mammalovis skrev 2014-08-22 15:11:48 följande:
Vem planerar, handlar och lagar maten och hur ofta äter han hemma? Äter du rester till lunch eller lagar du ny mat? Vad äter du de veckor han är bortrest? Hur långt i förväg får du reda på när han ska vara borta?
Jag kan säga att här hemma är det maten som stressar mig mest då det ska bestämmas mat, förråden ska kollas, det ska handlas och fås hem innan den ens kan lagas och fås på bordet. Här håller det heller inte ekonomiskt att småhandla varje dag efter vad vi vill ha - det tar både för mycket tid och blir för dyrt. Därmed inte sagt att vi kan ändra eller hoppar över mat vi inte vill ha eller hinner med eller som inte behövs då det har blivit för mycket rester. Men har ni både tiden och pengarna att lägga på att planera dag för dag så kör på det ... Sambon här är kräsen och vägrar nästintill värma gårdagens mat, men för min del är det väldigt praktiskt och tidsbesparande.
Sedan får du ju ta med i beräkningen hur ofta vill/måste du dammsuga, damma, våttorka o s v Hur lång tid tar olika sysslor o s v.
Jag handlar till 95% allt. Utan bil /körkort så tar handlandet oftast med 1-2 barn med.
De dagar han ej jobbar övertid så är det ju middag måndag till fredag och så lunch + middag helger. Jobbar han helger så kan det bli enbart ett av målen hemma. Jobbar han borta hela veckan så äter jag oftast snabbmat tyvärr, eller sådant han inte gillar. Tex kyckling, fisk..
Han/ jag får veta att han ska åka och vara borta allt från samma dag till upp emot en månad i förväg. (Olika företag, olika framförhållning) och då är han borta från 1 dygn till 8-9 dygn på raken. Detta med veckovis/helgvis borta är framförallt på sommaren.