• balrog88

    Hur kan det ta så lång tid innan de väcker åtal?

    Anonym (jag som är ts) skrev 2015-02-24 16:13:36 följande:
    Oj, vilken slump att jag råkade se inlägget, har bytt användare. 

    Jag har för mig att åtal väcktes någon gång i mitten av november men rättegången var inte förens i slutet av januari, tog väldigt lång tid. Precis allt tog längre tid än vad dom sa till mig men det behöver ju inte betyda att det kommer göra det i ditt fall. 

    Hoppas du slipper vänta så länge, så skönt när det bara var över. Menar inte att skrämma dig men såna förhandlingar är offentliga och  i vårt fall var det en hel skolklass där, proppfullt. Gjorde mig så ledsen. Det kändes så privat, så satt dom där och lyssnade.. :(. Men det gick ändå bra alltså,man tänker inte riktigt på det när man sitter där.

    Hela grejen var dock inte så jobbig som man tänkte sig innan. Hoppas det gå bra för dig!
    Hur gick det? Blev det en fällande dom? Har du fått hjälp att gå vidare?
  • balrog88
    Anonym (sorgligt) skrev 2015-03-03 13:12:20 följande:

    Detta är så sorgligt att läsa. Jag har tyvärr inget råd att ge dig, det är en fruktansvärd situation du befinner dig i. Och så vidrigt för dina nära och kära, som vet vad som pågår, men inte kan göra något

    Jag känner en kvinna som är i en liknande situation, dock så har det aldrig väckts något åtal, trots att polisanmälan gjorts vid ett par tillfällen från utomstående. Hon är för rädd för att berätta sanningen. Hon tror att det kommer att bli värre då, att han kommer att döda henne och barnen, (det är hans biologiska barn). Jag tror att han är kapabel till det också.

    Ibland när jag tänker på henne och barnen, och hur hon pga av att hon valde fel man, får leva i ett helvete på jorden, så får jag tårar i ögonen. Jag känner sådan vanmakt, önskar så att jag kunde hjälpa henne.

    Jag vet inte vad man kan göra i en sådan situation, men jag kan säga att min allra högsta önskan är att han råkar ut för något. En olycka eller ett överfall, som lämnar honom handikappad och oförmögen att misshandla någon eller ens försvara sig själv. Det vore det bästa av allt för då skulle han aldrig mer kunna skada någon.


    Gör en orosanmälan till socialtjänsten. Barn ska inte behöva växa upp så.
  • balrog88
    Anonym (sorgligt) skrev 2015-03-04 09:11:28 följande:

    Det har gjorts flera orosanmälningar och mamman har blivit kallad på möte dit vid flera olika tillfällen. Men hon har lyckats övertyga dem om att allt är bra varje gång.

    Jag tror att det enda som kan rädda dessa barn är att fadern råkar ut för en olycka.


    Fast då är ju mamman lika ansvarig för att barnen tvingas växa upp så, hon försöker ju inte ens skydda barnen? Hur reagerar omgivningen på detta?

    Kan / vågar du inte påtala för Soc att mamman ljuger?
  • balrog88

    Det är ganska få som är kapabla till dödligt våld och ännu färre som är kapabla att mörda sina egna barn. Det handlar om en liten grupp gravt störda förövare, inte random misshandlare eller partnerstalker.

    Våld i nära relationer är (tyvärr) mycket, mycket vanligare än så, trots att de flesta människor inte är våldsamma. Men dödligt våld är tack och lov ovanligt om man inte umgås i grovt kriminella kretsar eller dylikt.

    Men om kvinnan och barnen i det här fallet har haft sån otur att det troligen handlar om en så pass störd man, finns kanske ingen annan utväg än att ta lagen i egna händer. 

    Det finns sätt. Du har ju själv gått och grunnat på "olycka"...

  • balrog88
    Afrikaslilja skrev 2015-03-04 13:53:21 följande:

    Hur vet man vad en våldsam sambo/man är kapabel att göra? Jag blev själv biten i ansiktet när jag låg i sängen och sov. Jag var då övertygad om att han skulle ha ihjäl mig. Han bor inte längre kvar, men jag har gjort anmälan som med stor sannolikhet går till åtal snart. Jag tror det gömmer sig en del psykopater i dessa män, och då kan det bli livsfarligt.


    Säker kan man aldrig vara. Det kan man inte gällande mannen på gatan heller.

    Skillnaden är dock att du har lämnat och anmält. Att stanna kvar och t om ljuga för Soc är däremot inte att skydda sina barn, även om kvinnan kanske tror det.

    Ärligt, ska barnen behöva växa upp så? Finns det verkligen inget annat alternativ? I Sverige? 
Svar på tråden Hur kan det ta så lång tid innan de väcker åtal?