• MEE83

    Vad göra åt cannabisrökande granne?

    Finns inget värre än paragrafryttare. Jag kan förstå om lukten kan irritera men cannabis borde legaliseras. Som tur är är det bara en tidsfråga, alla moraltanter(och gubbar) måste dö ut först bara.

  • MEE83
    Anonym (off topic) skrev 2014-11-02 18:33:53 följande:

    Ts det är bara att ignorera vissa människor, alltid ska dom ha rättigheter och inge skyldigheter och alltid är dom snabba att slänga ut förlämpningar och trams för att sen komma viftande med sina patetiska Ad Hominen kort.

    Missbrukare får lära sig att regler är till för alla och om man inte förstår det så kommer man få ett uppvaknande och även inse att samhället inte är där för att curla dom och att bostadsbolag ger blanka sjutton i hur 'synd' det är om en missbrukande person som stör sina grannar.

    Droganvändare lever i sina egna världar, det går inte göra så mycket åt, du gjorde det rätta och killen får ta konsekvenserna av sitt handlande, han ha brytit mot de regler som han själv har godkänt när han undertecknade kontrakt, att han tydligen inte är kapabel till att bo själv är en sak som inte är ditt problem.
    Låt andra missbrukare gnälla och klaga så mycket som dom vill, det kanske bara är bra att dom får märka att dom inte har något att säga tillom när det kommer till den verkliga världen och att andra människor inte är där för att curla dom.


    Jag hoppas att du inte brukar alkohol. Det är väldigt destruktiv drog som kostar samhället otroliga summor varje år, ca 50 miljarder. Bilolyckor, våldsbrott och så vidare.

    Samhällskostnaden som är förknippat med cannabis bruk går inte att jämföra med detta. 
  • MEE83
    Anonym (off topic) skrev 2014-11-02 19:16:06 följande:
    Det finns inget värre än omogna människor som tror sig inte behöva fälja de regler som övriga samhället följer

    I klarspråk - skriver man under ett kontrakt och samtidigt förbinder sig att följa de regler som finns kan man inte sitta och gnälla sen för att man få ta konsekvenserna, samhället är inte en curlande förälder
    Nej jag håller med, regler skall följas, samhällets hypokritiska inställning till alkohol kontra cannabis kan inte ens de mest skeva och cannabisfientliga individerna förneka dock.

    Och om dom gör det, så kan man avförda dom som just skenheliga hypokriter  tämligen omgående.
  • MEE83
    Anonym (off topic) skrev 2014-11-02 19:37:49 följande:
    1. Nu är det så at tvi har dom lagar vi har i Sverige, dina personliga åsikter angående cannabis ändrar itne att det är olagligt

    2. Sen är det så att har man skrivit under ett kontrakt så har man förbundit sig till de regler och förordningar som finns

    3. Sen vore det intressant at thöra om din inställnign till hotfulla människor, tycker du det är ok att hota och försöka skrämma människor till att inte anmäla, är det ett rättsamhälle du vill ha oavsett vad du tycker personligen om droger?
    1. Så sant som det var sagt, och dessa lagar är hypokritiska i fallet alkohol kontra cannabis. Om man inte inser eller förnekar det så är man per definition en skenheliga hypokriter som kan avfärdas tämligen omgående.

    2. Ja? 

    3. Vad har detta med saken att göra? Dom flesta som brukar cannabis är vanliga medborgare, förvärvsarbetande skattebetalare och följer Sveriges lagar med just det undantag att dom brukar cannabis lite då och då. Dom återfinns inom i praktiken alla yrkeskategorier och i alla socioekonomiska grupper.

    Att du vill klassificera alla cannabis brukare som knarkare är helt ok. Men det handlar ju om att du försöker använda ett ord som är klassiskt negativt laddat för att få dessa personer att framstå i sämre dager.
  • MEE83
    Anonym (off topic) skrev 2014-11-02 20:00:59 följande:
    1. oavsett vad du tycker och kallar dessa lagar så finns dom, du är ju självklart medveten om att dom finns och at tdet finns konsekvenser att bryta mot de regler och lagar som finsn eller hur

    2. Ts granne har skrivit på ett kontrakt han borde alltså vara medveten om vilka regler han har att hålla sig till när det gälle boendet eller hur? Dessa har han antingen ,medvetet struntat i eller så är han inte kapabel att förstå vad han skrivit under och då bör han inte bp själv, oavsett vilket så gäller samma regler som för oss andra även för cannabisanvändare, eller hur?
    Du vet mycket väl vad som menas med punkt 3,

    3. Låt mig försöka igen - tycker du det är ok att använda sig av hot eller försöka skrämma folk att inte anmäla drogmissbrukare som stör sin omgivning. Ställer du dig bakom din menlingsfrändes uttalande till TS? tycker du det är ok?

    Sen är det inte jag som klassificerat det utan SAOL och Läkemedlelsverket, om du vill få en förändring av vad som står i svenska akademins ordlista och hur Läkemedelsverket klaicifcerar preparat förslår jag att du tar upp det med dom,
    1. Ja, och det är tragiskt att våra lagstiftare inte inser att våra lagar i detta fallet är hypokritiska. Detta kommer korrigeras med tiden dock, då dagens unga är betydligt mer rationella när det gäller Cannabis och en framtida legalisering är bara en fråga om när, inte om.

    2. Ja, och det finns betydligt bättre sätt att förhålla sig till situationen än att sätta dit sin granne, man kan ta en diskussion om det, två vuxna individer borde klara av att lösa situationen utan att en tredje part behöver involveras. Funkar inte det kan man påkalla hyresvärd.

    3. Jag tycker aldrig hot är ok.

    Jag bryr mig inte om hur det klassificeras, jag skrev att det är ok att kalla cannabis brukare knarkare. Det är bara ett ord, det blir ett väldigt trubbigt sätt att beskriva en person som brukar cannabis dock eftersom dom flestas definition av vad en knarkare är inte överensstämmer med hur en vanlig cannabis brukare är.
Svar på tråden Vad göra åt cannabisrökande granne?