Inlägg från: Mojsan09 |Visa alla inlägg
  • Mojsan09

    Någon mer 45-åring som försöker bli gravidpå naturlig väg?

    Jag är på CD 15 idag och precis som förra cykeln är jag osäker på om jag haft äl. Tempen visar viss temphöjnin, men dåligt med fertilt sektret denna cykel och fick aldrig positivt på äl-tes, ev började jag testa för sent. Så inte så hoppfull om att det ska lyckas ta sig denna cykel?

    Känner inte alls av munkpepparn tyvärr. Kanske ska byta märke, vilken tog du Carrolina?

  • Mojsan09
    Carrolina skrev 2022-06-19 08:53:31 följande:

    Den här munkpepparn använde jag:


    https://www.graviditetsbloggen.se/munkpeppar-ett-utmarkt-tillskott-dig-som-vill-bli-gravid/


    Ser att denna är på 1000 mg och den jag tar är bara 400. Kanske ska öka dosen nästa cykel.

    Jag gjorde mitt första äl-test CD 10, och det var ett halvstarkt streck då som blev svagare nästa testning, så kanske hade testet gett fullt utslag om jag testat dag 9. Temp ökningen  kom inte förrän CD 13 el 14 dock, känns som sent om jag hade äl runt dag 9 eller 10. 
  • Mojsan09
    Carrolina skrev 2022-06-21 14:05:42 följande:

    Har ni koll på inositol? Jag har läst en del om det, en del här delar solskenshistorier men jag blir inte klok - här var det en som hade klippt in info om det och så stod det bla att dhea-s sänktes av det? Annars verkar det vara bra!


    Min semester har börjat, så har varit dålig på att vara här inne!


    Jag har inte jättebra koll på inositol, men visst rekommenderas det mest till sådana med pco/pcos och andra med insulinresistens? Men kanske borde läsa på mer om det, det kanske kan förbättra chanserna även för en själv. 


    Hur går det för dig, har du haft äl?

  • Mojsan09

    Vad tråkig, Carrolina, hoppas på starkare äl nästa cykel! Själv är jag på CD 6, min förra cykel var bara 22 dagar och är osäker på när äl inföll även den cykeln. FF har inte lyckats markera ut den men misstänker att den inföll redan rund cd 9. Så denna cykel ska jag börja testa med äl-tester tidigare. Tar ju munkpeppar nu, vet inte om den bidrar till kortare cykel, men ska testa en cykel till i alla fall.

  • Mojsan09
    Carrolina skrev 2022-07-02 09:18:56 följande:

    Ja, det kan väl bli lite röriga cykler av munkpeppar- jag fick något kortare cykler men längre lutealfas! Försöker hinna läsa boken men det är så svårt nu när det är semester och såååå varmt - barnen kan inte somna på kvällen och sen när jag lägger mig måste vi ju ha alla fönster öppna och tänder jag då kommer en miljard myggor och andra flygfän?. hon har kort nämnt att bidrottninggelé inte är bra och kan försämra äggkvalite så jag tror hon skriver mer om det längre fram i boken - är det nåt du kommer ihåg? Jag har ju ätit det snart ett år tror jag Förvånad


    Ja, jag minns att hon avrådde från bidrottninggel. Har för mig att studier av det hade gett blandade resultat, bättre för vissa och sämre för vissa, så själv låter jag bli att ta det. Om du tagit det ett år kanske du ska testa att sluta, ifall du är en av dem som det gör mer skada än nytta för?
  • Mojsan09
    Tvillingarna14 skrev 2022-07-14 23:03:34 följande:

    Hur går era tankar kring det här med att försöka skaffa barn sent i livet. Finns det liksom en maxgräns där det känns ok att sluta försöka? 


    Vi sa från början att vi skulle försöka i ett år, har det inte gått då så ger vi upp. 


    Carrolina skrev 2022-07-17 08:42:06 följande:

    Hej!  Hur är läget med er? Har varit bortrest så därför har jag inte varit inne här! 


    Var är ni i era cykler? Jag är på cd 13, har testat i 3 dagar med cb avancerad och har bara fått tom cirkel?borde ju blivit en blinkande gubbe? och jag har börjat tempa men min kurva är verkligen helt berg-och-dalbana! vad har du för typ av termometer Mojsan? Och hur tempar du? Min är så konstig, ibland piper den inte alls och ibland piper den efter bara några sekunder?
    och dhea jag beställde har inte kommit - den har kanske fastnat någonstans på vägen! Och jag har bara 2 dagar kvar?


    Det är bra med mig, är på CD 22 och mensen är beräknad till onsdag. Jag använder en termometer jag köpte från Natural Cycles som funkar bra (använde NC innan jag nyligen gick över till Fertility Friend). När den var borttappad ett tag så fick jag köpa en annan basaltermometer. Den kunde också pipa väl snabbt ibland, då tempade jag om. Men viktigt att du har en basaltermometer som visar två decimaler, har du det?

    Jag har också en CB advanced monitor, men har slutat använda den för tillfället. Enligt den så ska man ju testa med första morgonurinen och det är ju tvärtom mot vad instruktionerna från vanliga äl-stickor säger. Jag brukade få utslag för höjt östroge, men lh- ökningen missades ofta och tror det berodde på att testet gjordes på morgonen. Ibland fick jag utslag med äl-sticka på eftermiddagen istället.

    Vad surt att ditt dhea inte kommit, var det länge sedan du beställde? Jag hade problem med min första leverans dhea, då beställde jag istället från Biovea. De skickar från Europa och levererade på några dagar. Dock inte mikroniserat.

  • Mojsan09

    Mensen kom i morse, tyvärr. Har inte haft några pms-känningar alls, så började precis få upp hoppet om att det kanske tagit sig denna gången. Att jag inte haft pms och inte tillstymmelse till mensvärk (än) är ju väldigt positivt dock, det kanske beror på munkpepparn jag tar. Och att jag lever helt koffeinfritt sedan några veckor tillbaka. Har sedan årsskiftet ungefär slutat med vanligt kaffe, men har fortsatt dricka decaf som ju faktiskt innehåller en hel del koffein det med. Tror jag ev fortsätter helt utan kaffe även efter sommaren.

  • Mojsan09

    Vilken tur att tabletterna kom fram till slut, Carrolina! Har du fått utslag för äl ännu? Visst tempar du också?

    Tvillingarna, är inte riktigt redo för någon paus ännu känner jag. Vill köra på året ut, har det inte lyckats då tror jag att jag ger upp.

  • Mojsan09

    Ja, du kanske ska återuppta Munkpepparn, Carrolina. Vet du om du haft äl nu? Jag och mannen var ifrån varann några dagar och verkar som att äl såklart inföll precis då, så missade chansen denna månad ???? 

    Om man tar hjälp i Riga, blir det då med äggdonation? Eller går det med på att försöka med egna ägg tror du? Nu är det nog inget som är aktuellt för oss oavsett, även om jag kanske skulle kunna tänka mig det. 

  • Mojsan09

    Jag är kvar men har varit dålig på att uppdatera! Känner att jag börjar tappa hoppet lite. Denna cykel har varit skum, temperaturen har hoppat hit och dit och jag är osäker på när äl faktiskt inföll, så vet inte om vi prickade in den. Hur går det för dig, Carrolina?

  • Mojsan09

    Jag åkte på Covid förra veckan och fick mens redan på dag 19, så blir till att ta nya tag denna cykel... Vart i cykeln är du?

  • Mojsan09
    Carrolina skrev 2022-09-07 15:11:42 följande:

    Covid verkar kunna landa till cykeln! Jag är på dag 30 och ingen mens - vet inte heller när - eller om - ÄL inföll? Funderar på om det var dumt att jag slutade med bidrottninggelé - det var när jag slutade med det som ÄL-symtom försvann eller blev sååå mycket ?mindre? och förra cykeln var också lång! Eller så är det åldern helt enkelt?.usch!
    Vilket positivt och peppande inlägg va!!! Men det är väl mänskligt att dippa ibland!


    Så segt att inte veta om man haft ÄL. Ingen chans att du är gravid tror du? Du kanske ska ge bidrottninggelén en chans till och se vad som händer? 
    KirunaKris44 skrev 2022-09-07 15:13:02 följande:
    Vi försökte ca 1 år, men nu är det på paus.
    Hur länge har ni försökt?

    Vi har försökt sedan årsskifte, ska ge det ett år, sedan tror jag vi ger upp. Vi har båda barn sedan innan men inget gemensamt.
  • Mojsan09

    Jag är på CD 13 och vet inte om jag haft äl eller inte, min temperatur har varit hoppig sedan covid, men möjligt att jag hade äl för någon dag sedan.

  • Mojsan09
    Carrolina skrev 2022-11-18 19:58:31 följande:

    Hej!
    Hur är läget med dig Mojsan?


    Hej! Fortfarande inget plus, har precis fått mens? Är inställd på att det inte kommer lyckas nu faktiskt,

    Hur går det för dig?
Svar på tråden Någon mer 45-åring som försöker bli gravidpå naturlig väg?