Inlägg från: Anonym (Angelica) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Angelica)

    halv naken kvinna, fri. täckt kvinna förtryckt ??

    Baharna skrev 2014-09-29 06:33:26 följande:

    Sant...Islam kanske inte tvingar någon till något men ofta gör muslimer det. Många muslimer jag träffat vet inte så mycket om islam faktiskt. Jag har oftat rättat folk i diskussioner. Det är förresten en himla massa mobbning muslimska kvinnor emellan. Märker ofta att det är kvinnorna som pressar varandra mer än vad männen gör.

    Muslimah..du frågar varför någons frihet sitter i kläderna...men det är ju precis samma sak som du säger själv. Din frihet sitter i att täcka dig.
    Låt folk klä sig som de vill. Täckta eller inte. Folk analyserar för mycket. På mitt jobb är nästan alla muslimska kvinnor täckta (förutom ansiktet) men alla indiska kvinnor är inte täckta men ingen diskuterar det för det är inte intressant. Vi skiter i vilket helt enkelt.

    Vidare tycker jag att det vore bra om folk i Sverige visste att det finns olika versioner av islam och att den som ofta sprids i Sverige är en extrem saudisk version som inte accepteras av många i arabländerna. De hånar saudiernas tolkningar. När en svenska konverterar i Sverige går hon ofta till moskeer som sponsras av Saudi och som har imamer som är lärda enligt den läran...sen ger sig denna konvertit ut på nätet och diskuterar islam och helt klart får denne person islam att framstå som galet. Säger inte att trådstartaren eller muslimer i den här tråden följer denna versionen men det är VÄLDIGT vanligt i Sverige.

                                         God morgon!


    Måste bara fråga är du muslim? Och vad är det saudi gör som du tycker är oislamiskt ?
  • Anonym (Angelica)
    Rikard skrev 2014-09-29 09:13:23 följande:
    Frihet är att välja själv.
    Om en gud bestämmer över dig är det inte längre frihet.I alla fall inte om någon på fullt allvar tror att den där guden existerar.
    Om en gud hotar dig om du inte lyder guden är det extremt långt frihet.
    Hot är inte frihet. Hot är tvång. Även om den som hotar är något slags gud.

    Detsamma gäller om det är en make eller samhället som bestämmer över hur du ska klä dig.
    Som muslim tror vi på fem pelare Att Allah är en och den ända värdig att dyrkas, vi ber 5 ggr per dag till Allah (på arabiska, med en viss ritual) vi ger zakat dvs att man som muslim måste ge 2.5 % av sina pengar till fattiga. vi fastar ramadan. Vi besöker mecka (den som kan) vi tror på ytligare 6 pelare, att Allah skapat allt mellan himmel och jord, tron på änglarna ( Gabriel, Mikael mm ) tron på böckerna dvs skrifterna som sändes till David (zabur) vi tror på Torah som sändes till Moses vi tror på evangeliet som sändes till Jesus och sist men inte minst tror vi på Koranen som sändes till Mohamed. Tron på ödet, (det goda och det onda) och tron på den sista dagen (domedagen)

    Detta är islam, om du tycker att vi dyrkar någon som inte existerar, det återstår att se! om det är så att jag har fel, då har jag inte förlorat så mycket, men är det så att jag har rätt, Oooh jaaa då äre shame on you,! Svårare än så är det Inte, gör ditt och vi gör vårt, sen får vi se när tiden är inne, vem som

    Biter sig i läppen. Men tills dess, sköt ditt!! och lev ditt liv som du vill leva den, du är

    Fri!!
  • Anonym (Angelica)
    Rikard skrev 2014-09-29 20:02:45 följande:
    Jag vet att ni tror på än det ena än det andra, men vad har de saker du räknar upp nu med frivillighet att göra?

    Frågan är om er gud hotar er med något slags straff om ni inte följer er guds regler.
    Om guden hotar med straff så är det inte längre tal om frivillighet.
    Hot och frivillighet hör inte ihop!
    Är du emot religion eller är du emot just islam, för alla religioner predikar om samma sak, nämligen helvetet och paradiset! Om du inte visste det. du kanske inte är ett stort fan av religion alls eller så är du bara islamofob?
  • Anonym (Angelica)

    Muslimah, Då frågeställaren inte söker kunskap utan vill debatera, så tycker jag vi lägger ner det är inte från islam att debatera i onödan. Det är bättre att vara tyst.

    [svaret är nyckeln till ondskan, att vara tyst med den okunnige eller den dumme är en ära och likaså skyddas ens heder, ser du inte hur man fruktar de tysta lejonen och jagar iväg den skällande hunden ] aash- shafii

Svar på tråden halv naken kvinna, fri. täckt kvinna förtryckt ??