Inlägg från: FrökenKanSjälv |Visa alla inlägg
  • FrökenKanSjälv

    Hur mycket hjälper era tonåringar till hemma vid växelvis boende

    Nu bor iofs mina tonåringar på heltid hos mig så det går inte riktigt att jämföra, men de lagar mat och diskar varsin dag i veckan plus att de tömmer diskmaskinen kontinuerligt och naturligtvis städar de sina egna rum och sitt badrum.

    Det som blir svårt i en blandad familj är att de vuxna har olika åsikter om vad barnen ska göra och så länge föräldern inte håller med om nya partnerns krav så kommer hen aldrig ställa dessa krav på sina barn. Mitt förslag är att ni delar upp hushållssysslorna på er alla fyra och sedan är det upp till pappan om han vill tvinga sina tonåringar att utföra sina delar eller om han vill utföra dem själv. Du ska ju inte behöva utföra dem i alla fall!

  • FrökenKanSjälv
    Anonym (mia) skrev 2014-09-15 04:26:07 följande:

    Jag tycker inte att man ska ställa mer krav på dom än vad de redan har. Tonåringar bör fokusera på andra saker än hushållsarbete. Som skola, idrott, vila och andra aktiviteter.
    Tonåringar brukar behöva mycket vila dels pga att deras kroppar utvecklas och att det är rätt slitsamt att gå i skolan. Dom bör fokusera på sina läxor för att få kunskap och bra betyg för att få en bra framtid. Idrott är också viktigt då idrott i ungdomen är något som man har med sig i hela livet. Samma sak med fritidsintressen som t ex att spela ett instrument, det är något som gynnar deras utveckling oerhört.
    Allt detta är mycket viktigare än att de diskar, tvättar och städar.


    Du menar alltså att jag som ensamstående förälder till tre tonåringar först ska jobba heltid (och lite till) för att försörja barnen trots att jag har fibromyalgi. Och sen ska jag göra ALLA hushållsysslor ensam plus skjutsa barnen till deras aktiviteter?

    Som tur är så har jag uppfostrat mina barn till solidaritet, för de drar sitt strå till stacken utan att knota. Och om du tycker synd om dem så behöver du inte göra det för de har fortfarande tid att sitta framför datorn ett par timmar om dagen.
  • FrökenKanSjälv
    Anonym (mia) skrev 2014-09-15 15:10:25 följande:
    Nja nu syftade jag på familjer där alla är friska och tillhör medelklassen, alltså vanliga familjer som lever vanliga medelklassliv. Inte dom som är utsatta.
    Och en ensamstående mamma kan inte tillhöra medelklassen? Med välbetalt jobb, villa i Stockholm och ny bil så räknar jag mig definitivt till medelklass. Barnen har dessutom höga betyg i skolan, äldsta går läkarlinjen, plus att de är aktiva inom sina fritidsintressen, detta trots att de gör sin del av hushållsarbetet.

    Är det inte bättre att du står för att du inte vill att dina barn ska behöva lyfta ett finger för familjen istället för att skylla på att de inte skulle orka med skolan? För om de inte orkar med något annat än skola och fritidsintressen så kommer det bli väldigt jobbigt för dem när de blir vuxna och måste orka jobba plus ta hand om hela hemmet.
Svar på tråden Hur mycket hjälper era tonåringar till hemma vid växelvis boende