Inlägg från: Anonym (samma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (samma)

    Hur mycket hjälper era tonåringar till hemma vid växelvis boende

    PinkSugar skrev 2014-09-10 11:31:15 följande:

    Ingen av oss syskon gjorde något som helst hushållsarbete när vi bodde hemma. Hushållsarbete är knappast raketforskning som man måste öva på i flera år för att kunna när man flyttar hemifrån.


    Instämmer och samma var det hos oss, inget av oss fyra syskon hade något som helst ansvar i hushållet. Visst hjälpte vi till vid behov, bakade nån kaka, klippte gräset osv, men inget fast och inget tjat vad jag minns. Jag ägnade mig åt skolarbetet och min tävlingshäst och hade trots detta noll och inga problem med att sköta mitt hushåll sen när jag flyttade hemifrån.

    Min egen tonåring bor nu vecka vecka. Och har heller inga hushållsuppgifter här hos mig och jag räknar kallt med att han kommer att klara galant att sköta sitt eget hushåll sen som vuxen. 

    Att damma hemma hos någon annan är inte plättlätt. Om jag ber någon kompis damma här hemma hos mig vill de nog veta vad de ska använda till det och vad jag förväntar mig. Även om de, som de medelålders tanter vi numera är, är fullt kapabla att damma i sina egna hem. Så den biten tycker jag inte låter märklig alls att ungdomarna hos er frågade om.
  • Anonym (samma)

    Glömde. Däremot tycker jag inte det är du som bonusmamma som skall dra lasset efter andras tonåringar, det får deras egna föräldrar göra. Och vill inte föräldrarna göra det är det upp till föräldrarna själva att ha sina barn att göra deras delar. Jag skulle aldrig drömma om att ha en partner till mig att "passa upp" på min tonåring, det får jag göra själv nu när jag valt att ha det så.

Svar på tråden Hur mycket hjälper era tonåringar till hemma vid växelvis boende