• Dao

    Aisha var inte 6-9 år när profeten mohammed (SAW) gifte dig med henne.

    UmmAli skrev 2014-08-23 23:53:40 följande:
    En fråga bara, med din snedvridna värlsbild är jag nyfiken. Är det muslimers fel att det förekommer barnäktenskap i Indien och stora delar av sydamerika?
    Taqiyya är ett verktyg för muhammedaner som vill dölja islams grymheter och du bevisade där att medvetandeprogrammeringen fungerar högeffektivt Skrikandes
    Fundamentalistisk tro är de jagsvagas mentala kryckor
  • Dao
    Octavia skrev 2014-08-24 07:24:33 följande:

    Jag förstår heller inte varför det är så skämmigt att erkänna att Muhammed gifte sig med ett barn. Det var väl, såvitt jag förstår, inte särskilt ovanligt att barn giftes bort på den tiden i trakterna där Muhammed levde. Det förekom även i Europa.


    Varför ljuga om det?


    Det skämmiga består i att muhammedanerna dyrkar en main-stream-arab från 600-talet som sin guds sista sändebud.

    Detta sista sändebud ändrade sina uppenbarelser från ökenguden allah allt efter att hans egen makt och behov ändrades.

    Sålunda ändrade han allahs regel om antal hustrur och slavinnor så att han kunde gå till sängs med den nioåriga Aisha.

    Han ändrade också regler om förhållandet till meningsmotståndare så att han fick allahs tillstånd till mord på alla som inte trodde att han var allahs sista sändebud.

    Över huvud taget var denne dyrkade muhammed en person som borde avskys för sina våldsdåd och andra grymheter men medvetandeprogrammeringen fungerar perfekt Skrattande
    Fundamentalistisk tro är de jagsvagas mentala kryckor
  • Dao
    goodasgold skrev 2014-08-24 10:18:33 följande:
    Kan bara skratta åt den totalt förvirrade tolkningen.
    Gissar att bakom den här skrivelsen finns unga muslimer som saknar bildning och är totalt historielösa och i sin nyväckta iver blir bokstavstrogna utan att ha en hum om den värld Muhammed levde i. Då gällde andra värderingar, en annan verklighet. Att bokstavstroget tolka Koranen med VÄSTERLÄNDSKA ÖGON är bara så dumt.
    Är inte koranen islams guds budskap till människor i alla länder och alla tider?

    I så fall ska islams guds värderingar och ordningsregler vara gällande i alla länder och alla tider!
    Fundamentalistisk tro är de jagsvagas mentala kryckor
  • Dao
    UmmAli skrev 2014-08-24 23:25:52 följande:
    "Källan" du hänvisar till säger inget om att shiamuslimernas i Iran rättfärdigar barnäktenskap med hänvisning till äktenskapet mellan Profeten och Aicha.

    Det är journalistens (och din) egna vinkling i artikeln (av artikeln).

    Det som däremot står är den pubertala åldern i Iran är satt vid 9 år för flickor. Det är ju även åldern för vissa i Sverige. I islam är det tillåtet att gifta sig vid pubertal ålder med hänvisning till Koranen. Den pubertala åldern ska innefatta fysisk mognad och mental mognad.

    Detta i Iran betyder inte att flickor ska giftas vid 9 års ålder, utan det är tänkt som en minimumålder. Är flickan pubertal vid 8 får hon inte gifta sig och blir hon pubertal vid 15 så får hon inte gifta sig tidigare.

    Men äktenskapsåldern i Iran för flickor är 13, är hon yngre så måste detta gå genom en domstol. Precis som i Sverige alltså, 18 år men paret kan få dispans.

    Vill inflika att jag personligen inte anser att barn ska gifta sig öht. Tror själv att om Gud velat att flickor kan gifta sig vid 9års ålder i alla tider hade det stått åldern i Koranen, vilket det inte gör. Det står däremot att det ska ske genom ömsesidighet , kärlek och respekt .

    Den pubertala åldern i fysisk och mental bemärkelse förändras i samhällen , liksom våra levnadsförhållanden.

    Diskussionen angående åldern på Aicha är i sig ganska oväsentlig, det råder delade meningar mellan muslimer, men däremot vet vi att oavsett åldern så var det accepterat bland alla, både av motståndare till islam och Profeten liksom hans följare.

    Han ifrågasattes ofta, men blev aldrig ifrågasatt angående äktenskapet .varken av Hans följare eller av Hans motståndare. Om åldern på Aicha hade varit extrem på något sätt hade ju folket sagt något. Frågat. Men detta gjordes alltså inte. Däremot står det i Koranen och i hadither om hur viktigt det är med kärleken mellan paret, hur viktigt det är att visa ömhet och närhet till varandra. Om vikten att visa hänsyn och respektera varandra. Den bäste är den som behandlar sin fru väl.
    Det var ett väldigt långt inlägg för att rättfärdiga muhammeds erotiska äventyr med den lilla flickan Aisha.

    Programmeringen fungerar men verkligheten är brutalt annorlunda Skrattande
    Fundamentalistisk tro är de jagsvagas mentala kryckor
  • Dao
    castillo skrev 2014-08-25 21:41:14 följande:

    Regler är lagstiftningar, alltså sådant som du får straff för, alltså ex otrohet, eller om du stulit osv,

    Inledning- sedan finns det olika skylldigheter man har , ex en man har skylldighet att försörja sin fru. Men om en kvinna ex inte vill bära slöja och väljer att inte göra det så kan hon inte ställas till rätta för detta och bli straffad för det, däremot så kommer hon bli ifrågasatt av gud på dommedagen.

    1. Kvinnan förljer manen och det är viktigt att man för över religionen till sina barn därför ej tillåtet att gifta sig med en kristen man,

    2. Nej en kvinna får ej ha 4 män, hur ska hon veta vem pappan till barnet är, vilket är viktigt inom islam att barn har rätt till sina 2 föräldrar. Däremot så är det inte bara fritt fram för en man att gifta sig hur som hälst. Fast ja muslimer tror på polygami.

    3.kläddkoden är ej anorlunda, båda ska täcka sig, däremot ser vi olika ut och därför täcker oss på olika sätt.

    4. A kvinnan anses inte särskilt trovärdig då kvinnor ofta överdriver, och syselsätter oss mycket med skitsnack

    5.jag vet inte vad andra anser. Men man får inte fysiskt göra illa någon specielt inte sinfru, däremot står det att du får markera får ej göra ont, lämna märke osv. Om hon efter flera tillsägelse inte lyssnar. Då pratar vi inte om småsaker då pratar vi alvarliga saker, ex hon vägrar ta hand om barnen, tappar respekten för manen och kallar han saker osv.

    En kvinna rekomenderas inte slå en man då hon riskerar i att bli skadad i ett slagsmål med en man. Har hon samma problem med sin man ex att han vägrar försörja henne , missunar sin failj, behandlar henne illa bör hon kontakta en anhörig man eller en imam eller någon annan som kan tala med hennes man om problemet. Detta är för att förhindra skilsmässa och försöka rädda ett äktenskap, inte för att slås och styra sin partner.

    6. Om man är insatt i islam vet man att det som gäller manen gäller kvinnan. Det finns inte ordet hen det står hon eler han men det gäller båda. Ena parnen får ej tvinga till sig samlag, andra partnen får ej neka sin partner samlag. Det menas du får ej vålta din partner. Men du ska inte heller missuna din partner samlag. Sex är en stor del av äktenskapet.

    7. Ja han är fam6ljens överhuvud, vilket inebär sista ordet, men han bör heller inte göra emot sin frus vilja, man diskuterar och kommer överens i ett äktenskap, han håller familjens ekonomi, men är också försörjningsskyldig och bör se till att yans familj inte saknar något. Han har även ansvaret attt hans familj följer islam, synderna hans fru gör är också hans ansvar. Kvinnan ansvarar inte för manens synder.

    Inför gud är man lika värd.

    inom lagen gäller lagen för både manen och kvinnan samma straff gäller båda.

    arbetar man i om sa ma yrke gör samma arbetsuppg, gäller lika löner.

    8. När det gäller dom som lämnar islam finns det lagar kring det samtidigt som alla förtjänar en andra chans. Och ja det är stort inom islam att först tro på gud sen förnecka honom. Det är det i alla religioner.

    sen inom islam så är efterlivet viktigare en nu, du får belöning nu för dina goda gärningar och du får dom i efterlivet, du får straff nunoch i efterlivet.

    ,


    Inledning- Din gud måste vara lite knäpp Skrattande

    1. Varför är det omvända tillåtet?

    2. Vilka begränsningar finns det i ditt "hur som hälst"?

    3. Burka använder vanligtvis män bara när de vill dölja sitt bombbälte

    4. Ja, det bevisar forumets muslimor dagligen Skrattande

    5. Idiotiskt Skrikandes

    6. Ni muhammedaner är helt enkelt så sexfixerade så att ni inte klarar av att se en obeslöjad kvinna utan att drifterna tar över Skrattande

    7. Kvinnan är alltså mannens ägodel inom islam.

    8. Det är förenat med dödsstraff för en konvertit att lämna islam!



    Fundamentalistisk tro är de jagsvagas mentala kryckor
  • Dao
    Rikard skrev 2014-08-26 22:54:17 följande:
    Om man ska tro den kristna myten så var det snarare guden som var pedofil.

    Eftersom Maria enligt myten var oskuld, så används hon aldrig som argument för tidig sex eller tidiga äktenskap inom kristendomen, så jag begriper inte varför ni kommer dragande med detta exempel.

    Ingen har förnekat att det har förekommit barnäktenskap i den kristna världen. Ingen har förnekat att det förekommer barnäktenskap även utanför den muslimska världen. Men de övergrepp mot barn, som kallas barnäktenskap, har alltid varit fel och är alltid fel. Att de har förekommit och att de förekommer är ingen som helst ursäkt för dem.

    Barnäktenskap är ALLTID fel!
    Det understrukna kan inte muhammeds missionärer i forumet acceptera eftersom deras idol föregick med vidrigt exempel.
    Fundamentalistisk tro är de jagsvagas mentala kryckor
  • Dao
    UmmAli skrev 2014-08-26 23:02:53 följande:
    Ännu värre.

    För att 12 åringar var giftasmogna på den tiden, och eftersom Jesus aldrig motsatte sig detta måste ju han tyckt att detta var ok.  Visserligen tyckte han ju enligt kristendomen då, att det var bättre om man inte gifte sig alls men det är en annan fråga.  Man kan ju undra hur många människor som levt idag, om de följt hans exempel?   Det hade nog inte funnits så många kristna i alla fall :)

    De förekommer fortfarande ser du,  sydamerika är väl kristen så vitt jag vet. Där är det vanligt med barnäktenskap.

    I Sverige har den svenska flickan på 15 ,16, 17 rätt till sin kropp, hon kan ha sex med vem hon vill, hon kan skaffa barn och bilda familj.  Varför skulle inte den muslimska flickan det i Jemen tex?
    I min kalender står det 2014 men i din verkar det stå 714.

    I Sverige har 15-åriga flickor rätt till sin kropp skulle man kunna säga men man kan också säga att i islamdominerade länder har männen rätt till småflickornas kroppar.
    Fundamentalistisk tro är de jagsvagas mentala kryckor
  • Dao
    UmmAli skrev 2014-08-26 23:06:37 följande:
    Du vänder hela tiden,  ena stunden gäller dina inlägg 9åringar  andra stunder skriver du barnäktenskap.  Kan du inte vara mer tydlig i dina inlägg?

    Du tolkar Koranen som vissa muslimer gör, du tar ut en del (pubertsal ålder) och utelämnar andra delar (mental mognad, ömsesidig kärlek, hänsynstagande, veta vad äktenskapet innebär, självbestämmanderätten)    Vad är skillnaden på dig och dessa muslimer???
    Menar du att en flicka som har fått mens vid 11 års ålder är äktenskapslovlig enligt muhammed?
    Fundamentalistisk tro är de jagsvagas mentala kryckor
Svar på tråden Aisha var inte 6-9 år när profeten mohammed (SAW) gifte dig med henne.