• grönalisa

    Är folk DUMMA I HUVET?!?!?!?!?? Hur kan ni inte rösta på moderaterna????!!!

    Jag tror att de flesta som är utan jobb vill jobba. Men de kanske har fel utbildning, blivit deprimerade och tappat självförtroende (hur lätt är det då att framhäva sig i sina ansökningar då?) inga kontakter, är sjuka och kan därmed inte söka lika aktivt. Man kan ha ett handikapp och därmed inte kan söka alla jobb.
     Det finns alltid en orsak till varför man inte har jobb. Mår man bra vill man ingå ett sammanhang och bidra till samhället. Om ingen verkar bry sig om en, klart att man tappar hoppet om en bra framtid.
    Så de är nog mycket få som vill gå på bidrag och bara ta det lugnt.
    Så sluta med att döma folk!

  • grönalisa

    Jag vill tillägga att bara för att man är sjuk eller arbetslös, så ska man inte straffas ekonomiskt. Dessutom! Man ska kunna leva ett normalt liv för det. Mediciner kostar och besök till läkare mm. Det kan ta mycket tid att få ett nytt arbete. Ska man då bli av med bilen för det? Eller dras med tandproblem?

  • grönalisa

    Men alla har inte samma förutsättningar vad det gäller socialt. Man kanske kommer ifrån en svår uppväxt och inte har ett gnutta självförtroende eller självkänsla. Vissa har bra familj som stöttar och har hittat rätt vänner, ibland kan det vara avgörande för att få en bra framtid.

Svar på tråden Är folk DUMMA I HUVET?!?!?!?!?? Hur kan ni inte rösta på moderaterna????!!!