Inlägg från: Jennie med ie |Visa alla inlägg
  • Jennie med ie

    Varför parkerar ni som inte har barn på familjeparkeringen?!

    Anonym (Arg!) skrev 2014-09-29 16:43:35 följande:
    Detta irriterar mig så sjuuuuukt mycket!! Folk som utnyttjar dessa parkeringar som dessutom ibland inte ens har barn med sig?! Då ska en annan behöva ställa vagnen bakom bilen där andra bilar kör när man ska lasta in barnen i bilen samt varorna där de finns risk att bli påkörda! Och ni som klagar på att det är för långt att gå för ni har ont eller vad som helst får fixa handikappstillstånd om ni inte är kapabla till att gå!
    Dels är ju handikapplatserna i regel väldigt få, betydligt färre än familjeparkeringarna, och dels är det liksom inte sådär lätt att få ett tillstånd.
  • Jennie med ie

    Jag använde i princip aldrig familjeparkeringarna när sonen var liten, jag kände inte att jag hade större behov av dem än de flesta andra. En av de få gånger jag gjorde det blev jag högljutt och mycket irriterat minst sagt ifrågasatt av en kvinna när hon såg mig vid bilen utan barn. Det var bara det att barnet då befann sig inne i affären. Jag kanske ska vara tacksam för att hon inte tillhörde "jag repar bilen om jag inte ser barn eller bilstol"-gruppen?

  • Jennie med ie
    Jennie med ie skrev 2014-09-30 07:52:39 följande:

    Jag använde i princip aldrig familjeparkeringarna när sonen var liten, jag kände inte att jag hade större behov av dem än de flesta andra. En av de få gånger jag gjorde det blev jag högljutt och mycket irriterat minst sagt ifrågasatt av en kvinna när hon såg mig vid bilen utan barn. Det var bara det att barnet då befann sig inne i affären. Jag kanske ska vara tacksam för att hon inte tillhörde "jag repar bilen om jag inte ser barn eller bilstol"-gruppen?


    I gengäld använde jag eller den andre person som körde en familjeparkeringsplats ett par gånger efter att jag genomgått en större bukoperation och under en begränsad period var något rörelsehindrad och behövde extra svängrum för att ta mig i och ur bilen. Har jag dåligt samvete för det? Inte alls. Och nej, man får inte handikapparkeringstillstånd för sådant.
  • Jennie med ie
    Anton Chigurh skrev 2014-09-30 11:22:57 följande:

    Är det ledigt på FAMILJEPARKERINGEN....så ställer jag mig där. Har jag barn ??? Nä.

    Jag ställer mig på FAMILJEPARKERINGEN ändå. Bryr jag mig om rabiata dönickar ??? Nä.

    Jag ställer mig där jag känner för, så länge jag inte bryter mot svensk grundlag.

    Gissa varför. 


    För att du är en douchebag, tydligen.

    Förresten. Toaletter med handikappskylt - bara tillåten för rullstolsburna?
  • Jennie med ie
    Anton Chigurh skrev 2014-09-30 11:34:55 följande:
    Jag skiter på toaletter med handikappskylt. Har hänt mer än en gång. Det känner jag på mig att du också har gjort, Jennie, du förefaller mig vara en synnerligen vettig mänska, å så är hygienen i allmänhet bättre på just dom skethusen.

    Och ja, jag somnar med rent samvete. Varje kväll...Glad

      
    Fina flickor skiter inte. 
  • Jennie med ie
    Anton Chigurh skrev 2014-09-30 11:41:57 följande:
    Visst fan, så var det...

    Låt oss istället säga att du har begagnat samma typ av inrättning som vad jag har, i vilket syfte låter jag vara osagt, förmodligen för att kolla om kajalen behövde bättras på.

    Ha en fortsatt riktig skön dag, JennieSolig
    Korrekt
  • Jennie med ie
    Flygfotogen skrev 2014-09-30 16:32:13 följande:

    Får jag ställa mig på familjeparkeringen om jag har med mig min enbente kusin? Min yra mormor med rollator? Min farfar med stela ben som har svårt att ta sig i och ur bilen? Som bilförare har jag ju inget handikapptillstånd för dem precis och de ingår i min familj?

    Eller är det bara om man har en familj med barn under en viss ålder?


    Jag tror det är om ni är en i byxor + en i kjol + en barnvagn. I alla fall när skylten ser ut såhär.
    cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2075426/images/2010/familjeparkering_100099869.png
  • Jennie med ie
    Flygfotogen skrev 2014-09-30 16:39:29 följande:
    Det är alltså bara om man har ett barn i liggvagn?
    Vagnen är nog det viktigaste.
  • Jennie med ie
    Anonym (parkering) skrev 2014-09-30 18:08:55 följande:

    Hänsynslösa Sverige gäller inte bara på parkeringar utan överallt. Störst och tuffast går först i alla lägen. Men en dag kan det drabba den som tror sig vara tuffast.


    Vem är då de hänsynslösa? De som ställer sig på en extra bred plats för att de av någon annan orsak än barn i bilen ser sig behöva det? Eller de med barn som anser sig ha ensamrätt på de platserna?
  • Jennie med ie
    sofhia skrev 2014-09-30 23:56:17 följande:

    Om dom ligger längst bort på parkering blir dom ju inte så attraktiva för övriga människor och barnfamiljerna får ha dom i fred.


    Det antagandet bygger på att alla andra ställer sig där för att ha så kort väg som möjligt att gå. Men det är inte så. Just det faktum att de är bredare ligger bakom i många fall.
  • Jennie med ie

    När jag hade svårt att ta mig ur bilen utan hjälp och utan att öppna dörren mycket såg jag nog ut som en "ung frisk singelperson" när jag väl klivit ut och fått en vagn. Just sayin'...

  • Jennie med ie

    Precis. Jag hade under en begränsad period begränsad rörlighet och extra utrymme kring bilen gjorde min självständighet större. Inte skulle jag få ett handikapptillstånd för det. Med all rätt, tycker jag, utifrån resurser och kostnader och handläggningen skulle dessutom inte vara klar förrän jag var mer eller mindre återställd igen. När det gäller kroniska sjukdomar som går i skov t ex kan jag tycka att det borde vara enklare att få intyg men jag vet att det inte är så i praktiken.


    LaFontaine skrev 2014-10-01 12:59:49 följande:

    Det är inte ett problem om man är gravt funktionsnedsatt och inte klarar sin vardag annars. Om man däremot är det I PERIODER får man helt enkelt inte något tillstånd. Lika lite som man får ett tillstånd för att man går på kryckor en månad eller för att man opererat ett knä. 


  • Jennie med ie

    Det skrivs om hänsyn och respekt. Men många menar tydligen bara hänsyn till och respekt för just föräldrar med små barn. Lite väl begränsad hänsyn...

  • Jennie med ie
    todo nada skrev 2014-10-01 13:41:08 följande:
    Ska man sitta och tycka människor är dumma i huvudet istället för att dom inte fattar att personen har ett osynligt funktionshinder?
    De är inte dumma för att de inte förstår att man har ett osynligt funktionshinder. Däremot om de kallt utgår från att man INTE har det eller av annan orsak har svårt/omöjligt att stå eller flytta sig eller sitta på ett visst ställe och därför redan från början utgår från att man är lat/egoistisk/hänsynslös... då är de rätt dumma.
  • Jennie med ie

    Läste du riktigt vad jag skrev nu? D v s att man är dum om man kallt utgår från att personen INTE har funktionshinder eller annat som gör det svårt/omöjligt att resa sig , flytta sig eller sitta på ett särskilt ställe och därför _redan från början utgår från att h*n är lat/hänsynslös/egoistisk_... Jag skrev inte att man skulle utgå från ATT alla har osynligt funktionshinder.


    todo nada skrev 2014-10-01 13:59:04 följande:

    Man kan ju inte gå runt och utgå från att varje människa har osynliga funktionshinder.

    Det finns majoriteten och undantagen, och tyvärr är majoriteten av mänskligheten frisk, och det finns undantag med tex osynliga funktionshinder.

    Att människor som inte ser ett osynligt funktionshinder inte är "dumma i huvudet" var precis det jag försökt framföra ett tag nu.. Man tror en sån sak är självklar, tills man loggar in på familjeliv..


  • Jennie med ie

    Jag ser det som självklart att helt enkelt utgå från att den som inte reser sig/flyttar sig och som säger nej helt enkelt om frågan ställs har en anledning till det.

Svar på tråden Varför parkerar ni som inte har barn på familjeparkeringen?!