Inlägg från: Voodoodoll |Visa alla inlägg
  • Voodoodoll

    Feminism blir ämne i skolan

    Anno skrev 2014-10-31 13:21:29 följande:
    Vad är det som säger att detta inte är äkta? 
    De borde däremot föra in källkritik som ämne i skolan. Vet inte hur många länkar till skit jag bläddrar förbi varje dag, och upprörda människor som undrar SKA DET VARA SÅHÄR?! Alltså...
  • Voodoodoll
    FiaMedFunkk skrev 2014-10-31 18:44:44 följande:
    Eller bara allmän kunskap om saker och ting. Jag får dagligen veja mig för folk som faktiskt tror på gud eller förljugen historia.
    Nu har vi ju redan historia som obligatoriskt ämne i skolan och på religionen läser man om samtliga livsåskådningar, även ateism.
  • Voodoodoll
    VictoriaJ02 skrev 2014-10-31 20:50:25 följande:

    Okej, jag är kvinna och jag är för jämställdhet. Men jag bejakar också min kvinnlighet och tycker inte att det ska ligga på staten att förklara för oss hur vi ska vara och vilka värderingar eller vilka roller vi ska ha.

    Vissa kvinnor trivs med sin kvinnoroll, andra vill bli brandmän, poliser och ha tunga, traditionellt manliga yrken. Var och en ska få bestämma själv och bara för att ett fåtal feminister väljer att skylla allt på manssamhället eller "patriarkatet" och kräver att alla andra ska ha samma syn på det, så fråntar det inte enskilda människor rätten att få bestämma över vilka de själva vill vara, kvinnor som män.


    Fast det du säger är ju precis det feminismen står för...?

    "Patriarkatet" är ju bara ett ord för att det är män som styr världen, vilket de ju också gör om du ser hur det ser ut över allt i världen. (Presidenter, kungar, påvar, kejsare osv är ju i 99,9% män, kvinnor har ej rösträtt i vidsa länder och ägs av sin make, får stenas, könsstympas, giftas bort, ej utbilda sig, ej säga nej till sex osv osv).
  • Voodoodoll
    FiaMedFunkk skrev 2014-10-31 21:04:19 följande:
    Kanske var det så någon gång. Numera är det mest fördelar för kvinnor och förtryckandet av män som gäller. Tvångskvoteringar är dagens mantra.
    Verkligen inte. Vad är det för slags feminism du läst om? Vilka tycker så?
  • Voodoodoll
    VictoriaJ02 skrev 2014-10-31 21:16:33 följande:
    Ja och då känns det som om feminister i Sverige silar mygg och sväljer kameler. För inte fan bryr de sig ett skit om t.ex. muslimska kvinnor som förtrycks. Tvärtom försvarar de ju deras "rätt" att få vara just förtryckta! Tycker det är ett sånt hyckleri så man finner inte ord. Svenska män är svin typ. Jag lever med en svensk man och han är den finaste jag vet. Känslig, ödmjuk och kramig och gosig. Jag vill inte ha någon annan än honom. Därför kan jag inte låta bli att tycka synd om svenska män då de ständigt utsätts för hetsjakt från rabiata feminister.
    Jag tycker att man borde kämpa både emot förtryck i Sverige (vem det än gäller) och utomlands. Man får däremot vara försiktg så det inte blir någon slags kolonialisering man sysslar med. Att du har en underbar sambo är ju jättebra på alla sätt och vis, men det förändrar ju inte det faktum att kvinnor i Sverige har sämre lön än män för samma arbete exempelvis.
  • Voodoodoll
    VictoriaJ02 skrev 2014-10-31 21:35:03 följande:
    Samma lön för samma arbete hade nog varit en avlägsen dröm för kvinnor i länder där de är mer förtryckta och där de kanske inte ens får arbeta för att de måste vara hemma och ta hand om hushåll och barn. Inser du ens skillnaden? Vet du att det finns kvinnor i andra länder som är fjättrade och kedjade vid hemmet utan ett uns av personlig frihet? Då känns det ganska futtigt att komma som välmående västerlänning och gapa om lika lön för lika arbete, även om det är något som naturligtvis borde vara självklart! Man kanske ska börja arbeta där problemen och ojämställdheten är som störst, istället för att fokusera på marginella orättvisor i ett annars väldigt jämställt land.

    Alltså... Jag vet inte ens vart jag ska börja när jag diskuterar med dig. Har du ens satt dig in i feminism så pass att du vet grunderna?

    Att människor är mer förtryckta än vad jag är hindrar väl ändå inte det faktum att jag vill ut ur mitt förtryck? Att människor arbetar som slavar i andra länder gör väl inte att jag också ska jobba utan lön? Om människor svälter i andra länder betyder ju inte det att jag ska vara nöjd med att få äta hälften av mitt dagliga behov av föda.

    Och ja. Jag inser skillnaden. Jag är smärtsamt medveten om hur det ser ut i olika delar av världen. Vill du ha lägre lön på grund av detta än din manliga kollega, så varsågod. Själv vill jag ha samma rättigheter (och skyldigheter).
  • Voodoodoll
    VictoriaJ02 skrev 2014-10-31 21:50:16 följande:
    När man lagar en eller flera vattenläckor brukar man börja där det är som mest påtagligt, sedan tar man sig an de mindre läckorna. Men du verkar för dum för att förstå detta,

    Jag är verkligen inte dum. Och jag tycker att det är fult att trycka ner kvinnors kamp vart i världen det än är. Jag kan tycka att det behöver ändras här OCH där. Det ena hindrar inte det andra. Jag tycker vi ska ha ett jämställt samhälle här, samtidigt som jag är med i människorättsorganisationer och donerar de få kronor jag har kvar efter jag själv har mat och husrum. Ojämställdhet ÄR ingen vattenläcka.
  • Voodoodoll
    Threezool skrev 2014-10-31 23:43:18 följande:
    Zuzanne skrev 2014-10-31 21:56:50 följande:

    Vad bra! Äntligen! Då kanske vi slipper pojkar som drar in flickor i snår och drar av dem kläderna. Då kanske vi får ett riktigt jämställt samhälle där kvinnor och mäns löner är lika etc.


    Hoppas att ni vet om att det endast är en my att kvinnor tjänar mindre än män, de får lika lön för lika arbete, detta ser kollektivavtalen till.

    Det som feminister hänvisar till men talar tyst om är att de mäter över en hel livstid och på detta slår ut att kvinnor tjänar mindre.

    MEN

    Detta beror på val i livet och inte att de faktiskt tjänar mindre, kvinnor väljer att stanna hemma med barnen längre och gå ner i tid för att vara med barnen mer. Något som påverkar både den totala lönen och då även pensionen i slutändan.

    Kvinnor tjänar alltså inte mindre utan det är deras val som gör att de tjänar mindre!

    Så kan vi för en gång släppa denna myten!?!


    Det är inte en myt.
  • Voodoodoll
    FiaMedFunkk skrev 2014-10-31 23:33:05 följande:
    Källor?
    www.scb.se/Grupp/valfard/_dokument/A05ST0201_05.pdf

    De största löneklyftorna hittar man i yrkes­gruppen företags­ekonomer, marknads­förare och personal­tjänste­män. Där tjänar män i medel­tal 45 400 kronor i månaden, nästan 9 000 kronor mer än kvinnor i samma yrkes­grupp."

    (Källa: Källa: Inkomst- och taxeringsregistret, SCB)

    www.mi.se/files/PDF-er/att_bestalla/loneskillnader/skillnaden12.pdf

    (Källa: Medlingsinstitutet, myndighet under Arbetsmarknadsdepartementet)
  • Voodoodoll
    Ogago skrev 2014-11-01 11:15:37 följande:
    Det här var intressant och jag ska studera dokumenten.

    Finns det dokument om att kvinnor i vården har sämre lön än män i samma befattning också? Är det så att kollektivavtalet inte fungerar? Att nyutexaminerade med samma betyg så får kvinnor lägre lön än män, enligt avtal?
    Jag har för mig att jag läst att löneklyftorna inte gäller inom vissa vårdyrken samt inom endel lärartjänster, men i samtliga övriga yrken, men det är som sagt bara något jag har för mig att jag läst.
  • Voodoodoll
    Froststar skrev 2014-11-01 23:08:58 följande:
    Handlar inte enbart om löneförhandlingar och att framhäva sina bra egenskaper. Det handlar ibland också om en tyst markering från arbetsgivarens sida. Kvinnor halkar efter i både lön och karriär eftersom de under flera år är hemma en hel del tid med barn (eget val), väljer att ta ut föräldraledighet under eftertraktade perioder om året och alltid trumfar med barnkortet (eget val), är ofta osolidariska och dumpar arbetet på sina kollegor för att de ska iväg till barnen (eget val), vab-ar en hel massa (eget val), arbetar deltid när de väl kommer tillbaka (eget val), ställer inte upp med kort varsel, inte ens lång ibland, för att de minsann har barn (eget val). Så vad exakt är det som ska premieras?

    Som chef satt jag mer än en gång på pottkanten pga sådant här. Jag är kvinna men ibland blir jag bara så trött på beteendet. Och det ologiska i gnället som därefter följer. Har helt sluppit det sedan jag började arbeta i DK och har nästan uteslutande manliga kollegor. Tjänar dessutom mer än dem allihop (förutom en).
    Min avatar speglar känslorna jag får då jag läser genomsnittliga FL-ares inlägg
    Hade deras män vabat och jobbat 75% istället för dem så de dessutom hann med allt i hemmet också, som ju kvinnor faktiskt står mest för, hade kvinnor sluppit. För inte fan vill man hellre vara hemma och diska, skura golvet och tvätta lortiga kalsonger gratis än att jobba med lön! Men lycka till att få männen till det. Sedan gnälls det dessutom att kvinnan inte gör bägge delar. Är så trött på folk som inte har lite jävla analys i sig.
  • Voodoodoll
    Froststar skrev 2014-11-02 08:41:27 följande:
    Hade kvinnor inte skaffat barn så lättvindigt med kreti och pleti utan sett till att det är vettiga män, hade de kunnat dela på allt. Hade inte så många kvinnor passat upp på mannen i början på förhållandet bara för att verka husliga och göra allt för sin "älskade gullepluttenullblä" hade inte problemet uppstått. Hade kvinnor accepterat att en sak kan göras på flera olika sätt hade de inte stått där själva med berget. Sedan gnälls det och leks offer. I verkligheten verkar det som att kvinnor  vill vara hemma. De vill gå ner till deltid, de roffar åt sig all föräldraledighet de kan, de binder barnen till sig på alla möjliga sätt och utesluter papporna, m.m, m.m. Leker offer och martyrer, många kvinnor. Känner tillräckligt många kvinnor, tack, för att se hur det ser ut. Är kvinna själv och därmed ser jag det från insidan istället för att bli kunna bli matad med samma BS som männen blir från kvinnornas sida. Självklart är inte alla sådana med det är de här som hörs.
    Min avatar speglar känslorna jag får då jag läser genomsnittliga FL-ares inlägg
    Jaha. Det var KVINNORNAS fel. Att de LÅTER männen komma undan. Istället för att han bara tar ansvar av sig själv. Man ska vara mamma till honom med. Då förstår jag.
  • Voodoodoll
    FiaMedFunkk skrev 2014-11-02 20:38:52 följande:
    Eller om män skulle tvinga kvinnliga företagare att tvångskvotera in män i alla vård och serviceföretag.
    Det hade väl bara varit positivt då det blir fler välbetalda jobb över till kvinnorna? Haha.
  • Voodoodoll
    FiaMedFunkk skrev 2014-11-03 19:28:19 följande:
    Hur tänkte du nu? De ska ju givetvis även kvoteras in i styrelserna och bland cheferna. Så det bör ju bli färre över då?
    Det finns alltid färre chefer än arbetare på arbetsplatser. Inte så ofta du ser 30 chefer på 4 arbetare, eller? Skall då männen bli hälften både som chefer och som arbetare (där det ju är kanske 95% arbetande kvinnor nu) blir det ju andra jobb lediga till kvinnor som idag är mansdominerade. Så tänkte jag. Jag var dock skämtsam, om det ej framgick.
Svar på tråden Feminism blir ämne i skolan