• KiaL

    Varför parkerar ni som inte har barn på familjeparkeringen?!

    För att folk är lata och egoistiska helt enkelt.. Att familjeparkeringarna finns är toppen då det oftast är ganska bökigt att lyfta barn, barnvagnar och barnstolar utan att ha gott om plats.

    Det är också mycket för att slippa att råka slå upp bildörren i någon annans bil. Men detta svider tydligen i ögonen på alla de som behöver ställa sig på en vanlig parkering som alla andra.
    Och visst det är inte förbjudet att stå  på en familjeparkering utan barn men jag tycker det hör till rent hyfs att låta bli.

  • KiaL
    Anonym (fjant) skrev 2014-09-30 22:54:53 följande:
    Frågar dig med: Är det inte mer egoistiskt att som småbarnsförälder hävda sin ensamrätt till extra utrymme? Att det bara är de som har det bökigt annars?
    Hur kan det vara det? De flesta familjeparkeringarna är utmärkta med en symbol eller skylt för just familjer med barn. 
    Det handlar inte om ensamrätt. Det handlar om att underlätta för sig själv OCH för de runt om.

    Och med det menar jag nu inte att de som tex. har rullstol eller rullator inte får/ska parkera där. Det finns alltid undantag. 

    Men vad är grejen med att som ensam person i bilen med normalstor bil stå där bara för att man tycker om och ha utrymme när man öppnar dörrarna eller ska packa in matvaror.?

    De flesta verkar ju klara av det i en vanlig parkeringsruta.
  • KiaL
    Anonym (belzebub) skrev 2014-09-30 23:06:36 följande:
    Vänta tills du ska hjälpa en gammal människa ur bilen.. Då är ungar och barnstolar en ren barnlek.. Då behöver du utrymme för bildörren.. Du måste själv stå där och stödja så den gamla ej faller.. Eller blir yr för att den reste sig fort...

    Men du kommer dit..
    Om du läste vidare så har jag också skrivit just det. att det finns undantag. Äldre och rullstolsbundna som har svårt att röra sig behöver också mer plats. 
    Men friska unga fullt fungerande människor utan barn behöver inte en familjeparkering.
  • KiaL
    Anonym (fjant) skrev 2014-09-30 23:07:28 följande:
    Så det finns undantag? Alla som parkerar där utan barn ÄR inte lata och egoistiska trots allt? Då kanske du inte ska skriva det heller.
    Med undantag menar jag nu inte fullt friska och fungerande människor som helt enkelt bara tycker det är bekvämt med en större plats.
  • KiaL
    Anonym (ghjkl) skrev 2014-09-30 23:13:36 följande:
    Det kan vi nog enas om, både barnfamiljerna och de som inte har barn, för att vilja stå närmast handlar ofta om lathet och bekvämlighet.

    Det finns folk som har behov av att stå nära såklart, barnfamiljer hör dock inte dit!
    Nu handlar det väl egentligen inte så mycket om att de är närmast utan mer om att de är större och gjorda för just barnfamiljer som behöver större plats att ta sig in och ur bilen med barn, vagnar och dylikt.

    Finns ju liksom en anledning att de platserna finns och är märkta med familjeparkering.
  • KiaL
    Anonym (ghjkl) skrev 2014-10-01 00:00:53 följande:
    Nu är det ju så att de ligger närmare och det är ju därför folk parkerar där, låg de längre ifrån så skulle inte människor parkera där.
    Vagnen tas väl ut bakifrån? behöver du extra stort utrymme för det? nä, de argumenten håller inte.
    KiaL skrev 2014-09-30 23:46:05 följande:
    Om du läste vidare så har jag också skrivit just det. att det finns undantag. Äldre och rullstolsbundna som har svårt att röra sig behöver också mer plats. 
    Men friska unga fullt fungerande människor utan barn behöver inte en familjeparkering.

    Gäller inte det friska människor med barn också?
    Nej eftersom platserna är just till för människor med barn.. hur svårt ska det vara?

    Nu är förvisso mina barn stora så jag slipper allt bök med småbarn när jag ska handla.  Men varför ska det vara så svårt att låta barnfamiljer få lite extra plats på parkeringarna? Är det avundsjukan som spelar in?

    På en vanlig parkering kanske det finns runt 10 extrastora platser och många fler vanliga. Dessa vanliga brukar inte alla ligga flera hundra meter från ingången. Några ligger ju nära också så varför grina om saken.

    Det finns ju handikappsplatser av en anledning och det respekteras så varför inte låta några av de barnfamiljer som måste ge sig iväg och handla få det lite lättare att kliva i och ur bilen.

    Det underlättar ju också för de som står bredvid. Mindre risk för skador från bildörrar mm.

    Allt handlar bara om missunnsamhet. Hur svårt ska det vara för en fullt frisk singelperson att använda en vanlig parkering?
  • KiaL
    Anonym (ego) skrev 2014-10-01 01:11:28 följande:

    Finns bara fullt friska singelpersoner och föräldrar med små barn? Inga andra? Du kan inte se att någon annan kan bli mycket hjälpt av lite extra utrymme? Och är det inte då lika mycket missunnsamhet att inte låta dem få det?


    Platserna är ju till för just barnfamiljer. Hur många andra personer mer än kanske rörelsehindrade eller äldre som inte då har handikappstillstånd finns det som behöver just dem? Tror det handlar om ren bekvämlighet/lathet... Finns ju faktiskt en anledning till att platserna är i första hand för barnfamiljer.
Svar på tråden Varför parkerar ni som inte har barn på familjeparkeringen?!