• Moolie

    Självisk pappa

    Du gör ju detta för dig själv OCH för barnen. Om barnen mår dåligt över relationen till pappa så mår du med dåligt. Det är en dominoeffekt.

    Okej att han vill bo billigt. Men du kan inte låna ut din bil då du behöver den själv. Vad hade han tänkt göra med transponering då (vet att du inte har svar på den frågan i TS)? Och det känns dumt att ställa sådana frågor till honom som han ska tänka på själv. Att han inte tar barnen med sig till en storstad och hyr en stuga ut med en kollektivtrafik-linje så de kan åka och hitta på olika saker emellanåt. Gör ju inget om man bor i skogen då...

    Och den lilla kommer ju inte vilja följa med om det större syskonet inte vill följa med...

    Jag har funderat på om pappa inte krånglar såhär för att det inte ska bli något av det eller för att han förväntar sig att DU ska ordna upp detta åt honom?

  • Moolie
    Malintbackstrom skrev 2014-09-09 18:23:35 följande:

    Jag har bara 1 bil och sambon har en jobb bil. Vi behöver dem då vi båda jobbar och bor mitt inne i skogen. Förra gången han var här fick han låna bil av oss då vi hade 2. Då lämnade han kvar 2 parkeringsböter. Plus att han fick bensinstopp på motorvägen då han glömt fylla på med bensin och sen återlämnade han bilen utan att tanka. Spelar kanske inte så stor roll, men det var väldigt stressigt för barnen som blev väldigt upprörda av detta.

    Jag tror nog han vill att jag ska ordna, som jag brukar... Fixa bil eller köra runt på dem. Vet faktiskt inte hur han tänkt.

    Nej, det gör inget om de bor i skogen, bara de kan göra saker. Typ handla mat...

    Den lille vill åka utan den stora. Den stora vill träffa honom i 1-2 dagar.

    Hyr han stuga och fixar transportmöjligheter får de åka till honom. Trots att jag vet att jag kommer må skit under hela besöket.

    Förra gången han var här, kom han full då han festat med en kompis halva natten. Han glömde plånbok/ pass på bussen. Och han hade spring tävling med sin astma sjuke son när det var 20 minus... Lillen fick astma attack och den stora blev utskälld för att hon "orsakat" astma attacken.


    Men FY! Jag tycker du kan dra det till att de får sova varannan natt hos honom och varannan hemma. Och han får inte låna någon bil av er med tanke på resultatet av förra gången.

    För övrigt så låter han som en riktigt urusel person.

    Jag känner att du inte bör lämna barnen ensamma med honom speciellt länge. Du kanske kan köra och lämna barnen hos honom när de ska på någon aktivitet. Tex bada, lämna dem på simhallen, hämta dem på kvällen hos honom osv.!

    Känns konstigt att du måste sätta upp sådana regler... Verkar som om han tror att föräldrarskapet kommer av sig själv när han är mer avlägsen än den mest avlägsna släkting...
  • Moolie
    Anonym (men) skrev 2014-09-11 09:20:31 följande:

    Du låter henne. Han får inte låna någon bil (med tanke på hur det gick sist), han får fixa allting själv och du säger till dottern att om något skulle inträffa typ att han är full eller gör något annat dumt eller farligt så ringer hon dig direkt. Dottern är stor nog att kunna känna av en sådan sak och därför ringa dig om något händer.


    Men att släpa med en kompis dit?? Har man vett att låta kompisen följa med?? Neeeeeeej säger jag! :O
  • Moolie
    Anonym (men) skrev 2014-09-11 11:35:27 följande:

    Men skulle han inte ta med henne från England? Då blir det en uppgörelse mellan flickans föräldrar och pappan. Ts kan inte göra så mycket åt deras överenskommelse. Även om Ts berättar hur pappan är så finns det en väldigt stor risk att pappan bara säger att mamman försöker svartmåla honom och buhuhuh. Då kommer förmodligen föräldrarna ställa sig på pappans sida.

    Jag menar givetvis att om problem uppstår så tar Ts båda flickorna där i från.


    Och hur ska hon göra det exakt? De är ju i "säkert förvar" hos pappa. Hon kan inte bara hämta hem dem hur som helst.

    Flickan vill inte spendera 2 dagar med sin pappa i skogen, men så fort han vinkar med en vecka i England så är hon på tåget? Ja, nä. Jag hade satt stopp DIREKT. Hon får inte åka. Mamma är ensam juridisk vårdnadshavare och har sista ordet vad som ön sägs.
  • Moolie
    SupersurasunkSara skrev 2014-09-11 14:16:21 följande:

    De ska ju vara i Sverige, pappan tar med kompisen till Sverige. Hur nu någon kan vilja åka med en relativt okänd snubbe till Sverige i 10 dagar men ändå inte vara säker på att inte bli sittandes ensam med snubben 5 dagar...


    Att sitta med en främling ett par mil hemifrån är INTE samma sak som att ta med dig en kompis utomlands till en främling....!!!
  • Moolie
    SupersurasunkSara skrev 2014-09-11 16:54:05 följande:

    Nu tror jag vi pratar förbi varandra.


    Tänkte nästan det med! :)

    Jag hade i alla fall - inte - skickat iväg min dotter OCH hennes kompis på en sådan resa. Tänk att ha det på samvetet sen om det skulle gå åt pipsvängen... :/ 13 år i ett land med ett främmande språk. Kunna ta sig till flygplatsen, ringa mamma, vänta på biljetter/personal och tillsist kunna flyga hem...!

    Näe du TS. Din reaktion är fullt normal...! Och jag tycker fortfarande att du ska prata med flickans föräldrar, men att de har sista ordet. Men DU kan inte ansvara för DERAS dotters säkerhet.
  • Moolie
    Malintbackstrom skrev 2014-09-11 20:44:32 följande:

    Det är lite mer komplicerat än så. Pappa ska alltså komma till Sverige och ha med sig min stora dotters bästa kompis från England. Det är en tjej vars familj pappan har känt hela livet. Vi bodde hela familjen i England när dottern var liten, det gjorde även den familjen, även då båda pappor är sydafrikaner.

    De litar inte fullt ut på pappan men eftersom de känner mig väl också, så litar de på mig.

    De tror att jag kommer ta hand om allt som vanligt.

    För övrigt är min dotter och "kompisen" nästan identiska utseende mässigt. Så jag misstänker skarpt att det inte är mina barns kompis, utan deras syster... Min exman är inte den trogna typen.


    Aha, på så vis. Trodde de skulle TILL England. Tyvärr kan du ju inte ansvara för honom. Men din stora tjej får ju någon att umgås med i alla fall! :) och är det en syster är det ju ännu bättre?
Svar på tråden Självisk pappa