Inlägg från: Common sense |Visa alla inlägg
  • Common sense

    Är du anti SD men vill inte bo i förorten som är invandrartät? varför?

    Tonårsmamman1 skrev 2014-10-13 19:45:56 följande:

    Skulle ju bli väldigt trångt om alla skulle bo i förorten. Man bor på olika ställen för att man föredrar olika saker, vissa vill bo i skogen, andra i innerstan, vissa i villa, andra i höghus. Vissa vill bo smått, andra stort.


  • Common sense
    Isamia skrev 2014-10-13 19:38:44 följande:

    Är du anti SD men vill inte bo i förorten som är invandrartät. Varför?


    Nu bor ju inte alla invandrare i förorter.

    I vår lilla stad har vi ett asylboende med ett par-tre hundra flyktingar. Flertalet av invånarna i vår lilla stad har visat ett stort engegemang för att hjälpa flyktingarna med kläder samt leksaker till barnen. (Jag personligen är definitivt anti SD)

    Själv bor jag i en villa i utkanten av staden därför att jag trivs med att bo i hus och vantrivs i lägenhet.

    Det finns ett liv som inkluderar invandrare även utanför Stockholmsområdet och dess förorter. Kan vara svårt att greppa kanske?
  • Common sense
    mr me skrev 2014-10-13 20:27:16 följande:
     sitta på Familjeliv och skryta om hur du och din familj i den fina villan "hjälpt till" och klanka ned på dem som får ta hand om skiten sedan, när du är klar med ditt ego.
    Pfth. Mitt hus är pyttelitet och jag är singel. Tungan ute

    Inte alla som har hus bor i lyxvillor i "fina" områden.
  • Common sense
    Isamia skrev 2014-10-13 20:50:07 följande:

    Common sense

    Men du vet ändå vad han menar... Åsså finns det självfallet olika slags människor som tar avstånd från SD, i alla "klasser" osv men det är ju typiskt de finare områdena i städerna som röstar minst på SD. Koooonstigt...

    Sedan vill de absolut inte ha sina barn i den invandrartäta skolan då deras egna ska renoveras eller att de inte längre får plats i den fina stadsskolan. Medan det finns gott om plats i den stora skolan i förorten som är jättefin och nyrenoverad... Men nej, deras barn ska minsann inte gå med en massa invandrare!


    Okej då, jag kanske har växt upp priviligerad och därför inte inser hur det är överallt. (Trots att jag faktiskt bott i en av de "sämre" förorterna i Stockholm, men detta var trots allt under en mycket kort tid av mitt liv).

    I vår lilla stad finns det ett gymnasium och ett litet antal grundskolor. Det finns inte så mycket val när det gäller vart barnen från asylboendet ska gå utan de kan hamna på vilken skola som helst.

    Men okej... jag erkänner. Antalt invandrare på skolorna här är förmodligen en droppe i havet jämfört med hur det ser ut i Tensta och Rinkeby. Jag ger mig och gör en pudel.

    Ps. Jag röstade på Miljöpartiet för att jag är en trädkramare älskar natur, djur och tycker att ekologiskt mat borde vara en självklarhet (för alla), och vill att vi jobbar för att det en sag ska bli så.

    Så, nu kan ni sätta in mig ännu djupare i ett fack som de flesta här verkar ta avstånd från. Tungan ute
  • Common sense

    Ber om ursäkt för slarv-stavfelen. I detta primitiva forum får vi ju inte lov att redigera.

    ekologiskt = ekologisk
    sag = dag

Svar på tråden Är du anti SD men vill inte bo i förorten som är invandrartät? varför?