• Ess

    Vem ska få rummet?

    Jag förstår inte alls varför barnen inte kan dela, utan ett av dem ska ut helt enkelt.

    Annars är en våningssäng perfekt. Den stora ligger där uppe och har det som sin egna hörna, och det lilla barnet där nere.

    Inget utav barnen har ju egentligen så mycket att säga till om i frågan. Det lilla barnet får snällt lägga sig på anvisad plats, och det stora har iofs valet att bo heltid hos mamman och hälsa på över dagen istället. 
    Men är föräldrarna överens om att fortsätta vv, så får även den stora ligga där de säger åt hen.

  • Ess
    Papito skrev 2014-09-21 11:50:58 följande:
    Å andra sidan vet vi att du för en Don Quijote-kamp mot allt vad barn heter....
    Exakt VAD har det med tråden att göra??
  • Ess
    Papito skrev 2014-09-21 12:28:22 följande:
    Att det lyser igenom i dina hårda kommentarer. Det är ju en sak att du kan tycka att sexåringen ska ha rummet men den där take-it-or-leave-it-mentaliteten är ganska hård och ska helst undvikas i en familj som vill ha en trevlig miljö och ton hemma.

    Är det biologiska syskon kan jag tycka att det inte är idealiskt men håller med dig om att det kan få bli att de delar rum ett tag.

    Är det inte biologiska syskon så tycker jag inte att det är schysst att tvinga ihop dem om det inte är ett önskemål från båda.

    En fjortonåring behöver ett ställe att kunna vara själv på, hade de varit närmare i ålder hade det kanske funkat ändå men med åldersskillnaden tror jag att det bästa är att de vuxna försöker hitta en annan boendeform. Antingen att vara särbos ett tag eller hitta en större lägenhet.
    Oavsett hur de löser det kommer alla att påverkas av den uppkomna situationen.
    Nu har dom det boendet dom sitter i och då får alla leva med att det är så.
    Alltså, barnen får dela rum med en våningssäng. Troligen så letar dom redan större boende för en rimlig summa.
    Passar det inte det stora barnet, så har detta ett val att i så fall bo mer hos mamman. Om mamman tycker det är ok, annars får även det barnet rätta in sig i ledet och ta vad som erbjuds.

    Jag anser inte att barnen har så mycket att säga till om. Det är de vuxna som betalar, och har dom inte råd så har dom inte. Hade barnet varit över 18 så hade det haft ett val att börja jobba och hjälpa till att betala för att få ett eget rum, men nu är det inte så............
  • Ess
    Papito skrev 2014-09-21 17:44:16 följande:
    Som sagt...det lyser igenom...
    Tja, var och en läser in vad dom känner för, så är det ju på forum.
  • Ess
    Ramborg skrev 2014-09-21 21:24:05 följande:
    Om jag kunde begripa varför folk prompt ska bo ihop fastän de inte har plats med sina barn. Särbos tycker jag fortfarande vore bästa lösningen.
    Dom bodde större innan, men hyran höjdes så pass mycket att dom inte hade råd att bo kvar.
    Det kan lika bra hända en sk kärnfamilj, att dom får flytta och tränga ihop sig.
  • Ess
    Filli89 skrev 2014-09-22 19:56:39 följande:

    Fast ts prioriterar sitt eget barn, verkar ey som att hon är ute efter råd. hon vill bara få bekräftelse på Att hon gör rätt i att ge rummet till sitt eget barn, för att må bättre,


    Och den andre prioriterar sitt barn. Det är en av baksidorna med mina och dina barn, att det kör fast eftersom det är naturligt att prioritera sitt eget barn och se till att det har det bra.
  • Ess
    Filli89 skrev 2014-09-22 22:26:40 följande:
    Fast ja tycker det är synd när bonus föräldrar prioriterar sina egna barn. hade jag gett mig in i ett äktenskap där den andra partnern har barn hade jag nog försökt få det andra barnet att känna sig prioriterad ibland just för att hen inte ska känna att man behandlas så för att man inte är bio barnet. barn ska inte känna så. men så klart man alltid har mer kärlek till sitt eget barn och det är bara naturligt, men man behöver inte agera i enlighet med sina känslor!
    Allas behov prioriteras när det uppkommer, både vuxnas och alla barns.
    Men när det kommer att se till en sån här sak som att det bara finns ett rum och dom utav någon anledning inte kan dela, då står ens eget barn en närmst, och man tar sitt eget barns parti.
Svar på tråden Vem ska få rummet?