• SarasaminosB

    VARNING FÖR SD

    I slutet av 1932 var Hitlers tyska nazister på nedgång i fråga om popularitet. I valet i juli 1932 hade de fått 37 % av rösterna. Men vid nyvalet i november 1932, minskade deras andel av rösterna till 32 %. Detta trots att de tyska storföretagen gav nazisterna ett generöst bistånd.


    Nazisterna kunde ha varit på väg ut från den tyska politiska scenen. Ändå kunde de bara fyra månader efter denna tillbakagång få oinskränkt makt ? och detta på fullt laglig väg.


    Hur kunde detta ske?


    Hur kunde detta ske? - Den tragiska sanningen är att de tyska borgerliga partierna valde att hjälpa nazisterna till makten. Hur detta kunde ske, ska vi ta reda på i denna artikel.


    Den 30 januari 1933 bildade ett av de tyska högerpartierna en koalitionsregering med nazisterna.


    Denna regering satte igång med förföljelser mot socialisterna ? socialdemokraterna men framför allt kommunisterna. Tusentals socialdemokrater och kommunister utsattes för förföljelse.


    Den nazistiska och borgerliga koalitionsregeringen i januari 1933. Sittande (från vänster): Hermann Göring, Adolf Hitler, Franz von Papen. Stående från vänster till höger: Walther Funk, Hans Heinrich Lammers, Walther Darré, oidentifierad, oidentifierad, Wilhelm Frick, oidentifierad, oidentifierad.


    Tysklands nästa val hölls den 5 mars 1933. När den nya tyska riksdagen träffades den 23 mars 1933, lade Hitler och några av de borgerliga partierna fram ett lagförslag som skulle ge Hitler och nazisterna oinskränkt makt - en lag "för att häva folkets och rikets nöd", som man kallade det. "Nöden" definierades som ett hot från kommunismen. Detta lagförslag kallades Ermächtigungsgesetz. Vid det laget hindrade tysk polis samtliga kommunistiska riksdagsledamöter (trots att kommunisterna var Tysklands tredje största parti) och många socialdemokrater från att närvara i riksdagen.


    Samtliga tyska borgerliga partier röstade ja till Ermächtigungsgesetz.


    Därmed gav de Hitler både exekutiv och lagstiftande rätt. I en vanlig parlamentarisk demokrati, delas makten mellan regeringen (som är verkställande, alltså styrande) och riksdagen, som är lagstiftande. Genom Ermächtigungsgesetz fick Hitler fullkomlig makt. Den folkvalda riksdagen gjordes betydelselös. Med andra ord avskaffades demokratin och Hitlers nazister fick total makt.


    Konsekvenserna var fruktansvärda. 


    Ermächtigungsgesetz var själva grundvalen till upprättandet av den nazistiska diktaturen. Genom denna fick Hitler och nazisterna rätt att stifta och genomföra vilka lagar som helst. Den gjorde det möjligt att krossa fackföreningarna, lagligen upprätta koncentrationsläger, och den gjorde det möjligt att göra utrotandet av judarna helt lagligt.


    Ermächtigungsgesetz gick igenom med 441 röster mot 94.


    De enda som röstat nej till att ge nazisterna denna totala makt, var socialdemokraterna. Kommunisterna var, som nämnt, utestängda från den tyska riksdagen, trots att de var landets tredje största parti. (Med 17 % av rösterna i valet i november 1932.)Förvånad

  • Svar på tråden VARNING FÖR SD
  • RamboMannen

    Vad är det du vill ha sagt egentligen?

    Att ett världskrig är nära förestående på grund av att sverigedemokraterna fick 12 % i ett val i Sverige?

  • SarasaminosB
    RamboMannen skrev 2014-09-20 23:10:18 följande:

    Vad är det du vill ha sagt egentligen?

    Att ett världskrig är nära förestående på grund av att sverigedemokraterna fick 12 % i ett val i Sverige?


    Nazisterna fick makten i Tyskland 1933. Konsekvenserna av detta blev fruktansvärda - 12 år senare hade det kostat över 30 miljoner människor livet i Europa. En av de viktigaste lärdomarna i historien är hur Hitler och nazisterna kunde få makten i Tyskland. Om vi lär oss av detta, kan vi undvika att det upprepas.
  • SarasaminosB
    RamboMannen skrev 2014-09-20 23:10:18 följande:

    Vad är det du vill ha sagt egentligen?

    Att ett världskrig är nära förestående på grund av att sverigedemokraterna fick 12 % i ett val i Sverige?


    Vad var det då som fick samtliga tyska borgerliga partier att på detta katastrofala vis rösta fram nazisterna till total makt?


    Svaret är enkelt: En onyanserad, blind kommuniststkräck. Någon annan förklaring finns inte.


    Hermann Göring, Hitlers andreman, uttalade vad det handlade om:


    ?Vi avser inte bara att avvärja den kommunistiska faran, utan jag ska säga rent ut: Vi lovar att övervinna faran för kommunismen och helt och hållet utrota kommunismen!?


    Detta var något som fick de tyska borgerliga partierna och storföretagarna att jubla.


    Vid den här tiden var det bara drygt 15 år sedan kommunisterna hade störtat tsaren och den kapitalistiska regeringen i Ryssland. De kommunistiska idéerna om rättvisa och jämlikhet spred sig bland miljontals arbetare och ungdomar över hela världen.


    Detta gjorde makthavarna alldeles skräckslagna.


    Alla visste också i stort sett vad Hitler planerade. Dels hade han klart och tydligt skrivit om detta i sin bok Mein Kampf, som gavs ut på 1920-talet. Dels hade ett annat fascistiskt parti, Mussolinis parti, haft makten i Italien sedan 1922, och fascisterna hade tydligt visat vad som väntade i Tyskland när nazisterna fick makten där.


    Men de tyska storföretagarna var framför allt rädda för kommunisterna, som planerade att ta över deras företag. Därför gav de nazisterna stora ekonomiska medel för att bedriva sin valkampanj. (Se boken Hitler och IG Farben av Joseph Borkin, Tidens Förlag, 1980.)


    Eftersom de tyska borgerliga partierna var splittrade samtidigt som kommunisterna växte i styrka, beslöt de sig för att stödja det största partiet som var emot kommunisterna ? och det var nazisterna.


    David Lloyd George, tidigare liberal premiärminister i Storbritannien, sammanfattade i ett tal i underhuset den 28 november 1934 -två år efter Hitlers maktövertagande - vad de tyska liberalerna kände:


    "Ganska snart, kanske om ett år eller två, kommer de konservativa i detta land att se Tyskland som ett skydd mot kommunismen i Europa. Tyskland ligger mitt i Europa. För två eller tre år sedan sade en framstående tyska statsman till mig: jag är inte rädd för nazismen men kommunismen."


    Tyvärr upptäckte David Lloyd George och alla andra som stött Hitler alltför sent vilket katastrofalt misstag de hade begått.

  • RamboMannen
    SarasaminosB skrev 2014-09-20 23:21:07 följande:

    Vad var det då som fick samtliga tyska borgerliga partier att på detta katastrofala vis rösta fram nazisterna till total makt?Svaret är enkelt: En onyanserad, blind kommuniststkräck. Någon annan förklaring finns inte.Hermann Göring, Hitlers andreman, uttalade vad det handlade om:?Vi avser inte bara attavvärja den kommunistiska faran, utan jag ska säga rent ut: Vi lovar att övervinna faran för kommunismen och helt och hållet utrota kommunismen!?Detta var något som fick de tyska borgerliga partierna och storföretagarna att jubla.Vid den här tiden var det bara drygt 15 år sedan kommunisterna hade störtat tsaren och den kapitalistiska regeringen i Ryssland. De kommunistiska idéerna om rättvisa och jämlikhet spred sig bland miljontals arbetare och ungdomar över hela världen.Detta gjorde makthavarna alldeles skräckslagna.Alla visste också i stort sett vad Hitler planerade. Dels hade han klart och tydligt skrivit om detta i sin bok Mein Kampf, som gavs ut på 1920-talet. Dels hade ett annat fascistiskt parti, Mussolinis parti, haft makten i Italien sedan 1922, och fascisterna hade tydligt visat vad som väntade i Tyskland när nazisterna fick makten där.Men de tyska storföretagarna var framför allt rädda för kommunisterna, som planerade att ta över deras företag. Därför gav de nazisterna stora ekonomiska medel för att bedriva sin valkampanj. (Se boken Hitler och IG Farben av Joseph Borkin, Tidens Förlag, 1980.)Eftersom de tyska borgerliga partierna var splittrade samtidigt som kommunisterna växte i styrka, beslöt de sig för att stödja det största partiet som var emot kommunisterna ? och det var nazisterna.David Lloyd George, tidigare liberal premiärminister i Storbritannien, sammanfattade i ett tal i underhuset den 28 november 1934 -två år efter Hitlers maktövertagande - vad de tyska liberalerna kände:"Ganska snart, kanske om ett år eller två, kommer de konservativa i detta land att se Tyskland som ett skydd mot kommunismen i Europa. Tyskland ligger mitt i Europa. För två eller tre år sedan sade en framstående tyska statsman till mig: jag är inte rädd för nazismen men kommunismen."Tyvärr upptäckte David Lloyd George och alla andra som stött Hitler alltför sent vilket katastrofalt misstag de hade begått.


    Ok än sen då? Det var 1930-tal. Är du rädd för britter också? Med tanke på vad det Brittiska Imperiet har ställt till med genom tiderna? Ta det lugnt,
  • SarasaminosB
    RamboMannen skrev 2014-09-20 23:33:51 följande:
    Ok än sen då? Det var 1930-tal. Är du rädd för britter också? Med tanke på vad det Brittiska Imperiet har ställt till med genom tiderna? Ta det lugnt,
    Jag säger bara underskatta inte detta som judarna gjorde
  • RamboMannen
    SarasaminosB skrev 2014-09-20 23:36:48 följande:
    Jag säger bara underskatta inte detta som judarna gjorde
    Du är medveten om att det finns väldigt många judar i SD:s partitopp va? Så det kortet blir bara fånigt. Var glad istället att vi fått Löfven till stadsminister och att han ska bilda en handlingskraftig regering Skrattande
  • Guld
    RamboMannen skrev 2014-09-20 23:45:45 följande:
    Du är medveten om att det finns väldigt många judar i SD:s partitopp va? Så det kortet blir bara fånigt. Var glad istället att vi fått Löfven till stadsminister och att han ska bilda en handlingskraftig regering Skrattande
    PK-maffian blir helt förvirrad av nedanstående bild:


  • SarasaminosB
    Guld skrev 2014-09-20 23:52:00 följande:
    PK-maffian blir helt förvirrad av nedanstående bild:
    Hur vet du att de likt Hitler inte
    har några dolda budskap
  • SarasaminosB
    SarasaminosB skrev 2014-09-20 23:57:22 följande:
    Hur vet du att de likt Hitler inte
    har några dolda budskap
    Att de har mage att propagera så och med bild
  • SarasaminosB
    Svt skrev 2014-11-16 01:27:53 följande:

    Trollet lever!


    Ska du säga Nazist
  • SarasaminosB
    Guld skrev 2014-09-20 23:52:00 följande:
    PK-maffian blir helt förvirrad av nedanstående bild:
    men ärligt talat man hör ju på namnet
    att det är nationalister = NY Fascister
  • SarasaminosB
    Hanks skrev 2014-12-15 16:28:03 följande:

    Du tyckte inte det räckte med en tråd om detta?


    har du svalt tungan,
    vågar du inte möta kritik
Svar på tråden VARNING FÖR SD