Inlägg från: Anonym (smile) |Visa alla inlägg
  • Anonym (smile)

    Vad skönt det är att ha mycket pengar!

    Ja, det är härligt att inte ligga sömnlös över brist på pengar, i synnerhet om man vet vilka problem det kan ge att inte ha några.

    Fast jag tänker numera också på de jag kan hjälpa och inte bara på handväskor, för prylar är trots allt bara prylar. Ett barn som överlever eller en flicka i ett fattigt land som kan studera till läkare får mig att må mycket bättre än en pryl till.

  • Anonym (smile)

    Men jag ser prylfasen som något man kanske måste igenom, om man har varit fattig. Så småningom blir den mindre intressant och man inser att man inte har lust att leva på lyxmat varje dag och fylla garderoben till sprängfull.

  • Anonym (smile)
    Anonym (oxå rik) skrev 2014-08-28 19:48:45 följande:
    Klart det spelar roll. Jag vill iaf inte leva på nån annan utan göra karriär själv :)
    Jag gör både och. Bra karriär och valde utan att veta det rätt svärfar.

    Först fick vi 10 000 varje jul. Några år senare fick vi 100 000. Förra året fick vi 1.2 miljoner i julklapp (före skatt då) och det kommer mer.

    Hoppsan, eller nåt. Ibland tänker jag att det vore roligare att vinna på lotteri än att bara få samma pengar, för av någon anledning verkar det vara mer okej då ur andras synpunkt.

    Men faktum är att med skaplig inkomst och lyckade investeringar så kan man bygga miljoner under en livstid. Och vi ska göra vårt bästa för att bevara det värde som den personen har skapat.
  • Anonym (smile)
    Anonym (Fia) skrev 2014-08-29 16:20:29 följande:

    Tillägg: och känslan av att för första gången ha en buffert värd namnet. Oslagbar känsla!!!


    Kan bara hålla med. Det handlar inte om några handväskor, det handlar om att kunna sova gott och äta som vanligt oavsett om bilen just har kostat 25 000 extra en månad.

    För mig som växt upp utan överflöd (ja utan bil med för den delen) så är det fantastiskt.
  • Anonym (smile)
    Anonym skrev 2014-09-01 21:26:53 följande:

    För oss som har ont om pengar och tvingas vända på slantarna varje månad sticker såna här trådar helt klart i ögonen. Samtidigt ställer man sig frågan hur dessa personer som har det gott ställt skulle reagera om de plötsligt blev av med sina välbetalda jobb. För har man väl vant sig vid att kunna unna sig vad man vill när man vill, så måste det ju bli ett ganska hårt slag att inte kunna göra det.


    Och som allt annat beror det nog på dels personligheten (hur lätt man ger upp) och dels på anledningen till att man har det gott ställt. Den som bara surfat på andras pengar, sitt utseende eller tillfällig berömmelse lär få det svårare än den som har byggt upp sin ekonomi själv genom utbildning och arbete, tror jag.
Svar på tråden Vad skönt det är att ha mycket pengar!