Inlägg från: Anonym (härligt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (härligt)

    Jag vill bara ha ett barn!!!

    Det låter underbart med bara ett barn. Jag har 5 och kan tänka mig ett till (men det blir inte fler, man ska ha tid med barnen också) men kan ibland vara avundsjuk på de som bara har ett barn. Så enkelt allt blir. Och så billigt.

    Så länge ni finns där för barnet och inte skämmer bort med annat än er tid och kärlek kommer barnet få det bra.

    Eller så ångrar ni er och skaffar en tvåa om 4 år. Det går bra det också. Så länge barnen är älskade och föräldrarna engagerade brukar det bli bra.

  • Anonym (härligt)
    Alexi skrev 2014-08-21 09:53:56 följande:
    Ok, det är konstigt, det förstår jag. Men svårt att påverka känslorna. Jag tycker synd om folk som går på soc också, eller som på olika sätt har det jobbigt i livet. Och det är väl så att jag ofta tänker att enbarnsfamiljer inte är det frivilligt utan inte kunde få fler (så är det med de flesta jag känner med endast ett barn) och då tänker jag att de har en sorg över detta och det tycker jag synd om dem för. Man vill att folk ska vara lyckliga.
    Och lycklig kan man bara vara om man har det så som du tycker lycka är?

    Jag har bott i hus. Det var hemskt och jag vill aldrig bo så igen. Nu bor vi i lägenhet och är lyckliga. Barnen är också lyckliga. De kan självständigt ta sig dit de vill och har troligen Sveriges bästa utbud av allt från fritidsaktiviteter till kultur och restauranger. Det är lycka för oss.

    Jag antar att du menar väl men det är provocerande och faktiskt elakt av dig att sitta och "tycka synd om" folk som inte lever enligt ditt mått på lycka.
  • Anonym (härligt)
    Alexi skrev 2014-08-21 14:05:52 följande:
    Ja det är möjligt. Men barn, mina egna planer på och andras planer på osv har alltid varit något jag funderat på. Jag läste tidnibgar om barn som 20-åring trots att jag var ljusår från att skaffa barn själv. Det är helt enkelt ett stort intresse. Om det då utmynnar i att jag även funderar på om kollegan eller busschauffören(överdrivet) vill ha fler barn, så ser jag inte det som ett provlem, eller något jobbigt.

    Jag tror att många människor funderar över andra och även över mig, det tycker jag inte är konstigt.
    Att fundera över och att tycka synd om är två helt skilda saker. Det känns dock som du nu försöker ändra och slingra dig ur en situation där du uppenbarligen uttryckte dig plumpt och överlägset och det är ju bra att du själv känner det i så fall.

    Annars måste jag beundra dig för att du får tiden att räcka till för att orka bry dig så mycket om hur andra har det och sedan hitta på saker att tycka synd om eftersom det bara är ur ditt eget perspektiv. Hoppas det inte är något du låter gå ut över dina barn för DÅ är det faktiskt några det ÄR synd om. Dina barn, som måste leva någon annans liv för att vara "lyckliga".
  • Anonym (härligt)
    Anonym (Frida) skrev 2014-08-21 17:00:02 följande:
    Alexi skrev 2014-08-21 16:35:17 följande:
    Postar massa tomma inlägg, sorry, mobilknäpp!

    Jag lovar, jag funderar på allt det du nämner, mycket annat och sen även ämnet för den här tråden. Jag funderar på det mesta.

    Mina svärföräldrar brukar ofta när maken frågar dem om hur de tänker kring en viss grej svara att de har inte funderat på det ännu. Det svarar jag ganska sällan.

    Tummen upp på dessa inlägg! Blir så trött på folk som säger att "Hur orkar man tänka på det?" eller "Jag har viktigare saker att tänka på än bla bla bla!" Själv tänker jag massor av saker precis hela tiden, det far tankar åt alla håll och jag reflekterar mycket kring allt som händer runt omkring mig. Det kan vara stora händelser eller små detaljer men jag är mycket uppmärksam och intresserad av nästan allt omkring mig. Och vadå "stälj energi", saker stjäl bara energi om jag låter dem stjäla min energi. Det är ju rent sorgligt om folk tycker att tänka tankar och reflektera över omvärlden "stjäl energi"... 
    Jag tänker också på saker hela tiden, aktivt. Däremot gör jag inte som den du citerat - sitter och TYCKER SYND OM folk som inte resonerar som hon.
  • Anonym (härligt)
    cirkusmusen skrev 2014-08-22 08:32:24 följande:
    Det är inte alls samma sak! Du kan ju inte jämföra mormors lasagne med syskon! Det är på två helt olika plan. Skulle du säga till någon som har svårt att få till ett syskon "Ja, men ta lite av mormors lasagne istället, det blir lika bra"?! Knäppt.

    Och ja, jag tycker faktiskt SYND om de som inte har syskon, för det kan vara den absolut finaste relationen man kan ha. 
    Hahaha, som fan läser bibeln.

    Nu får du nog backa lite och läsa om, det var inte så Natlucien skrev.
Svar på tråden Jag vill bara ha ett barn!!!