• elyse

    Barnmorskan skrattade åt min rädsla

    Be om en annan barnmorska och gör en lista med dina rädslor att ta med nästa gång.

  • elyse
    Anonym (Trams) skrev 2015-05-22 18:22:36 följande:

    Förlossningsrädsla är ett I-landsproblem. Helt ärligt, i hur många länder tror ni kvinnor ens sitter och funderar på detta, om de ska "våga" föda barn? Barnet är i magen och ska ut och det är inget man kan göra åt det.

    Innan trenden kom, att man fick KS om man var förlossningsrädd, så valde de kvinnor som var så paniskt rädda för vaginal förlossning andra sätt att få barn. Som adoption till exempel. Eller bet ihop och född fram det barn de skapat.

    Jag hoppas du får hjälp ts. Men hjälpen handlar nog inte om att få KS utan att få terapi så att du kan föda ditt barn den naturliga vägen. I mitt tycke är KS för de förlossningar där man måste rädda barnet. Inte för att mamman inte klarar av att föda, det borde man tänka på innan. Och ja, jag tycker nog inte att alla bör bli gravida om man inte klarar av att göra det kroppen är skapt för.


    Man kan vara livrädd i andra länder också, men där finns inga alternativ.
  • elyse
    Anonym (Va?) skrev 2015-06-27 23:17:14 följande:

    Det är därför socialstyrelsen tar hänsyn till samhällskostnader när de skriver riktlinjer. De har ändå inte kommit fram till att det vore mer kostnadseffektivt att alla förlöstes med ks.


    Om alla förlöstes med kejsarsnitt skulle ju alla tiotusentals som arbetar på Förlossningen bli arbetslösa.
  • elyse
    Anonym (Va?) skrev 2015-06-29 10:11:06 följande:

    Fast kejsarsnitt kräver mer personal än vaginal förlossning så man hade väl fått ordna ett vidareutbildning för barnmorskorna. Det hade behövts betydligt fler doktorer.


    Ja, men ska alla barnmorskor då gå en snabbkurs och bli operationssköterskor? För kirurger kan de knappast bli.

    Jag är övertygad om att det ligger så mycket mer bakom Sveriges fasta inställning till vaginala förlossningar. Och en av de främsta är ekonomi.
Svar på tråden Barnmorskan skrattade åt min rädsla