• singoalla2

    Bäckenbottensmärta - ej gravid. Är jag ensam i världen med detta?

    Hej!


     


    Fick barn för ett och ett halv år sen. Första tio månaderna efter fl kände jag av foglossning, men till slut försvann detta. Men efter det har jag fått en annan typ av smärta i bäckenbotten. Känns som att det svider/skaver i min bäckenbottenmuskulatur. Ibland har jag också en känsla av att vara svullen, domnad, tryckkänsla "där nere". Kan också ha en stickande känsla, känns som att ha en nål, i bäckenbotten. Det gör ont när jag sitter, går , cyklar etc., men är lite bättre när jag ligger. Om jag trycker själv på huden i bäckenbotten gör det inte ont utan smärtan måste på nåt sätt sitta djupare. Smärtan kommer inte från slidan, utan utanför, på bägge sidorna... om ni fattar. Känns mot mellangården och runt ändtarmen också. Dock inte i ändtarmen.


     


    Jag har varit till husläkare som kollat ändtarmen och gyn har kollat. Alla säger att det ser så fint och normalt ut. Min sjukgymnast (äldre rutinerad kvinna) säger att hon inte känner igen denna typ av smärtor.


     


    Jag blir GALEN av att ha ont jämt. Vet inte vad jag ska göra. NÅGON som känner igen detta? Några idéer på vad det kan vara? Och framför allt, vad man kan göra åt det?


     


    Onändligt tacksam för alla tankar och idéer.

  • Svar på tråden Bäckenbottensmärta - ej gravid. Är jag ensam i världen med detta?
  • annaba

    Antar att de kollat eventuell påverkan på nerver eftersom den typ av smärta du beskriver är rätt vanlig om nerverna inte riktigt funkar som de ska. Nerver återbildas ofta över tid om det är trauma i någon form som ligger bakom, ibland helt, ibland bara delvis.

    En annan tanke, är du kollad för eventuell endometrios? Endo brukar oftast vara cyklisk i att den känns mer vid ägglossning och mens, men det finns vissa som har konstanta smärtor. Om härdar dessutom sitter så att de trycker på nerver eller ligament så kan det ge väldigt liknande smärtor som om nerverna är påverkade direkt. Jag har själv härdar som ligger på/nära ligament och nerver och känner igen det du beskriver om tryckande, stickande, kliande smärta som sitter djupt inne i kroppen.

  • singoalla2

    Hej, och tack för svar!


     


    Nej, de har inte kollat någon nervpåverkan. Allt husläkarna (har träffat två olika) sagt är att de tror det är muskelsmärta och att det är sjukgymnastik som gäller. Men sjukgymnasten var faktiskt inne på samma sak, nån nervpåverkan...


     


    Endometrios har jag, är opererad för det för några år sen. Jag träffade en gyn som var kunnig på endo i våras och han trodde inte det var endon som var aktiv igen. Han tog tom nåt blodprov som brukar kunna indikera aktiv endo (inflammation), men det visade inget.


     


    Det märkliga är att senast jag hade men tyckte jag att jag hade mindre smärta/besvär. Så då känns det som om det inte är kopplat till endon kanske...


     


    Men om det nu är nervpåverkan, vad gör man då? Sjukgymnastik?

  • annaba

    Nervsmärta kan vara svårt att komma åt, tyvärr. Smärtstillande funkar för vissa. Låga doser av antidepressiva (mycket, mycket lägre än vad som krävs för behandling av psykiska problem) lugnar det för några. TENS är effektivt för en del. Blockering av själva nerven, om man kan komma åt den, används ibland. Finns säkert fler sätt som specialisterna har koll på, men det är vad jag kommer ihåg på rak arm att jag sett.

  • MissEvy

    Hej!

    Ser att detta är ett gammalt inlägg, men chansar ändå. Hur har det gått för dig? Har bäckensmärtan försvunnit? Och i så fall hur blev du av med den?

    Jag har också en bäckensmärtan och känner igen allt du beskriver.

Svar på tråden Bäckenbottensmärta - ej gravid. Är jag ensam i världen med detta?