• Anonym (...)

    Ska jag göra mig av med tavlan?

    Mina föräldrar har en vän som är konstnär. När jag var ca 5 år målade han en stor och vacker tavla som han inte fick såld, och inte hade plats för hemma hos sig. Mina föräldrar fick därför "låna" den, och hade den upphängd på sitt kontot (de är egna företagare). Ända sen jag var fem har jag beundrat den där tavlan, och velat ha den själv.

    När jag skulle gifta mig undrade mina föräldrar vad vi önskade oss i present, och det enda jag kunde komma på var den där tavlan. Så de köpte tavlan av sin vän och gav oss den i bröllopspresent. Min pojkvän hade ingen direkt åsikt i frågan, så det var ju mest för min skull. 

    5 år senare skilde vi oss, och tavlan följde självklart med mig till mitt nya boende. Nu, 6 år senare, har jag en pojkvän som INTE vill att jag ska ha kvar tavlan. Enda anledningen är för att det är en bröllopspresent från ett tidigare äktenskap.

    Jag har försökt förklara att denna tavla inte på något sätt påminner mig om äktenskapet, utan att det är ett minne förknippad med min barndom och uppväxt. Att den därför betyder mycket för mig, och att jag tycker den är otroligt fin. Men han vill helst att jag stoppar undan den i förrådet.

    Vad skulle ni ha gjort? Jag vill inte göra mig av med den, och tycker att han överreagerar. Jag hade ju lika gärna kunnat få den i 30-årspresent, men nu kom ju bröllopet först.

    Skulle ni lämna tillbaka tavlan eller ställt den i ett förråd, om ni var i min sits?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-10-19 19:16
    På sitt kontor, ska det givetvis stå.

  • Svar på tråden Ska jag göra mig av med tavlan?
  • Kerubmamman

    Jag tycker inte du ska göra dig av med den. 


    Keruben lyser av intelligensens prakt - Giovanni Pico della Mirandola
  • Dixie

    Eftersom detta är en tavla som betyder mycket för dig och som du fått av dina föräldrar är det klart du ska behålla den - det får din pojkvän acceptera!
    Det är ju inte så att det är ett porträtt av dig och ditt ex! 

  • Anonym (Wildrat)

    Jag hade haft den uppe och om nya karln hade problem med det hade han fått bearbeta det hos psykolog. Du har ett förflutet och han behöver lära sig att hantera det. Du ska inte behöva låtsas att ditt liv började med honom för att göra honom nöjd. Då är han inget att ha.

  • neverpreggo

    Ja. Han överreagerar... Det är som du säger en tavla du ville ha, inget som egentligen blev en gemensam gåva utan mer till dig. Vet dock inte vad man kan göra mer än att fortsätta säga sanningen dvs att den påminner om din barndom, inte äktenskapet. Klart du ska ha din tavla frammeGlad

  • Påven Johanna

    Jag hade ALDRIG gett efter för ett så irrationellt och idiotiskt krav. Aldrig!

  • Stokke

    Jag hade behållit den. Väldigt larvigt av din nya att inte se skillnaden på gåva och gåva.

  • Anonym (...)

    Hans största problem är nog det faktum att jag har varit gift tidigare, och att denna tavla påminner HONOM om det. Jag tycker det är trist att han ska må dåligt när han hälsar på hos mig, och jag vet inte vad fan jag ska göra med tavlan när vi flyttar ihop?! Lite ledsen över detta i-lands-problem..

  • Anonym (...)

    Och han jämför saken med att HAN faktiskt har lagt undan en tavla som hans ex målade åt honom.. Som att det skulle vara samma sak? (Och jag har för övrigt inte bett honom lägga undan den..)

  • Anonym (@)

    När du förklarar för han det du skriver här vad säger han då? Känns konstigt att du ska behöva lämna bort tavlan som funnits så länge. En liten sjuk tanke men om ni hade barn skulle du varit tvungen att lämna bort hen med. Det är materiella ting så det är inget att bråka om.

Svar på tråden Ska jag göra mig av med tavlan?