Inlägg från: Rikard |Visa alla inlägg
  • Rikard

    Aisha var inte 6-9 år när profeten mohammed (SAW) gifte dig med henne.

    Problemet är inte om Muhammed verkligen gifte sig med ett barn eller inte.
    Problemet är att tillräckligt många muslimer tror att Muhammed gifte sig med ett barn och använder det som ursäkt för att tillåta barnäktenskap IDAG.
    Det är IDAG barn våldtas med hänvisning till Muhammed.

  • Rikard
    puss skrev 2014-08-22 19:06:47 följande:

    och alla män som våldtar barn UTAN att ha mohammad som ursäkt? vad säger du om dem?
    Skillnaden på barnvåldtäkter i länder där det är förbjudet och de muslimska länder där det är lagligt är stor.

    I grunden finns i båda fallen ett övergrepp mot ett barn, som är lika allvarligt oavsett om det är lagligt eller olagligt. Gärningen är i båda fallen vidrig och lidandet för offret stort.

    Men i de länder där barnvåldtäkt är olagligt försöker samhället hitta förrövaren, denna straffas (eller tvångsvårdas), handlingen fördöms av samhället och barnet får hjälp. (Sedan kan man diskutera hur väl detta fungerar men detta är västs inställning till övergrepp mot barn.)

    I de muslimska länder, som tillåter våldtäkt på barn med hänvisning till Muhammeds pedofili (vilket dessa länder de facto gör oavsett om Muhammed verkligen gifte sig med ett barn eller inte), godkänner samhället det pedofila förhållandet och gör det lagligt genom barnäktenskap. Gärningsmannen som begår övergreppen mot barnet riskerar inget, utan hans våldtäkt betraktas som en laglig handling och som stöd för detta hänvisas till profetens liv.

    De muslimska samhällena, som tillämpar barnäktenskap, godkänner våldtäkterna och gärningsmannen skyddas av lagen.
    Om man inte ser skillnaden i detta är det verkligen illa ställt med förståndet.
  • Rikard
    castillo skrev 2014-08-23 12:03:14 följande:

    Kan du gärna nämna länder som tillåter barnäktenskap. Att det är fullt lagligt enlig deras politiker att ett banr gifter sig, och från vilken ålder barnet får ha. Och gärna vilken ålder man anses myndig.


    Japp, jag kan nämna några länder där man tillåter barnäktenskap med hänvisning till Muhammeds äktenskapen med Aisha

    1) I Jemen var barnäktenskap tillåtet utan någon nedre åldersgräns, med hänvisning till Muhammeds pedofili, men när en åttaåring dog (2013) efter att hennes fyrtioårige make våldtagit henne höjdes röster för att höja äktenskapsålder. Många demonstrerade dock eftersom de ansåg att en miniålder för äktenskap stred mot islam. Det exakta läget idag känner jag inte till, men övergrepp mot barn var alltså lagligt så sent som 2013.

    2) Iran tillåter barnäktenskap med nioåriga flickor om föräldrarna ger tillstånd till övergreppet, men hänvisning till Muhammeds illdåd mot Aisha. Iran tillåter även män att gifta sig med sina adopterade döttrar när dessa fyllt 13.

    3) Saudi-Arabien har ingen åldersgräns. Muslimska auktoriteter har rättfärdigat övergrepp mot nioåringar, med hänvisning till Muhammed.

    4) I Irak förslog ministerrådet i februari 2014 en lag som skulle göra det lagligt för män att gifta sig med nioåriga flickor, med hänvisning till Muhammeds övergrepp mot Aisha.

    Myndighetsåldern känner jag inte till, men jag kan inte se hur myndighetsåldern kan påverka det faktum att vissa muslimska länder har legaliserat våldtäkt på barn, med hänvisning till Muhammed och Aisha. I många muslimska länder betraktas kvinnor för övrigt inte som personer med bestämmanderätt över sig själva över huvud taget. Med hänvisning till islam!
  • Rikard
    goodasgold skrev 2014-08-22 20:06:58 följande:
    Bra skrivet.
    Jag tror att det var så här det gick till.
    Urbota fånigt att försöka göra Muhammed till pedofil, vi liksom överför våra västerländska värderingar till ett stamsamhälle för 1500 år sen. Snacka om historielöshet.
    Problemet är inte att Muhammed var pedofil. Problemet är att muslimerna har fått för sig att Muhammed var felfri och att hans pedofili därför är helt ok. Detta leder i sin tur till att VÅLDTÄKT mot barn IDAG är fullt lagligt i vissa muslimska länder, eftersom den "felfria" profeten gjorde ägnade sig åt det.

    I detta sammanhang är det egentligen ointressant om Muhammed verkligen våldtog Aisha eller inte. (Eller "fullbordade äktenskapet" som den groteska skönskrivningen av övergreppet brukar vara).  Barn VÅLDTAS IDAG med hänvisning till Aisha och Muhammed. Detta är problemet!
  • Rikard
    Muslimsktjej skrev 2014-08-23 15:47:24 följande:
    Varken Iran eller Irak (syftar på själva länderna, finns självklart människor i som tror på det) tror på att Aisha var 9 när hon gifte sig med profeten Muhammed (S). Är du säker på att detta just beror på profeten?
    goodasgold skrev 2014-08-23 16:24:50 följande:
    Varifrån hämtar du dina källor?
    Jag tippar Flashback, sämsta källan som finns. Flashback är en sida för lågutbildade kukskallar.
    Muhammed gjorde en överenskommelse med Aishas föräldrar och lovade ta hand om barnet. Giftermål var en sedvänja enligt dåtida praxis.
    Praxis på 600-talet var vidriga inte bara i Mellanöstern. Barnäktenskap förekom i Europa även långt senare. Skillnaden är att ingen europé idag skulle rättfärdiga barnäktenskap med att någon person på 600-talet var pedofil.

    Källor på problemet med barnäktenskap som ursäktas med Islam:

    På att ministerrådet i Irak föreslagit att tillåta barnäktenskap med hänvisning till Islam från Dagens nyheter, Svenska dagbladet, Sveriges radio, The Guardian
    www.dn.se/ledare/huvudledare/radda-flickorna-fran-sexslaveri/
    www.svt.se/nyheter/varlden/barnaktenskap-valet-i-irak-avgor
    www.svd.se/opinion/brannpunkt/nytt-lagforslag-forodande-for-flickor-och-kvinnor-i-irak_3506894.svd
    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=5807778
    www.theguardian.com/commentisfree/2014/apr/29/gordon-brown-child-marriage-iraq-barbaric

    På att barnäktenskap är lagligt i Jemen och att muslimer i Jemen protesterat mot ett införande av åldersgräns från Dagen nyheter, Amnesty,
    www.dn.se/nyheter/varlden/krav-pa-aldersgrans-for-barnbrudar-i-jemen/
    www2.amnesty.se/andranyheter.nsf/28e7508e9f17c671c1256d79002f6b1e/c071ce15d4648b77c12576f60032b589
    Vill man äcklas riktigt mycket över dessa fullt lagliga övergrepp i detta muslimska land kan man göra en bildsökning på barnäktenskap Jemen.

    Källor om barnäktenskap i Iran och om äktenskap mellan män och deras adopterade döttrar, Förenade föreningar för ett fritt Iran,
    www.fffi.se/2013/10/04/iranska-regimen-kan-legalisera-barnaktenskap/

    Osv. Mfl Etc
    Samt Wikipedia
  • Rikard
    puss skrev 2014-08-23 15:57:57 följande:
    Det är en del av problemet. Hela problemet är att också andra barn våldtas av andra män.

    Problemet är ALLA män som våldtar barn.
    Det är alltid ett problem när ett barn våldtas. Det är INGEN som har sagt något annat. Men det är OCKSÅ ett problem att det är lagligt att våldta barn i vissa länder och att dessa våldtäkter görs "lagliga" med hjälp av Muhammeds övergrepp på Aisha.
  • Rikard
    oOHalalOo skrev 2014-08-23 16:29:33 följande:

    4 länder av ca 50? Ok då är jag med.
    Säkerhetsrådet har 15 medlemsländer, varav 5 har vetorätt.
    Jaja. Hur mycket elände har de inte emellanåt ställt till med?
    Fast detta var 4 exempel. Det finns fler. I Etiopien, Chad och Niger kan religiösa domstolar ge dispens för äktenskap från 12 års ålder. I Mali är 39% av barnen gifta före 15. Fram till 2003 var barnäktenskap tillåtet i Marocko. Först 2013 gjordes försök att förbjuda barnäktenskap i Nigeria. Enligt UNICEF är 70% av flickorna i Pakistan gifta före 16 års ålder. I Bangladesh tillåts barnäktenskap under 13 efter domstolsbeslut. I Nepal är nästan 80% av muslimska flickor gifta före 15. Samma siffra i Afghanistan är 21%, men där vill jag minnas att nya lagar stiftades nyligen. Osv

    Men du får gärna upplysa oss om åldersgränserna i de återstående länderna du pratar om.

    Flera av säkerhetsrådets medlemsländer är totalitära och saknar demokrati.
    Några av de fasta medlemmarna är eller har varit totalitära - Kina är totalitärt idag, Sovjet var det och Ryssland (som tog över efter Sovjet) är knappast någon fullfjädrad rättsstat.
    De andra fasta medlemmarna har många gånger spelat under täcket med diktaturer eller blundat när deras egna intressen stått på spel.
    Så - ja, jag håller med dig om att det finns problem med FN:s säkerhetsråd, men kan du ha vänligheten att förklara på vilket sätt detta rättfärdigar de muslimska stater som tillåter barnäktenskap ?


  • Rikard
    oOHalalOo skrev 2014-08-23 17:58:43 följande:
    Jo, precis som de 5 i Säkerhetsrådet är 5 för mycket. Allt i vår värld är inte perfekt.
    Och vem har sagt att världen är perfekt?

    Jag kan inte se ditt plötsliga svammel om säkerhetsrådet som ett sätt att försöka blanda bort korten kring de problem som islam skapar.

    Vill du prata om säkerhetsrådet föreslår jag att du startar en tråd om det.
    Annars kan man ju slänga in lite vad som helst som är problem i världen för att kollra bort sin motpart. Varför inte dra upp miljöförstöring, Ugandas drakoniska lagar mot homosexualitet som de motiverar med kristendom osv.

    Det är rent ut sagt vidrigt att du på minsta sätt försöker ursäkta övergreppen som sker i islams namn, genom att hänvisa till andra vidrigheter. Ingen vidrighet kan ursäkta en annan.
  • Rikard

    UmmAli, som så många andra religiösa börjar du dra till med lögner och bortförklaringar när någon påpekar grymheterna i era religioner, istället för att erkänna att dessa trosföreställningar som skapades av människor i en helt annan tid innehåller en hel del osmakligheter som inte passar i ett modernt mänskligt samhälle.

    Att muslimska kvinnor skulle ha samma bestämmanderätt är rent nonsens och det vet du. Här på Familjeliv har muslimer upprepade gånger försvarat den muslimske mannens rätt att slå sin hustru om hon inte lyder. Man behöver alltså inte gå till de muslimska talibanerna som förbjöd kvinnor att arbeta eller det muslimska Saudi-Arabien som förbjuder kvinnor att köra bil eller någon av de muslimska länder där kvinnor måste gömma sig bakom tyg, för att se att muslimska kvinnor inte har samma rättigheter. Man behöver inte ens citera den groteska sura i Koranen som gör jämför kvinnan med en åker som mannen går på när och hur han vill. Islam visar sitt fula ansikte även här på Familjeliv.

    Samma rätt? Pyttsan!

  • Rikard

    Barnäktenskap är lika förfärligt var det än förekommer. Men att barnäktenskap finns på andra ställen är väl för i helvete ingen ursäkt för de barnäktenskap som rättfärdigas med islam. Är ni helt sjuka i huvudet?!!

Svar på tråden Aisha var inte 6-9 år när profeten mohammed (SAW) gifte dig med henne.