• BioBonus

    Hur mycket hjälper era tonåringar till hemma vid växelvis boende

    Våra ungar städar sina rum, hjälper till att duka/laga mat/plocka undan, tvättar om det behövs, går ut med hunden etc etc. De gör det vi ber dem om (oftast). De har inga fasta uppgifter (mer än sina rum) utan är ganska duktiga på att göra det de ser behöver göras. Utifrån ålder lika för alla på ett ungefär.
    Jag och maken har ganska lika åsikt om vad barnen ska/bör hjälpa till med så där blir det inga konflikter.
    Det funkade inte för oss att sätta fasta scheman att "du gör det här och det här den här och den här dagen", däremot har de lite olika "huvuduppgifter" - nån har yttersta ansvaret för kattlådan på deras våning, nån har lite extra koll på diskmaskinen etc.

  • BioBonus
    Anonym (mia) skrev 2014-09-15 15:10:25 följande:
    Nja nu syftade jag på familjer där alla är friska och tillhör medelklassen, alltså vanliga familjer som lever vanliga medelklassliv. Inte dom som är utsatta.
    Jag är frisk och tillhör medelklassen. Mina barn hjälper till hemma. Helt vanliga barn som klarar skolan, läxor, fritidsintressen och kompisar också.
    Men visst - det finns säkert många tonåringar som inte klarar av fler krav än skola och fritidsintressen. Vilket är synd - eftersom de i vuxen ålder ska klara av mer än arbete och fritidsintressen...
  • BioBonus
    FrökenKanSjälv skrev 2014-09-15 19:44:02 följande:

    Och en ensamstående mamma kan inte tillhöra medelklassen? Med välbetalt jobb, villa i Stockholm och ny bil så räknar jag mig definitivt till medelklass. Barnen har dessutom höga betyg i skolan, äldsta går läkarlinjen, plus att de är aktiva inom sina fritidsintressen, detta trots att de gör sin del av hushållsarbetet.

    Är det inte bättre att du står för att du inte vill att dina barn ska behöva lyfta ett finger för familjen istället för att skylla på att de inte skulle orka med skolan? För om de inte orkar med något annat än skola och fritidsintressen så kommer det bli väldigt jobbigt för dem när de blir vuxna och måste orka jobba plus ta hand om hela hemmet.


    Huvudet på spiken :) även mina har klarat skolan med högsta betyg OCH klarat att sätta igång en tvättmaskin då och då... Enastående ungar tydligen...
Svar på tråden Hur mycket hjälper era tonåringar till hemma vid växelvis boende