Inlägg från: Anonym (Ej moderat) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ej moderat)

    Varför röstar man på Moderaterna om man är en "vanlig" arbetare?

    Fattar inte heller det. Och folk är helt stolta över att de röstar på m. Som om det skulle skicka signalen att de är rika eller nåt. På min fb idag var det flera moderater som länkade till en ledare i Aftonbladet tror jag som gick ut på att andra länder tycker att svenskar är dumma som trots att de flesta fått det bättre röstar bort dem. Svenskarna ska ha fått dåligt samvete stod det. Mina moderatvänner verkar tycka att det är något dåligt att bry sig om hur sjuka och arbetslösa har det. Då tillhör man liksom inte vinnarna i samhället. Som de tror att de gör för att de röstar m. Ett stort skämt.

  • Anonym (Ej moderat)
    Anonym (Jobben) skrev 2014-09-15 21:11:03 följande:

    De som röstar M bryr sig också om sjuka och arbetslösa. Det handlar nog mer om synen på hur man ser till att hålla välfärden på en hög nivå. Högern har en starkare politik kring att skapa jobb inom den privata sektorn för att på så vis öka landets skatteintäkter och minska behoven av bidrag. S vill också skapa jobb men verkar ofta fokusera på att dessa ska skapad inom den offentliga sektorn vilket inte ger några verkliga skatteintäkter. Lite förenklat...


    På vilket sätt har de förbättrat för sjuka och arbetslösa då?
  • Anonym (Ej moderat)
    Anonym (m) skrev 2014-09-15 21:16:05 följande:

    På vilket sätt har S gjort det? De har haft chansen i väldigt många år, men inte blev det så bra för det...


    Å nej svara på frågan istället :) politiker?

    en av mina bästa vänner fick leukemi under alliansens åtstramningar av sjukpenningen. Hon hade tur som levde i två och ett halvt år. Otur att man bara fick vara sjukskriven i ett och ett halvt år. Hennes svärfar skjutsade henne till jobbet, hon var för svag för att köra själv. In på möten, ut och kräkas, vila lite och möte igen. Så var det i alla fall inte under S styre.
  • Anonym (Ej moderat)
    Cl4udio skrev 2014-09-15 21:23:04 följande:

    är du blind eller...?

    lite hjälp:

    Jag är sjukpensionär,jag fick hjälp först när moderaterna kom till makten,då fick jag stor utredning,och hjälp och till sist sjukpension.

    Sossarna lät migbara lalla omkring i massvis med år...

    räcker det?


    Om du har sjukpension lallar du väl fortfarande omkring? Vad är skillnaden?
  • Anonym (Ej moderat)
    Anonym (för att) skrev 2014-09-15 21:29:19 följande:

    Jag känner ganska många som är långtidssjukskrivna eller sjukpensionärer. Var också själv tvungen att bli sjukskriven en längre period i höstas/våras.

    INGA problem. De som får problem, som jag upplever det, det är såskopparna som inte vill jobba.


    Ett och ett halvt år är det som gäller. Min kompis med leukemi var ingen såskopp!!!
  • Anonym (Ej moderat)
    Anonym (för att) skrev 2014-09-15 21:36:00 följande:

    Skrev jag det? Jag skrev om hur JAG uppfattat det bland de JAG känner.

    JA, vissa har hamnat mellan stolarna men inte alla. Min kollega med hjärntumör gick då sjukskriven bra mycket längre än 1½ år.

    Det är mycket tragiskt att din vän hamnade i kläm, men faktum är att det hade hon troligen gjort även med en S regering som jag inte alls har upplevt klarat av att leva upp till det de har lovat innan val.

    R och co har, vad jag än tycker om dem annars, faktiskt gjort det JÄVLIGT bra genom finanskrisen. Och jag tror inte att S på långa vägar kommer att lyckas bättre.


    Det är precis det som är problemet. Att det funkar för många men inte för alla. Du kan väl inte förneka att sjukpenningen numera har ett slut oavsett sjukdom? Jag jobbar i psykiatrin och har fått se flera av mina patienter helt plötsligt behöva gå till af och söka jobb som de aldrig skulle klara av.
  • Anonym (Ej moderat)
    Anonym (m) skrev 2014-09-15 21:49:41 följande:

    Nja, helt slut tar det inte. När du blir utförsäkrad får du gå arbetslivsintroduktion hos AF, och får a-kassa, eller grundbelopp. När det gått 3 månader kan du ansöka om sjukpenning igen.


    Och vad är poängen med det? Sen när man kommer tillbaka till fk så sänks ersättningen ytterligare. Och hur mycket onödig ångest skapar det? Ingen anställer någon som är psykiskt sjuk och inte kunnat jobba på flera år. Det är bollande med siffror. Och tveklöst en grupp som fått det sämre.
  • Anonym (Ej moderat)
    Anonym (Jobben) skrev 2014-09-15 21:52:34 följande:

    Efter att den bortre gränsen nåtts ska väl arbetsförmågan ses över igen, och om man bedöms vara fortsatt sjuk blir man sjukskriven igen? Eller? Här erkänner jag mig lite okunnig.


    Det är den som är borta. Det spelar ingen roll hur sjuk du är efter ett och ett halvt år är du frisk enligt alliansen.
  • Anonym (Ej moderat)
    Anonym (m) skrev 2014-09-15 21:55:44 följande:

    Poängen är att vissa som tidigare gått sjukskrivna år och dag av bekvämlighet nu kan bedömas mot arbetsmarknaden, och kanske sättas i arbete istället. Är man sjuk på riktigt skall man ha rätt till fortsatt sjukpenning.


    Det borde vara så men det är faktiskt inte så det funkar.
  • Anonym (Ej moderat)
    Anonym (för att) skrev 2014-09-15 21:57:04 följande:

    Ok, och du tror att om S haft makten dessa år så hade det fungerat för alla? Det tror inte jag.

    Psykiatrin har ju sällan fungerat som den ska oavsett regering så det är ingen vidare måttstock.

    Och nej, jag har inte upplevt att sjukpenningen tar slut oavsett sjukdom.

    Min kollega som sagt, hade hjärntumör, jag har en vän med fibromyalgi, en med MS osv. Allihopa har varit sjuka längre än 1½ år och ingen har upplevt att de haft krångel. Men det betyder ju inte att ingen annan upplever problem.

    Den ENDA som har klagat är hon som de ville göra till sjukpensionär, för det ville hon inte alls bli. Hon tog istället saken i egna händer och vägrade ge upp. För henne fungerade det att äta RAW food och idag har hon eget företag.

    Visst kan mycket förbättras, men jag tror absolut inte S är de som kan göra det.


    Nu var det ju knte psykiatrin som var problemet utan ersättningen från fk. Men psykiatrin har också dragit ner mycket men det är ju landstingspolitik.

    Och jag undrar hur insatt du är i fina vänners ekonomi? För jag har suttit på fk med ganska många personen som fått exakt det här förklarat för sig.
Svar på tråden Varför röstar man på Moderaterna om man är en "vanlig" arbetare?