Inlägg från: Anonym (Val att bli kär!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Val att bli kär!)

    Hopplöst kär i annan trots lyckligt förhållande

    Tvekar skrev 2014-08-24 13:39:41 följande:

    Naturligtvis väljer man inte hur man ska . Känslor kan växa fram även fast man inte aktivt underblåser dem. Jag blev kär i min kollega under en längre tid. Jag föll för honom som person trots att jag höll tyst om det och försökte undvika honom. Det går inte att styra känslor på det viset. Däremot måste man välja vad man ska göra av dem. Dvs inte ta kontakt. Inte prata med honom om det.. Allt sådant är att hälla bensin på känslorna som då växer och allt blir kaos.


    Naturligtvis väljer man hur man känner!

    Det är ju just det man väljer att göra - man väljer att aktivt underblåsa känslorna!!!

    Kollegan man känner sig dragen till ska man INTE dagdrömma om, man ska INTE umgås med denne på tumanhand, man väljer att INTE tänka på personen över huvud taget. Man tillåter sig inte att släppa in den personen i sina tankar och därmed släpper man heller inte in personen i sitt hjärta. 

    Man väljer visst om man vill bli kär i en annan person eller inte. Det är ett aktivt val man gör genom att tillåta sig alternativt inte tillåter sig att tänka på personen ifråga.

    Ni som tror att det är normalt att bli kär utan att man har gjort något är antingen väldigt naiva eller välja att sticka huvudet i sanden. Naturligtvis har ni valt att skapa förälskelsen genom att släppa in personen i ert huvud och hjärta!

    Jag är 48 år och har varit i en och samma relation sedan jag var 20. Jag är lycklig med min partner, jag har valt att jobba på min relation, jag har valt att INTE låta mig dras med av den attraktion jag genom åren känt till andra män genom att aktivt välja bort att tänka på dem. Det är när man ger näring till sina känslor, när man tillåter sig att tänka på hur vackra ögon, fantastisk personlighet och vilken samhörighet man känner med den andra personen som man gör det aktiva valet att förälska sig i den andre.

    Istället för att lägga en massa energi på att tänka på hur fantastisk den andra personen är bör man istället tänka på vilket fantastiskt förhållande och fantastisk partner man har hemma. 
  • Anonym (Val att bli kär!)
    Anonym (rådvill) skrev 2014-08-24 14:47:32 följande:

    Jag kan tillägga att dessa känslor funnits inom mig i ca ett halvår nu.

    Detta handlar inte bara om vanlig attraktion och kroppslig åtrå. Det har jag varit med om förut. Det här är en man jag skulle kunna tänka mig ett liv ihop med. Hade vi inte haft barn och redan byggt upp egna liv hade jag inte tvekat, om han ville också förstås.


    om du tänker så om den andre så innebär det att du inte älskar din man!

    Tycker du ska lämna din man så att han får chansen att bygga upp sitt liv igen utan en "otrogen" hustru som går och trånar efter den stora kärleken.

    Din man är värd en kvinna som älskar honom.
  • Anonym (Val att bli kär!)
    Anonym (rådvill) skrev 2014-08-24 19:45:09 följande:
    Tack! Ja det är riktigt tufft att bära inom sig. Känner mi falsk, men vill inte såra någon i onödan....Kan inte fatta att man känner så för någon om det inte är besvarat. Har aldrig varit med om det. Ja vi får se hur det går i veckan. Kram
    Tyvärr TS. Anledningen till att du känner dig falsk är att du beter dig så. Faktum är att du bygger upp en helt ny relation vid sidan av den du har med din man och du gör det utan att inkludera honom.

    Hur kan du tro att du bara efter ett halvår har fått så djupa känslor för din kollega? Du känner honom inte! Däremot så känner du din man och du säger att du älskar honom! Gör du verkligen det? 

    Som du kanske märker så tycker jag inte ett dugg synd om dig TS. Den jag tycker synd om är din man som du går bakom ryggen på!

    Du säger att du inte vågar ta språnget ur ditt äktenskap eftersom du inte vet om din kollega känner lika djupt för dig som du för honom. Samtidigt som du säger att du älskar din man? QUE? Hör du inte hur du låter?

    Antingen kväser du känslorna för din kollega och ger ditt äktenskap och din man 100%. Eller så talar du om för din man att du inte längre älskar honom och vill skiljas.

    Det är väldigt enkelt. 

    För det tredje alternativet är att du fortsätter att bedra din älskade man - och det vill du väl inte?
  • Anonym (Val att bli kär!)
    Anonym (Undrande) skrev 2014-08-24 23:31:39 följande:
    Jag tycker att du borde prata med honom och se om du kan lista ut något trots att du då tar risken att blotta en del av dig själv. Jag är i en liknande situation där jag tror att den andre vill en viss sak men tänk om jag misstolkar det hela? Vi har en extrem kemi och jag är till 110% säker på att känslorna är ömsesidiga men jag har tolkat det som att det inte kommer att bli något. Jag kan ha fel, det gör mig lite rädd precis som du, tänk om det här är min själsfrände? Den andre är inte typen som gärna pratar om känsliga saker, det är jag men det hjälper ju inte.
    Vad spelar det för roll om känslorna är ömsesidiga? 

    Antingen älskar man den man lever med och då väljer man att stänga av känslorna för den andra och ger sitt äktenskap och sin man 100%.

    Eller så känner man att man inte älskar sin man tillräckligt och då väljer man att avsluta sitt äktenskap för att ge sin partner en chans att hitta lyckan hos någon som verkligen älskar honom/henne.

    De ev känslor som man utvecklat för en annan person har inte ett endaste dugg med beslutet att göra - beslutet huruvida man ska fortsätta sitt äktenskap eller inte!
  • Anonym (Val att bli kär!)
    Anonym (#) skrev 2014-08-25 09:25:42 följande:
    Jag tycker inte det låter så konstigt. Har man levt med någon länga som man håller av mycket så vill man inte såra den personen. Men efter ett tag så kanske det bara är just väldigt starka vänskapsband. Det kan ju vara bättre för båda att bryta upp ändå och fortsätta som vänner.
    Anonym (Val att bli kär!) skrev 2014-08-25 09:19:22 följande:
    Det är väldigt enkelt.
    Det är inte enkelt. Att inte vilja såra någon men ändå göra det som blir bäst i längden. Det kan ju vara så att det bara är en tillfällig förälskelse som går över och ts hittar tillbaka till sin man, då är det nog bäst att denna historien bara finns i ts huvud.

    Om det är så att kärleken har övergått till vänskap så beror det på att man har tillåtit den att göra det! Man har valt att inte arbeta på sitt äktenskap! Och istället för att jobba på sina känslor för sin man - för det verkar vara väldigt jobbigt - så väljer man att lägga sin energi på en annan. Och vips, vad konstigt - "jag har blivit kär i en annan fastän jag älskar min man". Ja, konstigt?

    VARFÖR kan inte människor se det de har hemma. Varför kan man inte lägga ned lite tid och energi på att faktiskt ta hand om det man har. Vårda sin relation istället för att söka uppmärksamhet utanför relationen.

    Om alla otrogna/kära lade samma tid på sitt förhållande som de väljer att ödsla på den de tror sig vara kära i så skulle betydligt fler förhållanden blomstra! Istället för att göda den befintliga relationen så väljer man att gödsla känslorna för en annan och lägga en massa tid på att fundera på hur livet med den andra skulle gestalta sig. 

    Ja, herre jösses!
  • Anonym (Val att bli kär!)
    Johan75 skrev 2014-08-25 10:00:03 följande:
    Tja, vi är väl alla olika antar jag. 

    Jag personligen skulle givetvis vilja veta om så var fallet. Det skulle ge mig insikt i hur min livskamrat ser på vårt förhållande och ge mig valmöjligheter. Jag skulle kunna fundera själv på ifall det är så jag vill ha det och jag skulle få större möjligheter att jobba på själva förhållandet och kanske kunna förbättra vad som blivit rostigt. 

    Själv ser jag förhållanden som att man blir en enhet. Man blir ett "vi" och ett lag. Kanske kommer inte detta att hålla för alltid, men så länge som förhållandet varar tänker jag ta ansvar för att detta "vi" betyder något. Kanske får man känslor för någon annan under resans gång, men "vi" finns fortfarande där och behöver få jobba tillsammans även när det är jobbigt. 

    Helt ärligt har jag svårt att se det som att man förskonar sin partner genom att inte berätta att man håller på att utröna ifall det finns ett bättre alternativ där ute som man kan byta ut partnern mot. För mig känns det själviskt och fegt. 
    Härligt Johan! Spot on!
    Leo the cook skrev 2014-08-25 09:57:27 följande:
    Och i fall känslorna är besvarade ska hon lämna, eller hur tänker du nu? Så mannens positionen beror på vilket svar ts får av den andre? Om det blir ett ja, hejdå då, om det blir ett nej, stannar hon kvar? 
    Realiteten brukar se annorlunda ut. Antingen eller. Antingen har jag ett lyckligt förhållande och sluta bry mig om den andre som jag råkat falla för eller så avsluta jag mitt förhållande, så att även min partner kan börja ett nytt liv. 
    Men att hela tiden tråna efter någon annan och hoppas på ett ja för att kunna byta från ett ställe till ett annat anser din man nog knappast som lyckligt förhållande, om han bara visste om detta ts. 
    Och du också Leo!
Svar på tråden Hopplöst kär i annan trots lyckligt förhållande