Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    halv naken kvinna, fri. täckt kvinna förtryckt ??

    Anonym (Dubbelmoral??) skrev 2014-09-26 19:51:02 följande:

    Varför är det så att när en kvinna klär sig i kort kjol och Bh nästan då är det hennes kropp hon får göra som hon vill MEN om hon vill täcka sin kropp och ha sjal eller burka då är det ståhej om att hon är tvingad eller förtryckt.. Sorry men whatsup with that? Ska man inte Låta alla människor göra vad dem vill med sin kropp? Jag tycker det är dubbelmoral, hur ser ni på det?


    Kanske för att det ena står i en regelbok vars regler insupits av personen med modersmjölken, medan den andra fostrats till fritt tänkande i ett samhälle där ingen regel finns som säger att kort eller lång kjol är bättre/sämre.
    Ser du inte skillnaden är du blind.
    Nej, det finns ingen dubbelmoral i att resonera annorlunda i så vitt skilda fall.
  • Tom Araya
    Anonym (jepp) skrev 2014-09-27 17:58:34 följande:

    Jag tror att bägge är lika förtryckta. Även om den täckta kvinnan har ett kanske mer konkret tryck på sig att klä sig som hon gör så så är den halvnakna kvinnan lika mycket ett offer för strukturer. 


    Är vi alla offer för struktur, oavsett hur vi klär oss? Om inte, vad gör skillnad?
  • Tom Araya
    Anonym (Bara frågar) skrev 2014-09-27 18:33:03 följande:
    "...strunta i vem som valt vad någon annan ska ha på sig..."

    Ingen av oss får vara klädd hur vi vill, ingen.
    Om jag nån gång skulle få för mej att jag skulle ta på mej en riktig sexig och färggrann klänning skulle jag få ett straff, ett socialt straff, omedelbart.
    Beskriv närmare, vad, hur, när och av vem?
  • Tom Araya
    Anonym (skam) skrev 2014-09-27 21:54:03 följande:
    Ha respekt för andras religioner, du skulle säkerligen bli utskälld om du sa samma sak om Buddha eller liknade, men just för att det är islam så är det okej att håna.
    Du menar att vi ska visa samma tolerans för avvikande som religiösa visar mot detsamma inom de egna leden, släktingar mm?
  • Tom Araya
    Anonym (varför) skrev 2014-09-28 16:22:31 följande:
     När jag var studerade på grundskola så blev jag tvingad av lärare att ta av mig mössan inomhus. varför?
    Av den enkla anledning att friheten att klä sig som man vill inte gäller på alla platser och vid alla tillfällen.
  • Tom Araya
    Mandel skrev 2014-09-28 08:39:33 följande:

    Finns det inget mellanläge?

    Alla vi som är mitt emellan heltäckande och halvnaket. Är det inte vi som är i majoritet? Är inte det den normen som vi vill att de flesta kan följa? Den mallen som vi ska passa in i?

    Man behöver ju liksom inte kasta burkan och ta på sig minikjol och magvisartröja för att visa att man är fri, det räcker med att man tar av sig slöjan, tar på sig ett par byxor eller kjol som är minst knälång och en vanlig tröja. Fungerar utmärkt med polotröja om man vill det.

    Det handlar liksom inte om kläderna/tygerna i sig utan om friheten att själv kunna välja. Att kunna gå utanför dörren i vilka kläder som helst utan att bli stenad/utesluten ur församlingen/hånad/slagen av sin make eller pappa/bror osv.
    Vill jag ha burka ena dagen ska jag kunna ha det likväl som jag nästa dag kan ta på mig jeans och skjorta. Ingen annan religiös åskådare ska döma mig för det.


  • Tom Araya
    Holabalola skrev 2014-09-27 20:55:43 följande:
    Tack, intressant läsning, visst det är en ålderdomlig syn, men som vi vet så ska alla åsikter respekteras i en demokratisk stat vare sig vi gillar dem eller inte. (om de inte direkt bryter mot någon lag)
    Detta borde bryta mot den lagstadgade religionsfriheten vi har.
  • Tom Araya
    Anonym (Aah du) skrev 2014-09-28 16:35:04 följande:

    Det är ingen som tvingat på någon religion, den Sanna islam tvingar inte någon till att bli

    Muslim, alla har en egen vilja, sen vad som

    Görs av muslimer behöver man inte blanda ihop med själva religionen, muslimer är

    Inte perfekta, men det har inget med islam

    Att göra, det påstås att man inte har något val så fel!! man väljer islam, sedan agerar man i enlighet med det, det är en livstil inte ett ord som man uttalar! det är det som skiljer islam från andra religioner, det är även därför många i västvärlden störs sig på islam, de vill att det ska vara som kristendomen allt ska finnas i hjärtat, trots att man måste praktisera en massa som kristen med, de vill inte att de ska praktiseras i praktiken, det ska inte synas utan det ska finnas i hjärtat eller hur? fast näe islam är både tal och handling. Kunskap är makt, de flesta i den här tråden har bara massa fördommar att komma med, ingen har något konkret! Man lär sig inte islam i media och inte i tidningarna! och om man inte är uppriktigt när man frågar, är det ingen ide att diskutera,


    Du föds som muslim som avkomma till en muslim enligt Islam, du fostras som muslim direkt från barnsben, för pojkar även märkning för livet....var har du valfriheten någonstans?
  • Tom Araya
    Anonym (Muslimah) skrev 2014-09-29 22:01:12 följande:
    Då har dom grovt missuppfattat sin religion. Koranen är nedsänd som vägledare till människor.surat al-baqarah 2:185-186.

    Ingen vet vart vi hamnar efter döden. En person som bär slöja behöver inte per automatik vara en bättre muslim än hon som inte bär den. Om man läser Koranen står det att Gud rekommenderar kvinnor att täcka sig, alla tolkar det inte som att man ska bära slöja på huvudet. Det är en tolkningsfråga. Jag tolkar det som att kvinnor ska täcka sig.

    Det finns inget dödsstraff som människan känner till i att inte täcka sig. Det står inte att Gud kommer behandla kvinnor annorlunda huruvida vi täcker oss eller inte. Vill du hänvisa oss den koraners där detta står?

    I varje kapitel Koranen besitter (utom en) börjas det med "I Guds, den nåderikes ,den barmhärtiges namn".

    Surat Az-zumar 39:53, Där står det att Gud förlåter alla synder, han är den ständigt förlåtande, den som ständigt visar barmhärtighet.

    Så ja, tala om för dina muslimska vänner att läsa sin heliga skrift Koranen.
    Till att börja med kan ingen hävda att någon text är en garanterad sanning om Guds budskap.

    För det andra så tolkar folk texterna olika.

    För det tredje vet ingen vilka råd och uppmaningar profeterna givit om de hade levt idag.

    För det fjärde borde DU uppmana DINA muslimska vänner att läsa Koranen, för uppenbarligen lever många muslimer inte som du, resonerar som du, tolkar Koranen som du och någon av er borde ha fel, om man nu ens kan hävda att någon har rätt...
  • Tom Araya
    asta66 skrev 2014-09-30 18:11:19 följande:
    Och om man har en tro så borde alla tolka den mer olika. Eller har man imamen tro?
    Jag förstår inte frågan....
  • Tom Araya
    asta66 skrev 2014-10-01 07:35:28 följande:
    Många av dessa kan inte själva koranen utan det är imamen eller nån annan som tolkar den. Och säger vad som gäller. När det gäller kristna som har en stark ledare som säger att så här är det. Då brukar vi kalla det en sekt.
    Det stämmer nog rätt ofta, tyvärr. Hur stor andel muslimer kan arabiska, eller läsa överhuvudtaget?
  • Tom Araya
    Anonym (Lina) skrev 2014-10-02 09:28:43 följande:
    Islam har massa sekter, 73 st och endast en av de är den riktiga islam, så allt som hörs och ses är inte islam. bra att känna till!
    Berätta gärna mer och vem som avgör vad som är "riktiga Islam"?
Svar på tråden halv naken kvinna, fri. täckt kvinna förtryckt ??