Inlägg från: Moonis |Visa alla inlägg
  • Moonis

    Låt somalier arbeta som läkare, även om de saknar läkarexamen - bra eller dåligt förslag?

    Länken till friatider säger ju allt allt om syftet med denna tråden.

  • Moonis
    mr me skrev 2014-08-26 23:26:23 följande:
    Länken till Fria Tider? Jag har väl inte länkat till Fria Tider? Drömmer

    Hade det förövrigt spelat någon roll om jag hade gjort det?
    Har inte skrivit vem som länkade. Fria tider är ingen opartisk sida vilket man genast ser när man går in där. Nästan alla artiklar handlar om invandrare/muslimer som begått brott eller hur vårt samhälle förfaller på grund av invandrare.
    Nenne666 skrev 2014-08-27 00:58:07 följande:
    Har läst fria tider och tycker dom är korta och koncis ... Har aldrig sett nåt rasistiskt mer än jäkligt vidriga kommentarer . Kommentarsfältet är dock stängt av den anledningen. Men artiklarna är inget att bråka om.
    Läs mitt svar ovan och kan ju länka till lite info. om sidan.

    expo.se/2011/de-ligger-bakom-fria-tider_3800.html
    nyheter24.se/nyheter/politik/758501-sd-topp-onskar-livet-ur-flyktingbarn-anonyma-politiker-avpixlade

  • Moonis

    Jag tycker faktiskt att detta kan vara en bra grej för dom måste ju uppvisa kunskaper innan dom får arbeta som läkare. Många som läser till undersköterska/sjuksköterska och läkare får också gå bredvid andra i början men verkar ingen bekymra sig över.

  • Moonis
    Klotjohan skrev 2014-08-27 09:58:25 följande:
    Jag har mött läkare som studerat på 4e året och fortfarande har fobi mot kroppsvätskor och slem och helst inte vill titta på patienten så det finns ju både bättre och sämre exemplar i alla yrkesgrupper. 
    Det är därför läkarlegitimation inte kan utfärdas utan att man uppfyller en massa kriterier och har en fullgod utbildning men det vore ett stort slöseri att inte skapa utbildningsplatser och erbjuda validering åt invandrade läkare. Om de kan arbeta och bidra med skatteintäkter efter 1-2 år istället för efter 7 som är genomsnittet så är det ju bara bra. 
    Precis.
  • Moonis
    Lisa1976 skrev 2014-08-27 10:12:58 följande:
    Ett stort hån mot de svenska läkare som utbildat sig i massa år.
    Hur ska dom kunna testa allt som man ska kunna på ett år??
    Jag hade aldrig satt min fot hos en sån läkare.
    Men vi pratar ju inte om obildade så förstår inte varför det skulle vara ett hån. Möter dom inte kriterierna här så lär dom ju inte få jobba som läkare heller.
    mr me skrev 2014-08-27 10:13:08 följande:
    Men det var ju jag som skapade tråden och jag har då inte länkat till Fria Tider? Vad ANDRA i tråden skriver för länkar kan väl inte riktigt jag rå för? Eller?

    Sedan kan man ju undra sedan när Expo är en trovärdig källa? Och den där "artikeln" i Nyheter24, som hyllar Researchgruppen, har ju inte ens med Fria Tider att göra? Researchgruppen består av ett gäng vänsterextremister varav samtliga suttit i fängelse för grova våldsbrott som mordbrand, misshandel, rån mm. Jag vet inte om jag direkt vill ställa sig bakom sådana saker, men du verkar ha lite udda prioriteringar.

    Är du en av moderatorerna/forumvärdarna här på Familjeliv förresten? Du är väldigt lik en av dem och det hade förklarat en del i sådana fall...
    Men snälla du, jag har inte sagt att det va du som länkade eller gett dig skit för den länken. Men tråden går i samma anda som resten av alla dessa trådarna som startas som handlar om allt ont invandrare gör eller hur synd det är om oss svenskar av en eller annan anledning pga. invandrare.
    Tröttsamt är det och det är så uppenbart att man fiskar röster nu till SD.

    Lika trovärdig som Fria tider då Jo, Fria tider ingick i detta också. Lite roligt att du verkar veta exakt vilka som är i den gruppen och att alla är brottslingar. Du får väl lägga fram lite bevis för det påståendet. Dessutom har detta varit ett samarbete med även Expressen men nu kommer du väl påstå att alla där också är kriminella Tungan ute

    www.expressen.se/nyheter/granskningen-av-nathat-utreds-av-jk/
    www.expressen.se/nyheter/utreder-hatbrott-efter-expressenavslojandet/
    www.expressen.se/nyheter/sd-namndeman-avgar-efter-avslojande/
    www.expressen.se/gt/hogerextremistens-hot-mot-expressen/

    Är deras inlägg något du vill ställa dig bakom? Då kan man i så fall fråga sig vem det är som verkligen har "udda" prioriteringar.

    Blev nyfiken på vad detta skulle ha med saken att göra, om jag är moderator eller forumvärd
  • Moonis
    Alessia skrev 2014-08-27 10:44:28 följande:
    Ett vanvettigt förslag!!!  Och för övrigt: vem skulle timme för timme följa dessa pryo-elever för att kontrollera deras kunskaper? Inte så att sjukvården dräller av sysslolösa läkare som kan vara kontrollanter.  Vi kan lika gärna sätta en undersköterska att göra by-passoperationer eller medicinera en gravt diabetessjuk patient.
    Det finns eller fanns somalier med brittisk läkarutbildning, men har papper på det och har nog dessutom sedan länge flyttat till andra länder. Likaså finns det sjuksköterskor med brittisk eller amerikansk utbildning, med examensbevis och papper på sjukhusanställningar. Jag är personligen bekant med en av dessa somaliska sjuksköterskor och hon är, liksom jag, förfärad över Ruiz Vergaras huvudlösa förslag.

    Miljöpartisten Ruiz Vergara verkar vara förtjust i tanken på anställa barfotaläkare i den svenska sjukvården. Vilket bli nästa förslag från miljöpartihåll? Voodoo i psykvården?
    Och här väller fördomarna fram. Barfotaläkare??! Hade skämts om jag hade uttryckt mig så om andra människor!

    Man går vid sidan av andra läkare precis som studenterna gör. Sen likställer du alltså kunskaperna hos en undersköterska med en läkares enbart för att han/hon har utbildning från Somalia?
    Alessia skrev 2014-08-27 10:53:13 följande:
    Det finns ingen läkarbrist i Sverige!

    Sverige har bland den högsta läkartätheten per 1000 invånare i OECD-länderna. Däremot vill inte alla läkare jobba ute obygden på en liten vårdcentral (samma problem i hela Europa). De vill ha kolleger och ett socialt liv. En del vill snabbt tjäna pengar och blir hellre stafettläkare under några år. Ja, det är inget kall att bli något inom sjukvården...Landstingen vill dessutom ha en så omfattande dokumentation att en tredjedel av en läkares arbetstid går till att skriva. Läkarsekreterare som dokumenterade efter inspelad diktamen är som bekant en utrotad arbetsart.


    Det gör det uppenbarligen eftersom läkarna knappt har tid att träffa sina patienter. Kan det vara så då att det är för många patienter på en läkare
    I psykiatrin här är det stor brist på läkare och jätte svårt att få tider och tvivlar på att det skulle vara något unikt just här. 
  • Moonis
    Alessia skrev 2014-08-27 12:12:51 följande:
    Barfotaläkare är ett vedertaget begrepp, ursprungligen från Kina, där man under 1950-60-70 skickade ut en slags sjukvårdare (alltså bönder eller studenter med kort och begränsad utbildning) att jobba som "läkare"  bland lantarbetarna på den kinesiska landsbygden. Du kan googla på begreppet eftersom du uppenbarligen aldrig stött på det förr.
    Du har rätt, jag har inte stött på det uttrycket. När jag nu läst vad detta innebär så tycker jag ändå det uttrycket användes som fördom.
  • Moonis
    mr me skrev 2014-08-27 12:56:17 följande:
    Om jag svarar på dina inlägg i omvänd ordning.

    1. Med tanke på dina goddag-yxskaft inlägg så faller pusselbitarna på plats om du är moderator/forumvärd. Moderationen av forumet och de trådar som skapas av forumvärdarna brukar hålla en riktigt dålig nivå att man nästan skäms lite å Familjelivs vägnar.

    2. Vilkas inlägg skulle vara något jag vill ställa mig bakom? Vad har dina länkar ens med Fria Tider som tidning att göra? Några av kommentarerna var ju sådant som skrevs i GT:s kommentarsfält exempelvis, vilket är en av Bonniers egna tidningar.

    3. Expressen är kriminella. Thomas Mattsson är dömd för brott. Två gånger t,o.m, varav senast vapenbrott. Att de samarbetar med dömda brottslingar i Researchgruppen gör inte dessa brottslingar mindre kriminella. Din logik är verkligen, obefintlig...

    4. Kritiken i min trådstart är väl ändå ganska tydligt riktad emot Miljöpartiet och hur fan kan du få det till rasism?!? att man kritiserar ett förslag som lagts fram av en av deras riksdagsledamöter?

    Nej, nu måste jag veta, är du moderator och/eller forumvärd här på Familjeliv? Det skulle förklara väldigt mycket i sådana fall, väldigt väldigt mycket...

    smile2.gif
    Om du fortfarande undrar vad det har med Fria tider att göra så kan du inte ha läst mina länkar.
    Står du bakom åsikterna dessa SD-politiker vädrat på Avpixlat, Exponerat och Fria tider? 

    Blev inte ett dugg förvånad över att du anklagade Expressen för kriminella också men det vore ju bra att kunna backa upp sina anklagelser vilket jag fortfarande väntar på.

    Var har jag nämnt rasism i mina inlägg och hur får du in kritiken på min logik i något jag inte ens kommenterat  Make no sense..

    Du är medveten om att det brukar stå moderator vid ens nick i så fall Tungan ute
  • Moonis
    Alessia skrev 2014-08-27 13:12:31 följande:
    Nej, inget fördomsfullt alls - det är en rätt exakt översättning av kinesiskans namn på dessa minimalt utbildade sjukvårdare. På engelska finns - vid sidan av barefoot doctor - uttrycket village health worker.

    Du är mycket snabb att fördöma innehållet i andras inlägg utan att ha någon större susning om innebörden i det skrivna. Kolla ett par gånger innan du hamrar igång på tangentbordet!
    Man kan med andra ord tolka det som att man anser att läkare från somalia är lågutbildade
  • Moonis
    Alessia skrev 2014-08-27 13:57:38 följande:
    Om de fått sin inhemska utbildning i Somalia under de senaste 15 - 20 åren, ja - då är risken uppenbar att deras utbildning är långtifrån up to date. det är givetvis den inrikespolitiska situationen som ställt till det. Kvalificerade lärare har saknats, böcker och annan materiel likaså, liksom möjligheten att få adekvat handledning vid sjukhustjänstgöring under studietiden. Min sageskvinna och väninna, somaliska och utbildad narkossjuksköterska som fått sin utbildning i London, är mycket skeptisk till somaliskutbildade läkare och menar att dessa skulle ha stora svårigheter att utöva den typ av sjukvård vi tar för given. Dessutom: kvinnor har inte varit välkomna till någon typ av medicinska utbildningar utan konsekvent avvisats. Bara en sådan sak...
    Risken finns ja men det betyder inte att alla har den korta utbildningen.

    Vi pratar som sagt inte om att sätta in dom i tjänst direkt utan man får visa sin kunskapsnivå först efter vår standard.

    Att kvinnor inte har samma rätt till utbildning i en del länder vet vi redan. Så hade vi också det innan, det tog tid att ändra och än i dag kan man bli särbehandlad som kvinna i vissa yrken här tyvärr.
    Vissa länder har inte kommit lika långt som vi har men vi har ju inte behövt utstå krig, svält och större naturkatastrofer på väldigt länge heller. Alla har olika förutsättningar.
  • Moonis
    realist14 skrev 2014-08-27 14:28:06 följande:

    Att säga att vissa länders utbildningar har är långt bättre än andra har man kunnat göra i alla tider, sannolikt är det rasistiskt idag eftersom man med automatik också säger att andra är sämre och det gååår ju inte.
    Det ligger en skillnad i att dra alla över en kam vilket ofta sker i dessa diskussionerna.
  • Moonis
    realist14 skrev 2014-08-27 14:38:10 följande:
    Jobba först tyckte jag det stod...SEN test. Frivilliga patienter någon...eh,....neeeej tack.
    Men det lär ju aldrig gå igenom bara för att en har den åsikten. Det mest realistiska är att man får gå bredvid i så fall.
Svar på tråden Låt somalier arbeta som läkare, även om de saknar läkarexamen - bra eller dåligt förslag?