• Anonym (varför?)

    Varför flyr flyktingar från Irak och Syrien till Sverige, istället för ett land i närområdet där det inte är krig?

    Varför flyr flyktingarna hit istället för ett land som är mycket närmare både geografiskt och kulturellt? Exempel på länder som dom skulle kunna fly till är Iran, Saudiarabien, Kuwait och turkiet!

  • Svar på tråden Varför flyr flyktingar från Irak och Syrien till Sverige, istället för ett land i närområdet där det inte är krig?
  • Anonym (vem?)

    Ja, jag också  har tänkt  samma saker p.g.a. deras grannar har samma religion och i Sverige är kristna!  Är det sänt att kvinnor i deras land få piska om dem blir olydigt med deras man? Det är så primitiv!

  • Anonym (Wayne)
    Anonym skrev 2014-08-24 23:17:18 följande:
    Samerna migrerade också in till skandianvien ifrån Ural bergs området några tusen år sedan, sen så migrerade aldrig samerna ner till södra delen av Skandinavien/Sverige vilket gör Svealand och respektive Götaland till 100% legit svenskt/germanskt territorium. 
    Just precis! Sen varför folk vill hit till Europa är väl samma effekt ungefär som varför europeer stack till USA förut, för att hitta ett bättre liv. Sverige är särskilt eftertraktat, det berättade en arab jag känner, just för att "det är så bra här".
  • Anonym (vem?)

    När dem är Sverige  några vill har alltid  skadestånd/pengar på bagatell saker som händ mellan  dem och svenska   typ...svenska måste följer deras kultur....annars !!!!!!.

  • Anonym (x)
    styggavargen skrev 2014-08-24 22:40:03 följande:
    försörjningsstöd är väl ett finare ord för socialbidrag.. ?

    Socialbidrag är inga fantastiska summor för den enskilde..

    Majoriteten av dessa invandrare är anhöriga till EES/EU-medborgare.. Anhöriga till en majoritet som redan har en försörjning i Sverige..
    www.svd.se/opinion/brannpunkt/forsorjningskravet-satt-pa-undantag_8396232.svd

    www.svd.se/nyheter/inrikes/m-vill-utoka-forsorjningskrav_7720240.svd

    Statistik från Migrationsverket visar att undantagen är så omfattande att försörjningskravet berör endast en försvinnande del av anhöriginvandringen. Under 2011 och 2012 omfattades mindre än en procent av anknytningsärendena och hittills i år har andelen sjunkit ytterligare. Enligt Migrationsverket har försörjningskravet tillämpats i 53 ärenden hittills i år ? att jämföra med drygt 15 000 uppehållstillstånd beviljade av anhörigskäl.
  • Anonym (Flykt)

    Det gör de ju. De allra flesta flyktingar från Irak och Syrien är i Jordanien, Libanon och Turkiet. Dessa länder har tagit emot flera miljoner flyende. I jämförelse är det en droppe i havet som kommer till Sverige.

  • Anonym (.)
    Anonym (Flykt) skrev 2014-08-25 16:28:40 följande:

    Det gör de ju. De allra flesta flyktingar från Irak och Syrien är i Jordanien, Libanon och Turkiet. Dessa länder har tagit emot flera miljoner flyende. I jämförelse är det en droppe i havet som kommer till Sverige.


    Ja, precis.

    Och många av de som kommer till Sverige har nog anhöriga och bekanta här. En liten trygghet i en otrygg tillvaro.
  • Anonym (x)
    Anonym (Jag) skrev 2014-08-25 06:28:08 följande:
    De kan bo i alla de hyreslägenheter som ska rivas pga att ingen har bott där på flera år. Jag vet inte om det är en radikal idé, men man kan ju bosätta de hus där ingen bor Drömmer
    Du menar skrota EBO-lagen? Ja det är en tanke. För i dagsläget vill inte invandrare bo i små avvecklade orter. De flyttar till storstaden så fort de kan. Arbetstillfällena är färre på småorter också.

    www.svd.se/nyheter/inrikes/slaktband-gar-fore-jobb_8869466.svd


  • Anonym (x)
    mr me skrev 2014-08-25 11:03:12 följande:

    En viktig anledning till att ta sig långt bort från en krigszon är för att man själv varit stridande part och deltagit i folkrättsbrott. Väldigt många av dem som tar sig till Sverige har slagits för "rebellsidan", vissa av dem för ISIS eller andra islamistgrupper.

    Då är det dumt att stanna kvar och bli igenkänd av någon på fiendesidan. Det gömmer sig tusentals människor i Sverige som begått krigsbrott i olika konflikthärdar världen över.


    www.expressen.se/nyheter/svensk-domd-till-livstid-for-folkmord/

    Ja den här godingen som ljög sig in på Kenyanskt pass tillsammans med sin fru. "Svensken" minsann.....borde utvisas. Sitt svenska medborgarskap fick han pga lögner.
  • Anonym (Anna)

    Dom kommer hit för att de vet att man får en massa bidrag.

  • Anonym (x)
    Anonym (Anna) skrev 2014-08-25 16:56:20 följande:

    Dom kommer hit för att de vet att man får en massa bidrag.


    Exakt. Det är därför de inte stannar i det första land där de sökt asyl/hamnat i. De åker vidare till Sverige.
Svar på tråden Varför flyr flyktingar från Irak och Syrien till Sverige, istället för ett land i närområdet där det inte är krig?