Inlägg från: Påven Johanna |Visa alla inlägg
  • Påven Johanna

    Är det OK för er partner att fira Nyår utan er?

    Stårschan skrev 2014-10-31 08:38:03 följande:
    Varför skulle man vara "sjuk i huvudet" för att man ser det som självklart att fira storhelger tillsammans med den man älskar mest? Har du aldrig haft en partner som du ser som din bästa vän?
    Jag ska inte svara för "Nevermind" men jag kan svara för mig själv och jag ser min man också som min bästa vän. Men det är - för mig - inte samma sak som att jag måste fira alla högtider med honom, min bästa vän, make och älskare. Jag förstår inte ens vad du menar med det? Firar du alltid ihop med bästisarna, eller vad då?
  • Påven Johanna
    Stårschan skrev 2014-10-31 09:06:54 följande:

    Nja, på sätt och vis, eftersom min man är min bästis Skrattande. Men jag ska inte göra mig dum, för det var ju inte det du menade. Innan honom firade jag i och för sig alltid med bästa kompisen - och eventuella respektivar man råkade ha.

    De som är friare vill gärna beskriva det som att man sitter ihop vid höften när man envisas med att fira storhelger ihop, och nånting ligger det väl i det. I och med att vi är ett etablerat par så skulle jag se det som väldigt märkligt om till exempel bara den ena av oss blev bjuden på exempelvis ett bröllop. Jag skulle också se det som märkligt om någon av oss på eget bevåg förslog att han/hon skulle hitta på något eget just över en storhelg. Kanske är det för att man är ifrån varandra så pass mycket ändå, att man räknar med att få umgås när det är storhelg. Sen är de ju förstås olika viktiga. Jag tror till exempel knappast att någon av oss skulle tvingas åka på jobbresa över påsk, men däremot är det ju mycket möjligt att det skulle hända vid midsommar, sportlov eller någon annan "högtid" som är välkänd i Sverige men som inte är speciell utomlands, och då är det förstås OK att splitta på sig.

    Nyår är väl mittemellan partyhelg med kompisar och uppesittarkväll med familj. Jag skulle tycka att vi hade väldigt märkliga kompisar om de hade tänkt ha nyårsparty utan att bjuda oss som par. Att inte barnen skulle bjudas ser jag inget märkligt med. Men det är väl kanske för att man har blivit äldre och känner att var sak har sin tid. Och tiden för att åka på partyresa ensam utan partner är numera absolut inte över jul eller nyår.
    Ja, för mig får folk förstås sitta fast i vilken kroppsdel de vill. Jag menade bara att man kan ha sin partner som sin bästa vän och ändå inte tycka att det är hela världen eller ens något mer än en bagatell att inte fira alla högtider tillsammans. 
Svar på tråden Är det OK för er partner att fira Nyår utan er?