• passo

    pergo&ägglossning

    Hej har ätit pergotime och är inne på dag 16 idag. Enligt gyn finns en äggblåsa som borde släppa inom några dagar. Jag har tagit ett äl test idag, sånt med ribg=inte i närheten blinkande gubbe=ökad chans glad gubbe=äl.
    Mitt visar rund ring.. är inte det lite konstigt? Gyn trodde att det skulle släppa inom 1-2dgr..

  • Svar på tråden pergo&ägglossning
  • Jag är bara jag

    Ibland tar det lite tid för äggen att släppa. Jag fick äl dag 22 en gång trots väl synlig blåsa dag 11! Fortsätt testa,sexa ändå. Med Pergo fick jag äl dag 18,senare än vid vanlig äl.

  • passo

    Oj så pass sent alltså..tack va bra att du varit i lite samma situation. Kan jag pysta ut länge. Tack!

  • Jag är bara jag

    Har man blåsor som passerat 10 mm släpper de ägg,men ibland dröjer det tills de är uppåt 30 mm-och då tar det lite tid. Huvudsaken man har äl! Glad

  • passo

    Ja jag har inte fått igång äggstockarna och mensen sen mitt första barn. Därav pergotimen för att "kicka" igång det igen.

    Jag ska testa varje dag, men de är ju så satans dyrt. Nästan 400 spänn för 10st! Haha men det äre värt!

  • passo

    Sådär nu är den blinkande gubben här! :) frågan är nu.. låt säga att den imorgon visar en fast gubbe vilket är det bästa.

    Bör vi ha sex då också, även om vi har sex idag..eller ska vi vänta till lördag?

  • passo

    Har läst och hört att det kan vara bättre att köra varannan just för spermierna. Men det kanske är myt?

  • engsan

    Hej Passo!

    Mina erfarenheter efter måååååånga ägglossningtester:

    Första dagen man tar stickan visar den alltid bara den runda ringen. Det för att den inte har något att jämnföra med. Men om nivåerna ökat så ändrar den till blinkande gubbe eller fast gubbe vid nästa test.

    För mig så har det hänt en gång att den fortsatte blinka i flera dagar, nästan 10 dagar för att vara exakt och den slog alltså aldrig om och jag slutade testa. Min läkare sa att det antagligen inte blev någon ägglossning.

    Jag äter pergotime för att få ägglossning och vi föröker få barn. Har försökt i flera år och det har blivit många tester. Testar jag vid rätt tidpunkt i cykeln och OM det blir ägglossning visar den oftast rund ring första testdagen sedan ofta två dagar med hög fertilitet och sedan slår den om till max.

    Går hos en specialist på grund av att jag har pcos och hypotyreos och får alltså pergotime.

    Hon säger att samlag är alltid bäst för spermier varannan dag även om man inte har dåliga spermier. Dom blir bättre med en dags vila. Att vänta flera dagar är inte heller bra säger hon. Varannan = bäst!

    Har blivit gravid två ggr nu på ett halvår men slutat med ma båda ggr.

    Lycka till med testandet!

  • passo

    Tack för ditt långa svar, jag hoppas att ni får det barn ni önskat snart!

    För mig blev det en rund ring kanske 4 dagar, nu blinkande. Jag ska köpa nytt paket idag och testa ikväll..

    Jag har använt mig av äl test tidigare men då bara rund ring lr glad gubbe. Dessa kändes "bättre" men nu bli jag osäker.

  • engsan

    Jag hag har avslutat en pergokur i lördags.

    Ska i morgon och gör vul. Men har bestämt mig för att inte göra några ägglossningstester nå mer. Blir så nojig och de är så dyra. Hittills har det stämt det läkarn räknat ut ( när ägglossning ska ske) och när testerna gett utslag. Så nu litar jag på att det stämmer å lägger testerna åt sidan.

Svar på tråden pergo&ägglossning