Inlägg från: Ogago |Visa alla inlägg
  • Ogago

    Feminism blir ämne i skolan

    Vore bättre om dom gav undervisning i ämnet "Jämlikhet" istället för "Feminism".

  • Ogago
    habiti skrev 2014-11-01 01:04:56 följande:
    {#emotions_dlg.djavulsk} feminismen behövs inte i sverige.
    Feminism behövs inte - men jämlikhet.
  • Ogago
    Voodoodoll skrev 2014-11-01 08:38:15 följande:
    www.scb.se/Grupp/valfard/_dokument/A05ST0201_05.pdf

    De största löneklyftorna hittar man i yrkes­gruppen företags­ekonomer, marknads­förare och personal­tjänste­män. Där tjänar män i medel­tal 45 400 kronor i månaden, nästan 9 000 kronor mer än kvinnor i samma yrkes­grupp."

    (Källa: Källa: Inkomst- och taxeringsregistret, SCB)

    www.mi.se/files/PDF-er/att_bestalla/loneskillnader/skillnaden12.pdf

    (Källa: Medlingsinstitutet, myndighet under Arbetsmarknadsdepartementet)
    Det här var intressant och jag ska studera dokumenten.

    Finns det dokument om att kvinnor i vården har sämre lön än män i samma befattning också? Är det så att kollektivavtalet inte fungerar? Att nyutexaminerade med samma betyg så får kvinnor lägre lön än män, enligt avtal?
  • Ogago
    Voodoodoll skrev 2014-11-01 11:35:37 följande:
    Jag har för mig att jag läst att löneklyftorna inte gäller inom vissa vårdyrken samt inom endel lärartjänster, men i samtliga övriga yrken, men det är som sagt bara något jag har för mig att jag läst.
    Så, om jag tolkar dej rätt, yrken med individuell lönesättning kommer kvinnor på efterkälken, men kollektiv lönesättning är den lönemässiga jämställdheten total.

    Hur har det kunnat bli att den individuella lönesättning är så skev? Är kvinnor så pass mycket sämre på att löneförhandla?
  • Ogago
    Nikan skrev 2014-11-03 20:12:41 följande:

    Det är så tröttsamt med alla dessa antifeminister som är lika fullständigt övertygade om feminismens skadlighet som de är okunniga om vad feminism är. 


    Vad feminism borde vara, och kanske var en gång, är inte vad feminism är idag.

    Jag kan inte tänka mej vara feminism eftersom jag står för jämlikhet i första hand.

    När feminismen står för jämlikhet då kan jag tänka mej att kalla mej feminist jag med. Men inte förr.
  • Ogago
    Froststar skrev 2014-11-03 22:15:38 följande:
    Jepp, det är vad de kallar feminism. Rabiata manshatare och en hel publik som jublar. Nej, fy, de är vidriga. Du kan se det här också. Ingen av de superintelligenta här i tråden som maler på om andras okunskap har svarat på vad de hade tyckt om ett skolämne om männens rättigheter eller varför jämställdhet och jämlikhet inte duger utan allt måste utgå ifrån det ena könet. Fast jag har inte förväntat mig något svar. Inte egentligen. Inte från sådana.
    Håller fullständigt med dej!

    Det lustiga i sammanhanget är att få 'normalfeminister' tar avstånd från sådana här manifestationer som videoklippet ovan. Det finns till och med gott om 'normalfeminister' som försvarar sådana yttringar. I 'normalfeminismen' finns det en tradition att försvara alla som kallar sej för feminister, även om dom förespråkar våld och terror.

    Om man tar texten till uppförandet och ändrar alla 'män' till 'kvinnor', dvs gör en attack mot kvinnor istället för att man går till attack mot män, som i föreställningen - då skulle alla kvinnor stå upp som 'en man' och våldsamt kritisera den. Konstigt? Jämlikt? Nej, feministiskt.

    När feminismen börjar stå för jämlikhet så kan jag stå i samma led som dom, men inte nu. Kanske börjar feminismen mogna att innefatta jämlikhet mellan alla människor, men vi är långt från den dagen ännu.
  • Ogago
    Digestive skrev 2014-11-04 17:17:12 följande:
    Tips - om någon informerar om att feminism inte utgör en homogen grupp så betyder alltså den informationen.. att feminism inte utgör en homogen grupp.
    Om inte ens feministerna sinsemellan är överens vad feminism är - hur kan man då ens ta feminismen på allvar? Ett antal människor som tycker olika i viktiga saker kan man inte bygga en -ism på.

    Så vad är feminism? Egentligen? Ingen vet... Inte handlar det om jämlikhet iallafall...
  • Ogago
    Digestive skrev 2014-11-04 18:25:27 följande:
    Säger begreppet "paraplyterm" någonting? Om inte så kolla upp det pronto.

    Wikipedia brukar annars ge en liten nys om saker och ting; sv.m.wikipedia.org/wiki/Feminism

    He, nej - väldigt många vet. Döm inte andra utifrån egen okunskap.
    Okej, "paraplyterm"...

    Så feminism kan betyda precis vad som helst och ändå kallas för feminism. Jo, hörrö, men då betyder ju feminism precis ingenting? Och allt? Samtidigt. Eftersom alla som vill kalla sej feminism inte nödvändigtvis måste hålla med nån annan som också vill kalla sej feminims. Vem har rätt, vem har fel? Alla, båda, ingen. Feminism är inget annat än individuella åsikter, inget mer.

    Har jag tolkat "paraplyterm" korrekt nu då?

    Jag tror mera på jämlikhet, jag...
  • Ogago

    På mej verkar det som du har läst Orwell lite för bokstavligt.

    Så jag frågar dej istället en konkret fråga:
    Är detta feminism:

  • Ogago
    Digestive skrev 2014-11-04 21:43:34 följande:
    Svaren står redan skrivna och hänvisade till. Att inte ha förstånd nog att söka samt förhålla sig till detta i diskussionen - att helt enkelt ignorerar allt och bara babbla på - utgör inte ett argument i sig.

    Höj nivån en smula. Intresset börjar vissna. Vem som helst med en godtagbar läsförmåga, hade vid det här laget förstått att F! tillhör den socialistiska och radikalfeministiska falangen inom feminism. Tycker att mer fokus bör ligga på varför poletten inte trillar ner därborta, än på vidare diskussion.
    I stället för att svara på frågan om dessa blodtörstiga flickor är feminister så framhärdar du att förminska min fråga såsom den är totalt ointressant, och att övergå till rena personangrepp. Feministisk retorik genom att undvika obehagliga frågor eller helt vanlig feministisk härskarteknik?

    Frågan var enkel: Är detta feminism?
    Svaret är enkelt: Endera ja eller nej. Alla andra svar är undvikande av frågan.

    Vill du se klippet igen?
Svar på tråden Feminism blir ämne i skolan