Inlägg från: Anonym (Respektera lärarna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Respektera lärarna)

    Min väns 9 åriga son fick ett sådant brev från skolan...

    Jag tror inte att vissa av er begriper hur lärarnas arbetssituation ser ut idag.

    Om man redan jobbar 50 timmar i veckan har man inte stor lust att ringa till föräldrar någon gång mitt i arbetet, vilket gör att man kommer hem till familjen ännu senare... Allt som kan lätta lite på arbetsbördan gör livet lite enklare, t ex en förberedd mall.

    Sluta klanka på lärarna och skolan. Snart har vi inga kvar. Arbetsmiljön och arbetsbördan närmar sig förrförra sekelskiftets... Vem faan ska kunna vara förstående då?

  • Anonym (Respektera lärarna)
    kaffe skrev 2014-08-30 20:09:39 följande:

    Jag tycker en sån här lapp från läraren är höjden av respektlöshet. Har mitt barn uppfört sej så illa att jag behöver kontaktas vill jag bli informerad av läraren personligen så att jag har en chans att ge mitt barn den uppsträckning han eller hon förtjänar. Jag vill ha en dialog med läraren och med barnet, inte ett papper för underskrift utan vidare förklaring.

    Anser man sej som lärare inte har tid att ta tag i ett sånt problem på annat sätt än att kryssa en på förhand vald situation, ja då är det kanske inte så konstigt att barnen beter sej som dom gör.


    Läraren kanske prioriterar barnen i klassrummet istället för att sitta i telefon med föräldrar?

    De flesta skolbarn klarar själva av att beskriva en situation som hänt under dagen och kan förmodligen själva också inse vad de gjort fel.

    En lärare kan ha 30-35 barn. Hur kan det vara höjden av respektlöshet att inte hinna/vilja ringa alla gånger. Herregud!  Lärare är inte bara till för ditt barn...
  • Anonym (Respektera lärarna)
    Emeli skrev 2014-08-31 23:45:25 följande:
    Vi som arbetar som lärare vet hur mycket tid det tar om vi ska ringa varje förälder om smärre incidenter. Räkna med minst 15 minuter per samtal. Föräldrar ställer motfrågor, eller för något annat på tal när vi ändå talas vid. Andra går igång, ska försvara sitt barn oavsett vad jag säger. Det var säkert någon annan unges fel! Andra tycker inte att det var så farligt. (Suck)

    Därefter ska samtalet dokumenteras. Tänk dig att vi har ett antal föräldrar vi av olika anledningar måste kontakta dagligen. Är det telefonsamtal vi ska lägga vår arbetstid på, eller ska vi ägna oss åt att förbereda lektioner eller ska vi rätta prov? Vi ska hinna alla våra arbetsuppgifter inom arbetstiden. Att sitta och rätta är ingen fritidssysselsättning för oss, inte att ringa eller maila föräldrar heller.

    Mail är jättebra, men har den nackdelen att man inte säkert vet att föräldern verkligen har nåtts av informationen. Ett brev där föräldern måste skriva på att den har tagit del av informationen har många fördelar.                                                       fg

    Det är väl jättebra om en skola försöker rationalisera!
    Precis så!
  • Anonym (Respektera lärarna)
    Anonym (klös) skrev 2014-08-31 20:17:14 följande:

    Jag skulle kontakta skolan och kräva dem på en ursäkt och informera dem om att de aldrig skickar någon mer lapp till mig.
    Har de något att informera mig om så förväntar jag mig att få reda på detta under ett samtal, ett samtal som även innefattar eventuella framtidsplaner. 


    Avlönar du då lärarens timlön? Tror du att ditt barn har privatundervisning?

    Det är inte du som ska kräva något av skolan. Din roll är att uppfostra ditt barn och samtala med ditt barn om hen beter sig illa i skolan. Det kan skolan kräva av dig. Om det fallarerar finns efter tre varningar systemet med EVK. Då kopplas skolhälsovård och ibland soc. in. Det är för de föräldrar som inte själva klarar av att uppfostra sina barn.

    LÄRARE KAN INTE LÄGGA TIMTAL PÅ ATT UPPFOSTRA DITT BARN. DET ÄR DITT JOBB.
Svar på tråden Min väns 9 åriga son fick ett sådant brev från skolan...