• MammanMu

    Idiopatisk trombocytopen purpura!

    I början på juni fick vår 2.5 åriga dotter akut ITP, då hade hon ett värde på 13! Hon fick 2 omgångar med gammaglobulindropp och gick upp till 225 sen har det gått ganska snabbt nedåt med plättarna, idag låg de på 14, men de satte inte igång någon behandling idag pga att hon var lite förkyld...

    Nu vill jag komma i kontakt med andra föräldrar som är i samma sits...

  • Svar på tråden Idiopatisk trombocytopen purpura!
  • Pumasuss

    Hej!

    Jag har verkligen ingen koll på alla förkortningar så troligtvis är det inte samma sak eftersom min dotter hade akut och inte kronisk.

    Iallafall föddes min dotter utan trombocyter, första provet visade på omätbara trombocyter och nästa på mindre än 5.

    Det visade sig att hon fått över antikroppar från mig som förstörde hennes. Hon låg på neo i 2 veckor och fick en massa mediciner och trombocytinfusioner.

    Nu vid 1års ålder är hon äntligen friskförklarad.

    Hur går det för din dotter?

  • ellen14

    Min kompis som har en femmaders bebis fick samma diagnos efter han fatt sin fyra manders vaccination bla difteria, pertussis (helcells, inte den a-cellularera som de ger i sverige) samt tetanus vaccination. Tror han aven fick hib och polio i samma omgang. Han vaccinerades i sydamerika, men vaccinen ar de samma som i Sverige, forutom da att man anvander a-cellular pertussis (Kikhoste) vaccin i sverige.

    Han fick blamarken over hela kroppen 2 veckor efter vaccination och togs till en specialist inom blodsjukdomar hos barn har i sydamerika. Dar konstaterades detta att vaccinet hade gjort sa att han fatt antikroppar mot sina egna blodplattar (eller vad det nu heter pa svenska) och han fick samma diagnos som ditt barn. Detta uppkommer sallan som en sideffek av vaccinationen eftersom ingen bryr sig om att rapportera dessa biverkningar och darfor kommer de inte med i statistiken, men hursomhelst sa blev det faststallt att det var en garanterad sideffekt fran vaccinationen och han maste nu vanta med vaccinationer framover. Lakaren sa att hans blodvarden kommer aterga till det normala med tiden.

    Tankte tom satta in ett inlagg och beratta om detta tidigare, bara sa manniskor vet, eftersom min kompis (mamma till bebisen) blev helt utom sig av oro nar det hande.

    Kram!

Svar på tråden Idiopatisk trombocytopen purpura!