Inlägg från: Nightrod |Visa alla inlägg
  • Nightrod

    Vem köper allt skit?

    Håller med. Vem köper all skit.

    Jag är uppväxt på landet. Där odlade vi vår egen potatis och födde upp och slaktade vårt eget kött. Och tog mjölk från kossorna på morföräldrarna gård.

    Nu ser jag med avsky hur folk står och plockar potatis ur stora kartonger och stoppar ner i mindre påsar. De köper olevande kött, ofta färdigskivat eller färs. Det ligger färdigplockade höns i förpackningar.

    Jag bor numera i stan och har givetvis brutet upp vardagsrumsgolvet i lägenheten för att odla potatis samt att kunna hålla vissa köttsår gående.

    Fy på er alla andra.

    Och fy på er som köper kryddor och kött som inte är skilda ifrån varandra innan ni kommer hem.

  • Nightrod
    amia01 skrev 2014-09-17 13:36:02 följande:

    Skriver inget i TS om att slakta eller odla, däremot finns det många olika varor att välja på för att komma fram till en och samma maträtt. I TS har jag gett ett enkelt exempel på självklareheter i min värld, och efterlyser anledningar till varför man väljer det andra alternativet.


    och jag ville bara belysa att den skillnaden som du presenterade i TS mellan dig och andra är precis lika stor som skillnaden mellan dig och mig. Under min uppväxt kunde vi hämta ALLT utifrån vår omgivning. Ägg, kött, mjölk, grönsaker, bär, rotfrukter osv.

    Nu bor jag i lägenhet och gör ändå det mesta själv, men jag har inget intresse för att göra sylt. Då kan man lika gärna börja klaga på folk med tummen mitt i handen som är så patetiska att de behöver anlita en hantverkare när man kan göra det själv.
  • Nightrod
    Stårschan skrev 2014-09-17 14:26:39 följande:

    Men varför utgår du ifrån att alla på fullt allvar tycker att hemgjorda saker är godare?

    Exempel på saker som jag tycker är mycket godare att köpa färdigt:

    -Blodpudding - hemmagjord är grynig och allmänt konstig

    -Pulvermos - jag erkänner - jag klöks av hemmagjord med bitar i som smakar potatis.

    -Senap - Slotts original är SÅ mycket godare än all hemmagjord jag har provat

    -Saftglögg - hemmagjord kommer aldrig i närheten av Blossa eller BOB.

    -Fryspizza är godare än hemgjord

    Bara för att ta några exempel...


    Du MÅSTE prova Jhonnys chipottle och Svart peppar senap.

    Bästa som hänt sedan skivat bröd
  • Nightrod

    Så om jag har förstått det rätt så förstår ni er inte på att folk köper pulversåser eller färdig sylt, för vem köper sådant, men färdigbakat bröd går ann för det är tråkigt att baka.Och framför allt så är ju både köttet, grädden, smöret och olika oljor helfabrikat.
    Det vet väl ALLA att man från mjölk från en spene, grädde från en, smör från en annan och vem har inte sett de magnifika hjorden av nötfile som spatserar runt på åkrarna. Sedan har jag däremot haft svårt att hitta de där matolja avtappningsträden samt mjöl växterna, de borde va sällsynta då det blåser bort, hur fångar man mjöl? Snart kommer ni väl att säga att råa kycklingklubbor också är helfabrikat.


    Men om ni då räknar er som bättre i och med att ni gör egen sylt så är det helt ok för mig, För då är jag och min släkt fucking super humans för vi gör något som heter ODLAR vår mat och ser djuren växa upp och äta enbart rena produkter som säd, gräs, klöver innan vi choppar huvudet av dem, sdan skall man plocka dem/flå dem, stycka dem och sedan har man en kycklingklubba eller nötfile. Det mitt herskap är ta mig fan hur man lagar en helfabrikats biff.


    Men som sagt nu bor jag i stan och köper en massa ÄCKLIGA halvfabrikat såsom


    - Grönsaker
    - Potatis
    - Kött
    - Grädde/CF/Mjölk
    - Smör/Olja
    - Kryddor
    - Socker
    - Bär/frukt
    - Ägg
    - Mjöl

  • Nightrod
    Stårschan skrev 2014-09-17 15:39:29 följande:
    Med tanke på att jag är så sanslöst konservativ när det gäller just senap, så är jag lite skeptisk. Chipotlen däremot kanske faller mig i smaken?
    Jag är kräsen när det komemr till senap jag VERKLIGEN gillar, men efter att jag provat denna så finns det inga alternativ längre. Lagar mat som man kan ha senap på/i bara för att ha en annledning , ha ha ha it is like a druge
  • Nightrod

    Tycker att man kan hårddra det att mat som man behöver använda två kastruller/pannor/formar och inte kan tillaga i micron idag räknas som lagat från grunden.


     


    Även om jag anser att från grunden då skall man se köttet växa upp innan man släcker dess liv och styckar upp det

Svar på tråden Vem köper allt skit?