• Armand

    Vad satsar regeringen på sjukvården?

    I dag presenterar även den nya samarbetsregeringen och Vänsterpartiet gemensamma förslag för att förbättra den svenska hälso- och sjukvården. De flesta som bor i Sverige har en god hälsa. Men det finns problem som behöver åtgärdas för att vården fortsatt ska vara i världsklass. Det handlar bland annat om ojämlikheter i vården, personalbrist och lång väntan på behandling. Vi behöver även stoppa den vinstjakt som pågår inom hälso- och sjukvården. Både för att resurserna ska användas till det de är avsedda för, men också för att kommersialiseringen inverkat negativt på likvärdighet, kvalitet, effektivitet, behovsstyrning och öppenhet.


    Som en del i arbetet med att säkerställa en hälso- och sjukvård i världsklass föreslår vi att hälso- och sjukvården tillförs 1 miljard kronor extra 2015. Regeringen och Vänsterpartiet föreslår också en ökning av antalet nybörjarplatser på utbildningarna till sjuksköterska och barnmorska. Det stärker kompetensförsörjningen. För att öka tillgängligheten i cancervården avsätts dessutom 500 miljoner kronor per år. För att alla barn och ungdomar ska få den medicin de behöver oavsett föräldrarnas ekonomi avsätter vi medel så att personer under 18 år ska få fria läkemedel.


    I vårt Sverige ska kvinnor känna trygghet när de ska föda barn. Därför anslår vi en resursförstärkning till förlossningsvården och kvinnors hälsa.


    En annan stor utmaning är den psykiska ohälsan. Det behövs förstärkt stöd och insatser så att det blir lättare att få hjälp vid psykisk sjukdom. En kommission för jämlik hälsa ska tillsättas, och professionerna ? de som arbetar inom vården ? ska få större inflytande över verksamheten.
    www.dn.se/debatt/vi-satsar-en-extra-miljard-2015-pa-forbattrad-sjukvard/
    www.regeringen.se/content/1/c6/24/83/43/c23414a4.pdf
    Sveriges 2 största sjukhus har ett underskott på en ½ miljard och regeringen talar om en miljard till alla och en del annat.
    Inte lätt att bli klok där men det kommer nog snart.

  • Svar på tråden Vad satsar regeringen på sjukvården?
  • Sensitiveguy

    Meningen i rubriken är grammatiskt felaktig. Vad vill du få sagt?

  • Sensitiveguy
    Armand skrev 2014-10-24 05:10:29 följande:

    Vad?


    Du är hopplös.
Svar på tråden Vad satsar regeringen på sjukvården?