• Limaliie

    Varför sån magknip på kvällen/natten?

    Har en 7 veckors bebis som haft problem med gaser sen hon föddes typ. Det har blivit värre ju längre tiden gått. Äter redan helt mjölkfritt sen 4 v tillbaka, blir inte bättre av det. Vissa dagar är det bättre men det blir alltid värre på kvällen o natten och hen kommer inte till ro. Tar flera timmar innan hen somnar. Varför är det värre då, på dagarna är det helt ok.

    Använder magdroppar,pysventil...inget hjälper!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-09-21 13:55
    hon hen...sorry....blev blandat.

  • Svar på tråden Varför sån magknip på kvällen/natten?
  • Mascaraklumpar

    De flesta spädbarn har mycket gaser och det är ingenting som brukar orsaka några problem (däremot kan ju anledningen göra det i vissa fall, så som vid komjölksallergi). Att hon inte kommer till ro har antagligen inget med gaserna att göra. Vissa barn är sådana, helt enkelt. Det blir bättre med tiden.

  • Limaliie

    Jo förmodligen är hon överkänslig mot mjölkprotein tror läkarna då hon bajsade blod och det var ett tydligt symptom. Det försvann efter nån v på mjölkfri kost men magknipen är där än.

    Men det verkar ju vara magknipen som gör att hon inte kan somna på kvällarna för när hon precis nästan somnat vaknar hon av knip och ligger och krystar och stånkar eller skriker till. Sen är proceduren sådan i flera timmar innan hon antagligen somnar av att hon är helt slut.

    Det är just det jag tycker är konstigt varför det bara är så jobbigt på kvällarna/nätterna och inte dagen, hon äter ju inte annorlunda än på dagen eller så.

Svar på tråden Varför sån magknip på kvällen/natten?