man ju hjälp som par oavsett vem ett eventuellt "fel" ligger hos. Man får vara beredd på att det kostar, sen är ju eventuell medicin inte heller gratis så det får man ju vara beredd på. Dock finns det ju högkostnadsskydd dit man når ganska snabbt i hela denna cirkusen

  • Kimsan82
    Sassa84 skrev 2014-11-11 15:30:09 följande:

    Nu känns det som om en stor sten har lättat från mitt hjärta! Vi var på första besöket hos läkare idag i vår utredning. Mannens spermaprov var mycket bra och mina prov var också bra. Dock visade VUL det jag misstänkt, många blåsor, ca 20 i varje äggstock. Detta i samband med min historik så har jag PCOS. Skönt att få nåt svar!

    Läkaren skrev ut Letrozole till mig, en medicin som bröstcancer-patienter egentligen ska ta, men det har visat sig att den även hjälper till att framkalla mogna äggblåsor! Det är tydligen mindre risk att få flerbörd med den medicinen än med Pergotime. Vad jag förstod ska man bara ta Pergotime varannan cykel? Men med Letrozole kunde man prova varje cykel om det skulle behövas.

    Iom att min nästa mens inte beräknas komma förrän i mitten av december får jag börja med tabletterna i januari då mottagningen slår igen under jul och nyår. Lite tråkigt att vänta nu när vi fått svar och hjälp, men det är på gång iaf! :) Hoppas på bäbis 2015!!


    Skönt att få svar iallafall så får ni försöka njuta av julen och så full fart i januari

    Själv försöker jag injuta mod i mig själv inför kvällens gonal-f spruta. .Det är för en god sak, det är för en god sak...gulp! !
  • Kimsan82

    Jisses. .Idag var jag på UL och mätte äggblåsor. Hade en fin på 15 mm och slemhinnan var tjock så på söndag tar jag ägglossnings sprutan och på måndag är det dags för insemination. Kan knappt tro det att nästa vecka verkligen kan bli veckan då vi äntligen blir gravida

    Verkar vara väldigt olika rutiner kring spolningen/kontrast UL. Vi skulle inte ha oskyddad sex på hela den månaden.Jag fick och antibiotika att ta kvällen innan.

    kram och trevlig helg på er alla

  • Kimsan82

    Idag är det dags för insemination. Håll tummarna för att ägget finns kvar/vill lossa och att dom små simmarna är extra pigga idag

    kram och trevlig måndag

  • Kimsan82

    Tack tack..känns helt overkligt. Efter 2 år av fruktlösa försök på egen hand så fungerade första inseminationen. Jag är på dag 26 i cyklen som vanligtvis är 28-30 dagar lång. Dag 14 efter insemination.

    Trodde att det skulle vara för tidigt att testa men kunde inte låta bli Enligt Rmc i malmö ska jag testa på dag 17..

  • Kimsan82

    Tack Nej inga symtom mer än att jag varit extremt kissnödig de senaste veckorna men det hade ju lika gärna kunnat vara en urinvägsinfektion. När jag väntade sonen upptäckte jag inte det föränn i v 7 och då hade jag ömma bröst ned mörkare vårta och metallsmak i munnen. Får se om det dyker upp igen..var ju nästan 10 år sedan.


    Grodanboll83 skrev 2014-11-30 11:09:09 följande:

    Har du haft några symptom? Stort grattis!


Svar på tråden Utredning Hösten 2014, följas åt?