• border1

    antidepressiva utan biverkningar

    Anonym (cannabis) skrev 2014-08-31 18:49:53 följande:

    Det är ingen myt, du kan ta en snack med din läkare, det är fakta som många bortser ifrån då beroende och abstinens är stigmatiserad och ingen "normal" människas vill belägga sig med skammen vi har sett till det innebär.


    Du kan slå upp diagnosen beroende och tänka till lite, och som du själv säger, avbryter man behandlingen så får man abstinens nästan omgående.


     


    Nej, man får inte abstinens! När jag slutat med mediciner omgående har jag aldrig känt ett merbegär, vilket man gör om man är beroende av något.
    Och vad menar du med stabil dimma?
  • border1

    *Att hjärnan vänjer sig vid en viss medicin är inte det samma som att vara beroende.

    *Det är skillnad på stress och ångest. Stress kan exempelvis bero på ekonomiska svårigheter, även ångest kan bero på det. Skillnaden är att om ekonomin ordnar sig så går stressen över, men ångest går inte över för att den yttre orsaken inte längre finns kvar.

  • border1
    Anonym (cannabis) skrev 2014-08-31 18:59:26 följande:

    Du ja, undantag som bekräftar regel, du beskrev abstinens själv i tidigare inlägg, bara det att jag kallar det för vad det är du vill kalla samma sak för lite prydligare inte stigmatiserande ord.


    Stabil känslodöd dimma, enligt på tok för många berättelser jag har läst från företedda användare så upplevde dom inga upp eller nedgångar i humöret, bara en jämn död linje, när dom slutade och känslor kom tillbaks, med facit på hand så har jag läst utsagor som levande döda på piller trots att dom i dimman uppfattade det som dom mådde bra.


     


    Abstinens betyder att man har ett merbegär, alltså att man vill ha mer av det man är beroende av. Så har jag aldrig känt.
    Jag har aldrig träffat en enda person som känt som att de befunnit sig i en stabil känslodöd dimma när de ätit ssri-preparat. Jag har heller aldrig känt så.
    Utsättningssymtom är inte det samma som abstinens.
  • border1
    AstridH skrev 2014-08-31 19:02:56 följande:
    Abstinens är inte ett merbegär. Abstinensbesvär är de besvär du får när du slutar med en drog/medicin, det betyder inte att du vill ha mer av den. När du slutar med en medicin kan du exempelvis få ångest, svettningar och huvudvärk. Det är din kropp som reagerar på att du slutat tillföra ett ämne som du sedan en tid tillbaka använt. Eftersom ordet abstinensbesvär är negativt laddat väljer ofta sjukvården att kalla det "utsättningssymptom", men det syftar till samma sak.

    Så jo, du får abstinens. För din kropp har blivit beroende av en substans, oavsett hur du ser på saken.
    www.janusinfo.se/Nyheter/Symposiereferat-och-webbtv-sandningar/2003/Myt-att-SSRI-ar-beroendeframkallande/

    Jag är en person som har väldigt lätt att bli beroende, så jag kan då (om nu SSRI skulle varit beroendeframkallande) inte förstå varför jag aldrig fått abstinens eller utsättningssymtom.
  • border1
    Anonym (cannabis) skrev 2014-08-31 19:46:51 följande:

    Nej?


    Abstinens innebär att din kropp inte fungerar utan substansen du intar och du mår dåligt på olika sätt när du slutar ta den, precis det som drabbat dom allra flesta ssri användare med dig undantaget.


    Uttsätning är för guds abstinens utan skam som vi belägger den beroende/missbrukaren/människan med psykoska problem med.


    Okey, på vilket sätt förändrar det att nätet sköljs över av såna berättelser, försvinner parkbänkalkisar för att jag aldrig har träffat på en?


     



    beroende, okontrollerbart begär efter njutnings- eller berusningsmedel (Natinalencyklopedien)


  • border1
    Anonym (Unknown) skrev 2014-08-31 19:02:10 följande:
    ssri är skit på alla sätt nästan. finns inga fördelar alls egentligen mot bensodiazepiner. Du kan vara förstörd för resten av livet om du lägger av med t.ex. seroxat.
    Jag tycker att ssri är jättebra. Jag är verkligen en person som gärna framhåller det positiva med dessa mediciner. Jag har själv tagit en rad olika ssri- och snri-preparat genom livet, och tycker att de är hur bra som helst.
    Men det är min erfarenhet,
  • border1
    Anonym (cannabis) skrev 2014-08-31 19:49:36 följande:

    Din kropp reagerar så, var jävligt glad för det, folk begår annars självmord vid skapandet av beroendet och fortsatt abstinens.


     


    Nej, de begår inte självmord vid insättning. Jag har aldrig haft utsättningssymtom, men överjävliga insättningssymtom.
    Min farfar har diabetes, och jag minns vilka insättningssymtom han fick av sina mediciner... men det var väl att han höll på att bli beroende då?

    Och vad spelar det egentligen för roll? Varför skulle cannabis vara bättre? På vilket sätt fungerar cannabis över tid? På lång sikt? Vad gör man om man inte får tag i cannabis en dag?

    Sluta idiotförklara mig. Mycket av det jag vet har jag lärt mig från min mor som jobbat på psyket i 30 år.
  • border1
    Anonym (cannabis) skrev 2014-08-31 19:55:41 följande:

    Din egen som inte många delar tyvärr.


    Men jag är glad att du har hittat nått som får dig att fungera utan att dras med en massa skit på köpet.


     


    Min erfarenhet är den motsatta; att de flesta jag pratat med tycker att mediciner är väldigt bra.
  • border1
    Anonym (cannabis) skrev 2014-08-31 20:09:47 följande:

    Det vad du säger är den officiella versionen, det jag säger är den verkliga motsvarigheten, tänker man bara till lite och använder sig av logik ;)


    För den saknar alla biverkningar som ssri har, min mor går på ssri, jag avskyr vad den "medicinen" har gjort med henne bettendesmässigt, och så hon har gått upp 30 kilo på den trots ihärdiga motionsrundor och koll på maten h¨ller på att döda henne, så kom inte och säg att allt är frid och fröjd med giftet vi tillverkar i laboratorie.


    Eftersom cannabis är inte beroendeframkallande så kolapsar man inte om man inte tar sin dos.


     


    Jag förstår dig! Har man den erfarenheten av ssri som du har, så är det klart att man ser det negativa med medicinen.
    Jag är verkligen ledsen gällande din mamma och hennes situation. Jag är också ledsen för att du ska behöva se henne förändras på det sättet.
    Jag förstår ditt tänk angående cannabis också, men då gäller det ju också att man inte överdoserar. Jag har en kompis, som hamnade på psyket efter att ha slutat med cannabis. Han hade rökt på två gånger om dagen i ett års tid. Sen åkte hans langare fast och han visste inte vart han skulle få tag på cannabis.
  • border1
    Anonym (cannabis) skrev 2014-08-31 20:11:44 följande:

    Men herre gud, du tittar på tv antar jag, vad ser du på film som abstinens, folk som över en kopp kaffe säger att det skulle vara trevligt med en heroinspruta eller ligger dom abstinta på golvet i frossor värk spyor och så vidare, det stirrar dig rakt i ögonen.


     


    Nej, jag tittar inte på TV.
  • border1
    Anonym (An) skrev 2014-08-31 20:12:39 följande:

    Min erfarenhet är att det är helt hopplöst att prata med människor som går på cannabis. Argument biter inte. Det tar en månad för cannabis att gå ur kroppen och under tiden är man påverkad av det. Fast de som använder det tror att de bara är påverkade under ruset. De tycker ofta att cannabis är lösningen på allt medan alla runt omkring får se hur personen blir mer instängd, passiv och innesluten och allt mer övertygad om att endast mer cannabis kan hjälpa dem.


    Det är min erfarenhet också.
  • border1
    elmadumle skrev 2014-08-31 20:16:33 följande:

    Jag äter citalopram sedan 12 år tillbaka, ända biverkningen jag hade var en vedervärdig halsbränna första tre veckorna, sedan inga alls.


    Hur tycker du att du mår med medicinen?
  • border1
    elmadumle skrev 2014-08-31 20:21:46 följande:
    Utan den hade jag inte levt längre. Jag har gjort nedtrappningar några gånger och varit utan i upp till ett halv år, sedan har ångesten och depressionerna kommit tillbaka, jag anser att den räddat mig. Dock så får jag ibland känningar av allt igen när det varit mycket, stress på jobbet och så, men det är bara en liten del av hur jag mådde utan medicinerna.
    Samma här! Så skönt att du hittat något som funkar!
Svar på tråden antidepressiva utan biverkningar